Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Een hypotheek bij Acecredit?

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2006-03-10 23:44:41

Wij bouwen een huis in de Ardeche. Daarvoor hebben wij bij de Credit Agricole een hypotheek, maar we komen nog geld tekort. Via infofrankrijk kwamen bij Acecredit(www.acecredit.fr) terecht en via hun hebben wij een aanbod gekregen bij BNP PARIBAS.Wij kunnen een hoger bedrag lenen, tegen een lager rentepercentage. Volgens de adviseur hoeven we geen boetebedrag bij de Credit Agricole te betalen en hoeven we niet nog een keer naar de notaris.Heeft er iemand ervaring met Acecredit?Is deze organisatie betrouwbaar? De adviseur van Acecredit mailde ons:" Pour que je puisse vous envoyer l' accord et vous mettre en contact avec la banque, il faut m' envoyer le reglement par VISA de preference, c' est plus rapide. J' ai besoin du numero, de la date d' expiration et du numero de securite a 3 chiffres au dos de la carte'. Als je deze ge gevens hebt van een creditcard kan er geld van opgenomen worden en dit heeft ons aan het twijfelen gebracht of is dit een normale gang van zaken? we zijn erg benieuwd naar jullie reacties. Met vriendelijke groet.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2006-03-10 23:51:45

Waarom hebben jullie met deze courtier (hypothekenbemiddelaar) gewerkt? Ik kende deze club nog niet. Je kunt toch ook gewoon zelf naar de Crdit Agricole stappen? Een tikje vreemd vind ik dat men geld (provisie ?) vraagt en nog wel via een creditcard per internet. Op hun website staat bovendien dat geen geld behoeft te worden gestort als het contract met de bank nog niet rond is. Gaat het inderdaad om de storting van courtage, dan zou ik me nogeens bedenken. De courtier ontvangt namelijk provisie, zo rond de 1%, van de bank.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2006-03-11 00:59:27

Hai Wim, de Credit Agricole rekende maar liefst 4,6 % rente en deze bemiddelaar 3,8, dat scheelt nogal (we blijven Nederlanders). En verder moesten we weer langs de notaris, met alle kosten vandien en dat hoefde bij ACEcredit niet. Een link naar deze hypotheker hebben we gevonden op deze site. Wij zullen hem nogmaals mailen om na te gaan of hij onze creditkaart nodig heeft voor courtage.

Alvast bedankt voor je reactie. Piet en Gerda

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2006-03-11 11:05:07

Piet, je bent een ezel - excusez le mot - als je iemand zomaar via het internet jouw creditcardgegevens doorgeeft.

 

Als je zeker weet (nee, niet : denkt) dat ze te vertrouwen zijn, dan kun je een cheque sturen. Maar met de gegevens van jouw creditcard kunnen ze in Verweggistan geld gaan opnemen. En je kunt daar meestal niets tegen doen. Die lieden dekken zich wel in.

Ik vindt de tekst van de email uiterst dubieus!! Bel jouw kaartmaatschappij in NL maar en vraag ze hoeveel mensen er per dag intuinen. 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2006-03-11 11:20:05

B.t.w.: niet langs de notaris???

Dan is het geen hypotheek maar een andere vorm. Waarschijnlijk met een variabele rente.

'We blijven nu eenmaal Nederlanders' klinkt wel aardig, maar is geen excuus om met open ogen in valkuilen te stappen.

Bovendien er bestaan geen cheap sandwiches, zonder dat de worst erop waarschijnlijk voorbij de consumptie datum is.

Sorry voor de harde aanpak

avatar#2998
Capitelle (Nils)
Berichten: 21
Reacties: 131

#5 Geplaatst: 2006-03-11 13:16:35

Dit klinkt - understatement! - inderdaad weinig betrouwbaar. Voor registratie van een hypotheek in de boeken van het Kadaster is de notaris toch noodzakelijk.

Dit is inderdaad ongetwijfeld geen hypotheek. Een zeer lage rente is vaak slechts een lokkertje, je betaalt dan weer voor andere posten. Bijvoorbeeld een verzekering die - althans op papier - dekt tegen werkloosheid. Of het is een variabele rente die over 6 maanden stijgt naar 5.1.

Van een hypotheekverstrekker (eigenlijk ben jij degene die de hypotheek 'verstrekt', maar vooruit) die creditcardgegevens opvraagt, heb ik ook nog nooit gehoord.

In NL schijnt onderhandelen over het rentetarief de nieuwe rage in hypotheekland te zijn. Misschien dat je er een procentpuntje van af kunt onderhandelen.

Nils

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#6 Geplaatst: 2006-03-11 14:34:48

Hai HansPiet,

Ezels zou ik ons niet willen noemen, want dan hadden we het natuurlijk allang gedaan en hadden we in dit forum een ander stuk geschreven, zoiets van opgelicht o.i.d. Maar je hebt gelijk, wij zullen niet over 1 nacht ijs gaan.

B.t.w.: niet langs de notaris??? Dan is het geen hypotheek maar een andere vorm. Waarschijnlijk met een variabele rente.

Ik zal nog uitzoeken hoe het zit, maar het betreft een aanbod van Parisbas voor 20 jaar vast. Inmiddels weet ik trouwens wel dat ACEcredit 900 euro rekent voor dossierkosten. ( Toen wij zelf een hypotheek afsloten bij de Credit Agricole hebben wij ook dossierkosten moeten betalen, trouwens).

Ik had mij overigens vergist; het aanbod van de Credit Agricole was 20 jaar vast met een rente van 5,1 % ipv de 4,6 die ik in mijn eerste stuk meldde.

En Capitelle,

Ik zal zeker nog eens nagaan hoe het zit met de notaris, ik was daar ook al verbaasd over; zelfs in Nederland moet je als je een hyptheek oversluit naar de notaris, heb ik begrepen.

 Een zeer lage rente is vaak slechts een lokkertje, je betaalt dan weer voor andere posten. Bijvoorbeeld een verzekering die - althans op papier - dekt tegen werkloosheid.

De verzekering die ACE ons aanbiedt is 35 euro; nu betalaen wij 65 euro. Maar wat de verzekering precies dekt, willen wij natuurlijk eerst weten.

Alvast allen dank voor jullie reacties, als er nog iemand is die ervaring heeft met ACEcredit, dan houden wij ons aanbevolen. Wij gaan nu eerst alles verder uitzoeken en dan zullen wij jullie laten weten, hoe het verder gaat.

Piet en Gerda

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#7 Geplaatst: 2006-03-11 15:26:23

Piet en Gerda,

Ik schreef niet dat .... , maar als....

en dat is een wereld van verschil !

HansPiet

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#8 Geplaatst: 2006-03-17 13:36:08

We hebben via Credit Agricole begin maart een offerte gekregen met 4,8% rente, 20 jaar vaste rente, wat dossierkosten - 325 euro, en 32 euro verzekeringspremie per maand, op basis van garanties i.p.v. de in Nederland bekende hypotheekbasis. De lening hoeft niet worden ingeschreven als een hypothecaire lening en daarom worden er geen extra notariskosten gerekend.

Dat kan dus ook gewoon via de Credit Agricole.

Let er op dat bij het aflossen van de hypotheek (met hypothecaire basis dus) in Frankrijk wl flink wat kosten worden gerekend. Kijk de hypotheek-overeenkomst met Credit Agricole daar eens goed op na.

Marijke.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#9 Geplaatst: 2006-03-17 13:40:08

Nog een kleine aanvulling. Het consumentenrecht in Frankrijk regelt zeer strikt een periode van minimaal 10 dagen waarin de klant de concrete offerte van de bank in overweging neemt. Vr het verlopen van die 10 dagen mag de bank de klant nog niet binden aan de offerte, dus ook geen geld of garanties vragen.

Marijke.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#10 Geplaatst: 2006-03-17 13:56:20

Sorry, vergissing met rentepercentage.

Onze offerte is van begin maart, 20 jaar vast voor 3,8% - Credit Agricole op basis van garanties.

Marijke.