Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Keldervloer en dak isoleren

Auteur Bericht

avatar#3356
harold
Berichten: 37
Reacties: 42

#0 Geplaatst: 2006-03-27 17:03:34

Hoi,   Ik wil de keldervloer, nu dus de aarde die droog is want wij zitten op 600 meter hoog gaan isoleren met pu platen van 3 cm dik. Kan ik deze koud op de grond plaatsen tussen de te leggen vloer balkjes of moet ik folie gebruiken en zo ja welk en waar? Het plafond van de kelder en van de begane grond wil ik ook isoleren met deze platen, moet ik daar ook nog folie voor gaan gebruiken? Het zolderdak wil ik ook isoleren, hier ook wederom ook gaarne advies voor?   vr. gr. harold

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#1 Geplaatst: 2006-04-02 07:41:16

Beste Harold,

isolatie moet steeds een totaalconcept zijn, want anders kunnen oplossingen op de ene plaats nieuwe problemen op andere plaatsen tot gevolg hebben.

Isolatie en dampdicht maken van een keldervloer die uit aangestampte grond bestaat kan tot gevolg hebben dat de muren tot een zekere hoogte vochtig worden. Want aardvocht dat niet door de open vloer weg kan stijgt in de omgevende muren omhoog om van daaruit te verdampen.

Het plafond van de kelder en van de begane grond wil ik ook isoleren

Een isoaltie binnenshuis is alleen zinvol tussen ruimtes met sterk verschillende temperatuur, en over het gebruik van dampremmnede folie moet goed nagedacht worden.

Is het niet mogelijk de kelder als isolatie tegen de grond te gebruiken, zoals wij dat met de polderlandse kruipruimtes doen? Dus wél gode isolatie tussen begane grond en kelder, maar geen isolatie in de kelder, en deze goed (dwars) beluchten?

Christian von Klösterlein