Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Schotel -> TV -> DVD

Auteur Bericht

avatar#5483
Hans en LDF
Berichten: 6
Reacties: 40

#0 Geplaatst: 2006-03-13 08:56:55

Hallo allemaal, omdat ik een technische nitwit ben hier even een vraag die een aantal van jullie makkelijk zullen kunnen beantwoorden, waarvoor bij voorbaat mijn dank. De huidige situatie is dat een schotel op mijn dak heb met een TV met ingebouwde video recorder. Ik ben voornemens een nieuwe TV en een DVD recorder te kopen. Nu weet ik dat we in Frankrijk een ander TV systeem hebben dan in Nederland. Vragen: Geldt dit (ander systeem) ook voor TV's die hun signaal via de sateliet krijgen? Als dat zo is moet ik dan naast een 'Franse' TV, ook een 'Franse' DVD recorder kopen? Hoewel mijn voorkeur er naar uit gaat zo veel mogelijk in Frankrijk te kopen moet er niet te veel prijsverschil zijn, heeft iemand op dit gebied vergelijkend warenonderzoek gedaan? Zij er andere dingen waar ik rekening mee moet houden?   Merci et a tout alleur. Hans

avatar#57
Richard
Berichten: 25
Reacties: 297

#1 Geplaatst: 2006-03-13 09:17:04

Volgens mij heb je voor satellietontvangst geen aparte 'Franse' weergave/opname apparatuur nodig. Ligt er aan wat de decoder voor signaal uit stuurt; het wordt in ieder geval niet in SECAM uitgezonden ... Willen jullie Franse of Nederlandse zenders gaan ontvangen? Anders zou ik even bij de plaatselijke Canal+ boer om advies vragen.Wat betreft DVD-recorders: ga er eens naar kijken. Kijk sowieso naar HD-recorders. Een vriend van me heeft een Sony van 700 euro, leuk ding, mijn zus heeft een LG van 300 euro, ook een leuk ding maar iets fletser beeld en een constante zachte zoem van het fannetje. Kan zij mee leven voor die 400 euro prijsverschil ... Ikzelf heb voor 60 euro een 2e hands kaartje in mijn Pc zitten, daar neem ik het meeste mee op ;-)

avatar#1784
Daisy
Berichten: 12
Reacties: 48

#2 Geplaatst: 2006-03-13 09:34:11

Hoi Hans,

Om tv te kijken via een schotel, dat kan je via eender welk toestel, zelfs via je computer. Wil je echter toch nog franse zenders bekijken via een antenne, dan heb je een tv nodig die pal secam L ontvangt. Tegenwoordig hebben de meeste tv's dit standaard. Wil je toch zekerheid, dan zit je met Philips zeker goed. Wat betreft de aankoop van een toestel, ben je beter af in Frankrijk zelf, veeeel goedkoper. De btw ligt daar  lager. Ik weet niet hoeveel de nederlandse btw bedraagt maar hier in Belgie bedraagt die 21,50 procent, tegen 19 procent in Frankrijk. Als je de franse taal een beetje machtig bent, kun je je best aldaar laten informeren. Franse merken raad ik persoonlijk af, ondanks dat we zelf een grote, zeer goed werkende, projector tv hebben van het merk Thomson.

Voor de rest laten we de produkten met het NF label toch liefst links liggen. Teveel mankementen.

Veel succes met je zoektocht naar het juiste toestel.

Vriendelijke groeten.

Daisy

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#3 Geplaatst: 2006-03-13 12:06:07

Satelliet zend uit in PAL, TNT (digitale tv via ether) ook. Franse TV systeem (via ether, analoog) heet SECAM. NL TV is PAL gebaseerd.Kijk verder naar uitleg op deze site of lees de artikelen op dit forum over dit onderwerp (gebruik de zoekmachine).

avatar#5483
Hans en LDF
Berichten: 6
Reacties: 40

#4 Geplaatst: 2006-03-13 13:37:14

Oke hartelijk dank alle drie,

ik zal tijdens onze volgende Frankrijk trip maar gewoon een Franse TV and DVD kopen, dat lijkt me in ieder geval goed en zeker niet duurder.

Groet,

Hans

avatar#3521
hans
Berichten: 5
Reacties: 90

#5 Geplaatst: 2006-03-13 17:43:24

Hans,

Ik snap niet veel van alle antwoorden, ben ook al bejaard!

Maar,

als je een digitale satelliet ontvanger hebt dan heb je PAL.

Heb je analoog, dat is die goedkope ontvanger met maar een 6-tal kanalen, dan heb je SECAM.

Jouw TV met video is PAL of SECAM, dat weet jij dus nu.

De aanschaf van een DVD recorder: die dingen zijn zo universeel dat het naar mijn opinie nooit mis kan gaan.

Vergelijkend warenonderzoek en meer, ik zal wat sites uit mij bookmarks halen:

http://www.visioduck.com/

http://www.kieskeurig.nl/

http://www.vergelijk.nl/

http://www.maismoinscher.com/

http://www.touslesprix.com/

succes,

Hans Alberda