Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

huizen bezichtigen dep:46 lot

Auteur Bericht

avatar#5452
adrian
Berichten: 3
Reacties: 1

#0 Geplaatst: 2006-03-10 12:42:27

Nou we hebben de knoop doorgehakt we willen gaan verhuizen naar "De Lot"!! In Juni gaan we voor drie weken naar Cuzorn (Fumel) en willen tijdens die vakantie een 5 tal huizen gaan bezichtigen. Op het internet hebben we deze huizen gevonden bij verschillende makelaars. De bedoeling is dat we nadat we terug zijn in nederland ons nederlands huis te koop zetten en verwachten de verkoop binnen 4 tot 6 maanden rond te hebben. Hierna kan de verhuizing plaatsvinden. We hebben veel opgestoken uit het boek La Maision maar ondanks dat hebben we toch wat vragen. Een van deze vragen is hoe we dit bezichtigen het beste kunnen aanpakken.   Ook zouden we graag met iemand in contact komen die in dit departement woont, die we in juni kunnen bezoeken en die met ons op zoek wilt gaan om een huis met ons te vinden.   Bij voorbaat onze dank   Adriaan    

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2006-03-10 19:43:31

Dapperen. Op de website staat een lang verhaal met tips hoe om te gaan met de makelaars in Frankrijk. Ook de kwestie van bezichtigingen komt daarin aan de orde.

Kijk op http://www.infofrankrijk.com/pagina/Makelaars/35/#195

Wim

avatar#3663
roy
Berichten: 10
Reacties: 12

#2 Geplaatst: 2006-05-26 23:30:55

op www.dordogne.nl staat een adres van de heer van wijngaarden dit is een vriendje van mij, die kan jullie wel helpen.

Zelf wil ik ook naar de dordogne gaan verhuizen.

avatar#5541
parlotte
Berichten: 1
Reacties: 1

#3 Geplaatst: 2006-05-31 11:40:44

Hallo Adriaan !

Bravo voor jullie grote stap en alvast welkom in de Lot ! Zelf woon ik in het zuiden van de Lot (omgeving Cahors/Catus) en geef daar Franse les aan Nederlanders. Mocht je interesse hebben, neem een kijkje op www.parlotte.fr of kom alvast een gratis proefles volgen !

Zelf vind ik de omgeving Fumel niet zo mooi, maar dat is persoonlijk uiteraard. Vergeet bij je huizenbezoeken de Vallée du Lot niet (Albas, Luzech, Anglars etc..) of nog mooier de Bouriane (vanaf Catus t/m grens met de Dordogne)...ongerepte natuur met schitterdend middeleeuwse dorpjes !

Veel succes alvast

groetjes

Sacha  

avatar#4377
On aime le Sud...
Berichten: 0
Reacties: 4

#4 Geplaatst: 2007-03-07 14:19:19

Sedert juni 2006 wonen wij in Cénac, in de buurt van Albas, naast Prayssac.  Zoals Sacha, vinden wij deze streek ook mooier dan Fumel.

Wij kozen voor deze streek omdat ze de rust en de zuiderse sfeer uitstraalt maar ook voor de prachtige huizen in witsteen.

Men zegt trouwens dat de Quercy Blanc een stukje Provence is in de Lot. 

Zuiderse groeten , Regine en JP.