Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Over het forum en de website

Over het forum en de website

De plaats voor reacties op vorm en functie van dit forum en de website Wonen en leven in Frankrijk

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

schoolkeuze

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2006-03-14 15:05:48

Beste Wim en andere lezers van het Frankrijkforum. Allereerst complimenten voor de zeer overzichtelijke en zo te zien up-to-date website! Ik heb er al veel informatie uit kunnen halen. Wij, gezin met 3 kinderen (4,7 en 9 jaar) zullen vanwege werkzaamheden hopelijk deze zomervakantie vehuizen richting Lyon. Het tijdstip van verhuizen hangt samen met het vinden van een geschikte woonruimte op een geschikte woonplek. De plek zal worden bepaald door woon- werk verbindingen, maar ook door de verschillende scholen die de kinderen zullen moeten gaan bezoeken. Van de openbare school heb ik uit verhalen niet zo'n positief beeld gekregen, dus we kijken meer naar de prive/katholieke scholen. Maar hoe kies je in Frankrijk een goede  school? Zijn er open dagen, of maak je een afspraak met de schooldirecteur? Kan je, zoals in NL, "sfeerproeven"? Daarnaast heb ik nog een paar losse vraagjes: Is het inderdaad zo dat je als ouder niet op het schoolplein mag komen, laat staan in de school zelf? Of is dit per school verschillend? Moeten de kinderen die naar een katholieke school gaan gedoopt zijn? Ik ben benieuwd naar reacties. Groeten, Marjan.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2006-03-14 23:39:28

Goeie vragen, Marjan. Maar wil je ze nogmaals stellen in de goede rubriek (Dagelijks leven). Deze rubriek gaat over het het (technisch) functioneren van forum en website.

Wim