Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

De kamer en minister Hoogervorst in aanvaring over maatregelen die inkomensdaling zorgverzekering moeten compenseren.

Auteur Bericht

avatar#3526
Ton
Berichten: 20
Reacties: 68

#0 Geplaatst: 2006-03-23 16:26:18

‘Geen compensatie voor zorgstelsel’ De Volkskrant – van onze verslaggever DEN HAAG – De Kamer en minister Hoogervorst van Volksgezondheid zijn in aanvaring gekomen over maatregelen die de inkomensdaling door het nieuwe zorgstelsel moeten compenseren. De Kamer eist een tegemoetkoming voor weduwen, wezen en arbeidsongeschikten. De minister vreest dat dit de deur openzet voor veel meer groepen die bij de rechter koopkrachtreparatie zullen afdwingen. Een brief van vier kantjes waarin de minister zijn argumenten uiteenzet om geen specifieke groepen te helpen, verwees de Kamer woensdag naar de prullenbak. ‘Ik stel voor dat we deze brief maar als niet verzonden beschouwen’, merkte CDA-Kamerlid Omtzigt op. Hoogervorst reageerde geïrriteerd: ‘Ik heb nog nooit meegemaakt dat een notitie van een minister als niet verzonden wordt beschouwd.’ De Kamer stemde eind december in met het voorstel van Omtzigt om nabestaanden en arbeidsongeschikten met een aanvullende WAO-uitkering te ontzien. Volgens de nieuwe zorgwet moeten zij 4,4 procent premie betalen over hun uitkering. De Kamer vindt dat ongewenst en wil kwijtschelding van deze premie voor alle ‘bestaande gevallen’. Volgens Omtzigt gaat het om enkele honderdduizenden mensen. Het CDA-Kamerlid schat de kosten op enkele tientallen miljoenen euro’s. ‘We zijn nu al drie maanden verstoppertje aan het spelen. Dat moet ophouden.’

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2006-03-23 21:37:03

Eh, wat is hier de bedoeling van? De relatie met de Franse Nederlanders is niet zo snel te vinden. En wil je bij het invullen van het onderwerp een paar woorden gebruiken en niet een heel vertoog?

Dank.

Wim

avatar#3526
Ton
Berichten: 20
Reacties: 68

#2 Geplaatst: 2006-03-26 08:50:14

Beste Wim,

De bedoeling is om te laten zien dat minister Hoogervorst zelf niet van plan is om gedupeerden te compenseren of tegemoet te komen.

Zie hierboven de verwijzingen:

Geen compensatie voor zorgstelsel’

De minister vreest dat dit de deur openzet voor veel meer groepen die bij de rechter koopkrachtreparatie zullen afdwingen.

Dit verwijst naar het de rechtszaak van  BuitenNederlanders waar ook de Franse Nederlanders toe behoren denk ik.

Verder is dit natuurlijk ter informatie.

m.vr.groet,

Ton

avatar#3137
voogdj
Berichten: 16
Reacties: 580

#3 Geplaatst: 2006-03-27 15:18:24

De minister noemt meer argumenten (solidariteitsargument en uitvoeringstechnische bezwaren). Dit juridsiche argument gaat over gelijke behandeling. De minister stelt dat indien voor een inkomensbron het percentage op nul gezet wordt, anderen met ehtzelfde inkomen maar uit andere bron dit ook kunnen eisen tenzij er een objective rechtvaardigingsgrond is. De minister verwijst dus niet zozeer naar de verdragsgerechtigdheid. Het lijkt me dat dit inderdaad onvergelijkbaar is. Het KG gaat niet over het instellen van een nultarief maar om keuzerecht.

Overigens zou ik er voro zijn als er niet al te vele nieuwe threads rond de ZVW worden aangemaakt. Dat leidt tot te veel versnippering. Kunnen we niet gewoon doorgaan met de thread "de nieuwe zorgverzekringswet"?

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#4 Geplaatst: 2006-03-28 16:25:28

Ik begrijp de insteek van Tons bijdrage. En ik ben het ook eens met Jan de Voogd om geen nieuwe ZVW-onderwerpen aan te maken teneinde onoverzichtelijkheid te voorkomen.

Wim