Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

huis met wijngaard

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2006-03-18 15:53:52

Beste mensen,   Ik ben al een tijdje op zoek naar een huis in de Languedoc. Nu is mijn oog gevallen op een huis met een wijngaard (van circa 5 ha). Mijn vraag is of dat er eigenlijk iets te verdienen valt met een wijngaard zonder er zelf wijn van te maken. Zijn er wijnbouwers/cooperatieven die druiven opkopen en eventueel ook instaan voor het onderhoud (of een deel ervan) van de wijngaard? weten jullie hier meer over?   alvast bedankt

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#1 Geplaatst: 2006-03-18 18:00:33

Als je al niet eens weet dat het slecht gaat met de Franse wijnboeren zou ik er maar niet eens over dromen...

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2006-03-18 18:34:00

Ik weet dat het niet goed gaat met de Franse wijnboeren, dit heeft 2 zaken tot gevolg:

1. Kwaliteit wordt belangrijker i.p.v. kwantiteit. Wijngaarden die veel wijn produceren maar met weinig aroma verdwijnen. Wijngaarden van uitstekende kwaliteit hebben nog veel potentieel. 

2. Omdat de vraag daalt worden de wijngaarden goedkoper, het is de moment om koopjes te doen. Wie zegt dat de Franse wijnverkoop niet terug aanzwengelt binnen 5 of 10 jaar?

Ik wil wel even duidelijk maken dat ik geen professionele wijnbouwer wil worden, ik vraag mij gewoon af of er iets uit een wijngaard te halen valt zonder er zelf veel tijd in te moeten steken.

avatar#3562
Wim van Teeffelen
Berichten: 8
Reacties: 409

#3 Geplaatst: 2006-03-18 19:21:02

Bart,

Er zijn op sommige plaatsen rooipremies te krijgen. Die zijn behoorlijk hoog. Dan kun je wat anders gaan doen met die grond, met het geld dat je verdiend door te ooien.

Verder is het niet ongebruikelijk om een contract af te sluiten met een wijnboer, dat die bijvoorbeeld de druiven oogst en naar de cooperatie brengt. Opbrengsten zijn momentele erg laag, hoewel juist in de Langedoc/Roussillon het de laatste tijd aanzienlijk beter gaat dan een paar jaar geleden.

Besef overigens dat je met een berg SAFER regels te maken krijgt als je een wijngaard overneemt. Onderschat niet wat daar bij komt kijken!

Succes

Wim