Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

geluisoverlast

Auteur Bericht

avatar#3057
Frans
Berichten: 18
Reacties: 24

#0 Geplaatst: 2006-03-23 08:51:42

Christian en Jean-Paul bedankt voor het goede advies inzake het isoleren van mijn combles perdus. Ik heb nog een probleem. In ons huis bevindt zich een gasketel voor de verwarming die aan de wand hangt. Nou ja wand, het is een wandje van gipsblokken (7 cm dik) die ook nog hol zijn. Aan de andere kant van dit wandje grenst de wc. Opzich allemaal normaal. Maar wat is er de hand. Wanneer de ketel draait of alleen de pomp al dan geeft dit een enorme herriein het huis met name in de wc. Zo erg dat het gebeurt dat je er in de nacht wakker van wordt. De ketel op een andere plaats hangen kan niet. Om nu de geluisoverlast te beperken loop ik met de gedachte om in de holle wand gaatjes te boren en deze ruimten vol te spuiten met pur-schuim. Mijn vraag is zal dit helpen de overlast te beperken. Of heb ik juist massa nodig om het geluid te beperken. Ik denk dat dit wandje met de holle ruimten en de aanliggende wc als klankkast fugeren.    Ook de ketel van de wand halen en de wand dikker maken is gezien de daaronder bevindende warmwaterboiler geen optie gezien de hoge kosten daarvan.   Elk advies stel ik op prijs!   mvg,   Frans 

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#1 Geplaatst: 2006-03-23 09:38:26

Frans,

dat zou je eigenlijk aan Ted moeten vragen, ik dacht dat hij zich met akoestische vragen op de bouw bezig hield.

Even een paar punten waarop ik zou letten:

- Heeft de pomp misschien versleten lagers en maakt daardoor meer herrie dan gewoon?

- Zijn de muurdoorvoeringen goed ge´soleerd tegen de muur (gaines, bijvoorbeeld van schuimrubber)?

- Zijn er stukken leiding die niet goed vastzitten en het geluid versterken?

- Geluidsisolatie is iets anders dan warmteisolatie. Je hebt er inderdaad massa voor nodig. Er bestaat speciaal antidreun-materiaal, rubber met daarin metaalpoeder of zoiets, wordt bijvoorbeeld aan de binnenkant van autoportieren of de onderkant van plaatstalen spoelbakken geplakt.

- Een leiding die herrie maakt kan men ook in een zandgevulde koker leggen (als de plaatselijke omstandigheden dit toelaten).

- Vullen van de holtes in de muur met een zwaar materiaal zou ik als laatse remedie gebruiken, ik zou eerst de andere punten nalopen.

Succes ermee!

Christian von Kl÷sterlein

- Hoe meer je weet hoe beter je beseft dat je niet alles kan weten -

avatar#3459
Ted
Berichten: 27
Reacties: 172

#2 Geplaatst: 2006-03-23 12:28:58

Je kunt inderdaad eerst proberen de bron aan te pakken. Maar als de ketel ouder is dan 15 jaar kun je ook ernstig overwegen een nieuwe energiezuiniger ketel aan te schaffen.Jouw oplossingen met pur schuim hebben geen zin. Het gaat erom dat dat wandje te weinig massa heeft. Zoals je beschrijft is daar ook weinig aan te doen. Als laatste suggestie kun je dan nog een metalen frame maken waaraan je de ketel hangt. Daarbij ga ik er wel vanuit dat de vloer waarop dat frame komt te staan wel zwaar genoeg is. Maar dan blijft nog het risico van geluidoverdracht via de CV leidingen ed.

avatar#3122
Rob
Berichten: 13
Reacties: 243

#3 Geplaatst: 2006-03-28 08:18:33

Beste Frans,

Veel geluidsproblemen in CV installaties worden veroorzaakt door lucht in de pomp.

Remedie de pomp ontluchten door de dop van het lager te draaien terwijl hij loopt.

Indien in de ketel zelf geen automatische ontluchter gemonteerd is zou ik die alsnog direct na de ketel plaatsen.

Rob