Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Schoolgaande kinderen

Auteur Bericht

avatar#5565
vakantiehuizenbourgogne
Berichten: 1
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2006-03-23 22:30:46

Volgend jaar willen wij ons definitief in Frankrijk vestigen met een bedrijf voor onderhoud en beheer van vakantiewoningen in het zuiden van de Bourgogne de regio Charolais/Brionnais. Onze twee kinderen gaan dan ook naar school. Heeft iemand ervaring met scholen en schoolgaande kinderen in deze regio's? 

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2006-03-25 00:39:08

Een goed plan van jullie. Ik neem aan dat alle weloverwogen is gebeurd. Hoe het met schoolgaande kinderen zal verlopen is al een aantal keren in dit forum aan de orde geweest. Raadpleeg daartoe het archief van dit forum.

In algemene zin kan ik melden dat het met jonge kinderen geen probleem is. Zij leren zeer snel de Franse taal en passen zich opmerkelijk rap aan aan de nieuwe leefsituatie. Wat oudere kinderen, zeg acht en negen jaar, hebben vaak wat meer begeleiding nodig van de onderwijskracht. Lees nog even na wat op deze site is gemeld over het Franse onderwijs. Gebruik de zoekmachine en tik Onderwijs in bijvoorbeeld.

Wim