Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Over het forum en de website

Over het forum en de website

De plaats voor reacties op vorm en functie van dit forum en de website Wonen en leven in Frankrijk

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

wie lezen dit forum

Auteur Bericht

avatar#3523
anna
Berichten: 10
Reacties: 29

#0 Geplaatst: 2006-03-10 12:00:18

hopelijk zit ik nu wel op de goede plaats met deze vraag. Wie lezen dit forum eigenlijk. ik sta natuurlijk met naam en toenaam hier nu in en ik vraag me af of me dat kan schaden. 1 voet in nederland, 1 voet in Frankrijk, Best onschuldig, maar misschien nog niet alles goed geregeld volgens de wet (?) ben ik nou een beetje paranoide of gewoon naief ,of wordt er op deze pagina gespeurd door bv de nederl. belastingdienst of verzekeringsmaatschappijen etc. ik ben daar gewoon nieuwsgierig naar! Anne

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#1 Geplaatst: 2006-03-10 13:07:20

Is Roodbol dan je echte naam? Op internet kan een pseudoniem geen kwaad. Iedereen kan dit forum lezen als ze willen en dat gebeurt dan dus vast ook. Ik kom regelmatig googelend ook weer op deze waardevolle web-site uit. Veel items kom je gekopieerd/gelinkt weer tegen op andere web-sites. Dus reken maar dat veel meer mensen hier lezen dan lid zijn van het forum. Gezien de oneindige thread (draad) over de Nieuwe Zorgverzekeringswet trekken we vast ook aandacht van de overheid.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2006-03-10 14:51:33

Ja Anna, je bent inderdaad een beetje 'paranoide', maar dat is wel beter dan volledig naief te zijn. Zolang je maar geen dingen zegt of schrijft die niet zijn toegestaan of tegen je gebruikt kunnen worden, dan zal je niets gebeuren. Maar bedenk, dat ieder telefoontje en iedere email in principe wordt gescanned. Met de emails zijn ze zojuist begonnen, en bovendien worden die een jaar bewaard. Tenzij je verdachte bent, maar dat ben je sneller dan je denkt, worden jouw persoonlijke telefoontjes en emails niet door iemand gelezen. Ze passeren alleen een filter van de USA veiligheidsdiensten en jouw emails worden opgeslagen. Dus je moet geen woorden gebruiken die te maken hebben met aktiviteiten die op bijv. gewapend verzet of vieze spelletjes met kinderen te maken hebben, want dan worden zeuit gehaald en wel bekeken en og beluisterd. Let op mijn woordkeuze.Als je verdacht bent, en dat kan al  als iemand die verdacht wordt per ongeluk jouw telefoonnummer  draait, dan wordt alles wel doorgelicht. Maar dan misschien zelfs inclusief de gesprekken die  je aan de eettafel voert.  Ik praat geen onzin, want ik heb dat zelf ervaren: mijn appartement in  Amsterdam lag zeer strategisch en ik heb  min of meer moeten toestaan, dat er een bemande unit  bij mij thuis op het terras werd geplekt, die alle bezoekers en gesprekken van de overburen vastlegde. M.b.t. emails en telefoon kun je dus beter aannemen, dat alles eventueel bekend raakt bij de overheid.  Maar voor particulieren hoef je niet bang te zijn. Jouw emailadres?  Lieve schat, er is geen ontsnappen aan , dus maak je (met inachtneming van de zin hiervoor) niet druk. Let er wel op dat jouw pc zo goed mogelijk beveiligd is. Vergelijk dit met sloten op de deuren en barres op de luiken. Maar een goeie inbreker komt er toch zo in. Zo is het nu eenmaal met alles.  Maar lig er niet van wakker.

avatar#3523
anna
Berichten: 10
Reacties: 29

#3 Geplaatst: 2006-03-10 21:15:20

nou, Hans Piet, erg gerust gesteld ben ik niet. maar moet ik je nou echt helemaal serieus nemen? voor alle zekerheid toch maar even wat verandert in mijn profiel. Nu kan ik zeker rustig gaan slapen. groetjes Anna

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#4 Geplaatst: 2006-03-10 23:34:09

Slaap lekker Anna en doe dat vooral ook morgen en overmorgen en nog vele nachtjes meer. Dit forum is een puur informatief forum waarop mensen die naar Frankrijk willen verhuizen of daar al wonen, informatie uitwisselen. Ik weet nooit precies wie meelezen, weet wel dat driekwart van de gebruikers Nederlanders in Nederland zijn. De laatste tijd worden dagelijks 6000 Ó 7000 pagina's van deze website bezocht. Het forum maakt een belangrijk onderdeel uit van die geraadpleegde pagina's. Dinsdag waren er ruim 1650 bezoeken op de site.

De laatste maanden kijken ook overheidsfunctionarissen naar het forum om de unieke discussie te volgen over de Zorgverzekeringswet voor Nederlanders in het buitenland. Ik heb daarbij volstrekt niet de indruk dat zij ge´nteresseerd zijn in de mening van Jan, Piet of Anna, maar in de algemene teneur van de opvattingen over het gehannes van Hans Hoogervorst.

Ik zie niet zo goed in met welk doel een Belastingdienst fora als deze nauwlettend zou volgen.

Wim

avatar#2807
Jacques
Berichten: 4
Reacties: 54

#5 Geplaatst: 2006-03-11 04:35:28

 

Beste Anna,

Vorige week kwam een goede vriend bij mij langs. Hij werkt op een Franse ambassade en vertelde mij dat hij het gros van vragende Nederlanders doorstuurt naar dit forum en Wim's site, niet alleen de makkelijkste maar uiteindelijk - in vrijwel alle gevallen - ook de meest informatieve weg.

Veel vragen hebben, zo zei hij mij, een hoog boerin-in-Frankrijk-gehalte en hij weet dat aan de grote drang van veel Nederlanders om uit te breken, om wat voor redenen dan ook. En daarop volgen natuurlijk de vele vragen - niet zelden uiterst na´ef, maar dat is te vergeven - hoe dat te regelen en of er een toekomst is.

Misschien dat de recente gemeenteraadsverkiezingen mensen weerhouden van een te onnadenkende 'vlucht'.

Het forum is en blijft hoe dan ook een ongelooflijk rijk en breed geschakeerd baken voor alle uitbraakpogingen.

Groeten,

Jacques.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#6 Geplaatst: 2006-03-11 10:53:37

Ik vind Wim en Jaques lieve mensen, die het opnemen voor Wonen en Leven in Frankrijk. Maar daar ging de vraag niet over! Ik vind het absoluut onjuist om omtrekkende bewegingen te maken bij het beantwoorden van dit soort vragen. Daarom een samenvatting van mijn antwoord aan Anna:

1. Internet is potentieel gevaarlijk.

 

2. Zolang je maar geen dingen zegt of schrijft die niet zijn toegestaan of tegen je gebruikt kunnen worden, dan zal je niets gebeuren.

 

3. M.b.t. emails en telefoon kun je dus beter aannemen, dat alles eventueel bekend raakt bij de overheid.

Om een voorbeeld te geven: als jij dingen verzwijgt voor de NL of de Fr overheid, met name dan voor de Fiscus, dan moet je oppassen met grote delen van het internet. Geloof niet wat Wim of Jacques jou proberen te vertellen: ze hoeven helemaal niet de site uit te pluizen om te weten dat jij deze site bezoekt, want met een heel klein programmatje komen ze daar wel achter en het weizigen van je persoonlijke gegevens is absoluut geen oplossing. Bovendien, blijft alles wat je schrijft op het internet bewaard. Jaren.... 

Als je wat te verbergen hebt blijf dan weg bij grote delen van het internet, maar als je niets te verbergen hebt,  maak je dan (met inachtneming van de punten 2 en 3 ) niet druk.

Niermand heeft dan belang bij het bekijken van jouw gegevens.

 

avatar#2807
Jacques
Berichten: 4
Reacties: 54

#7 Geplaatst: 2006-03-12 01:54:03

Beste Hans,

Je hebt volkomen gelijk. In meerdere berichten heb ook ik de afgelopen jaren gewaarschuwd nooit vitale persoonlijke gegevens bloot te geven, niet per vraag noch met een antwoord.

Feit is dat ik meer op Wim's reactie heb gereageerd dan op Anna's oorspronkelijke vraag; een ondoordachtheid mijnerzijds.

Anna (e.a.), wees verstandig en hanteer Hans' aanbevelingen als regel.

Groeten, Jacques.

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#8 Geplaatst: 2006-03-12 10:45:12

nog een aanvulling op al jullie reakties.

Enige tijd terug las ik in het nieuws dat met name de NL fiscus o.a. sites van EBay en Marktplaats etc gaat volgen, om redenen van mogelijk sturen van naheffingen uiteraard. Soms lees ik op het forum berichten waarbij ik me een geinterresseerde surfende inspecteur kan voorstellen. Detail info over je onroerend goed hier (fotoos e.d.) kan een bron van informatie zijn... Ik heb gelukkig niets te verbergen, maar dannog ben ik terughoudend (ik ben van die generatie die de koude oorlog nog heeft meegemaakt) Dus inderdaad volg de aanwijzingen en eigenlijk: gebruik je verstand bij gebruik van internet, dan hoef je ook niet wakker te liggen. Succes Dit

avatar#3138
hermans
Berichten: 0
Reacties: 41

#9 Geplaatst: 2006-05-12 14:47:24

Toch blijf ik het vreemd vinden dat ik zowat de enige ben die gewoon zijn naam gebruikt op dit forum.

Terwijl Jacques, Dit, Anna en Wim en.... via profiel ook zo te herleiden zijn tot hun echte identiteit. Sommigen zelfs met foto.

Wat is de ratio? Naam beter veranderen?

Herman

avatar#2839
RoZwen
Berichten: 9
Reacties: 429

#10 Geplaatst: 2006-05-12 23:14:42

Ben je mal man, niet zo paranoide ;-)

Heb je wat te verbergen dan?

wie zijn "ze"

Rob.