Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Huis laten bouwen

Auteur Bericht

avatar#5452
adrian
Berichten: 3
Reacties: 1

#0 Geplaatst: 2006-03-20 15:14:34

Hallo iedereen,   Ik ben tegen een organisatie aangelopen die voor mij tussen fumel en Cahor (lot dep 46) in een tijd van 16 maanden een huis wil (laten) bouwen. Eerst gaan we naar het kavel kijken en daarna kan de bouw beginnen. Door dat zich soms wat eigenaardige zaken zich af kunnen spelen bij het kopen en bouwen in frankrijk heb ik een paar vragen hierover. De organisatie is een nederlandse organisatie die samen werkt met een franse aannemer IGC genaamd. Deze aannemer is aangesloten bij het UNCMI. Zijn de franse aannemer IGC en het UNCMI  wel zo betrouwbaar als men mij graag wil laten geloven?? Heeft er iemand ervaring mat dit soort zaken?? Wat kan je m.b.t. de financiering afspreken met de franse aannemer? Moet er een derde rekening zijn of dergelijke?  bij voorbaat dank, Adrian

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2006-03-20 16:38:46

In ben op dezelfde manier als jij je voorneemt hier in het dorp gekomen. Ook een constructie zoals jij die beschrijft. De Nederlandse firma was Triskel uit Eindhoven.

Het bedrijf is failliet, van de 9 huizen die zouden worden gebouwd zijn er maar twee afgebouwd. Allen hebben geld verloren op het project. Maar bovendien hebben allen het risico gelopen om in het faillisement het gehele bedrag te verliezen.  Kortom: kommer en kwel.

Als je er niet woont, als je niet vloeiend Frans spreekt, als je niet verstand hebt van dit soort zaken zou ik er niet op deze manier aan beginnen. In ieder geval nooit geld aan de aannemer vooruit betalen, maar altijd via de notaris. Als je niet weet hoe dat moet: begin er niet aan. Ik wil niet zeggen dat het altijd mis gaat, maar als je er geen verstand van hebt, dan vraag je erom om slachtoffer te worden.

Bij Triskel, was het ook geen kwaadwilligheid maar gewoon stommiteit, d.w.z. ze hadden absoluut geen verstand van bedrijfsvoering..... Voor de rest waren ze vreselijk aardig.

Ik zou als ik jou was, maar gewoon hier zelf laten bouwen. Dat heb ik ook gedaan na de mislukking met Triskel. Dat is goed bevallen. 

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#2 Geplaatst: 2006-03-20 18:44:48

Lees vooral eerst het hoofdstuk Bouwen van deze website. Je vindt informatie over de manier van werken, de manier van betalen, de verplichte garanties, de erkende bouwfirma's, de keurmerken enz. enz.

Inderdaad, bezint eer ge begint.

Wim

avatar#3403
Hans
Berichten: 0
Reacties: 27

#3 Geplaatst: 2006-03-21 19:50:26

IGC is een landelijkwerkende aannemer van paviljoens bouwt, zie http://www.igc-construction.fr/index.php Ik heb ervaring met IGC Perigeux (24) en ben tevreden over ze. Bouwtechnisch is het goed en kwalitatief eveneens. Voor mij is het een goede en betrouwbare partner.

Succes met bouwen.

Hans

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#4 Geplaatst: 2006-03-22 19:38:55

Voor de goede orde: paviljoens zijn hier niet bouwsels zoals op het strand bij Scheveningen, maar gewoon huizen, woningen.

Wim