Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Is een boite postale voldoende om een carte grise aan te vragen

Auteur Bericht

avatar#5459
waterlelie
Berichten: 3
Reacties: 2

#0 Geplaatst: 2006-03-27 18:21:02

Tot het passeren van de acte zullen wij op een camping wonen. Dit kan echter nog wel even duren. We hebben dan dus geen vast woonadres. Wat we wel hebben aangevraagd is een een postbus. Is dit voldoende voor het aanvragen van een carte grise ?   Bedankt voor de reacties.    

avatar#3332
Lida
Berichten: 10
Reacties: 96

#1 Geplaatst: 2006-03-27 20:07:21

Nee, ik denk niet dat dat kan, voor een carte gris moet je volgens mij een vast adres hebben, ingeschreven zijn bij de mairie van de gemeente waar je je huis gekocht hebt.

Bij de aanvraag moet je namelijk een justification de domicile hebben (inschrijvingsbewijs in de gemeente) of een factuur van France telecom waaruit blijkt dat je een vast adres hebt.

Dus nog even wachten denk ik.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#2 Geplaatst: 2006-03-28 00:56:04

Lida heeft gelijk, je moet kunnen aantonen dat je over een (vaste) verblijfplaats beschikt. Voor een auto kan dat ook een justificatif (factuur EDF, telefoon) zijn van een tweede woning. Een inschrijvingsbewijs van de gemeente bestaat niet. Frankrijk kent alleen een burgerlijke stand, geen bevolkingsregister. Je kunt je dus niet inschrijven in je gemeente (Frankrijk houdt daarom steeds volkstellingen om precies te weten hoe het met de bevolkingsopbouw is gesteld). Wel is inschrijving mogelijk in het kiesregister van de gemeente. Dan mag je ook als buitenlander om de vijf jaar meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen en kun je zelfs gekozen worden in de gemeenteraad (uiteraard niet als burgemeester en ook niet als wethouder).

Wim

avatar#5459
waterlelie
Berichten: 3
Reacties: 2

#3 Geplaatst: 2006-03-31 18:07:20

Lida en Wim bedankt voor jullie reacties.

Ik heb eigenlijk nog een vraag ; is een postbus dan misschien wel voldoende om een bankrekening te openen ?

Alvast bedankt !

Monique

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2006-04-01 09:40:20

Waterlelie,

Voor het openen van een bankrekening hoef je niet in Fr te wonen, maar ze vragen wel jouw/jullie paspo(o)rt(en) en soms salarisstrookje(s), maar dat zal niet algemeen gelden. Als je deze kant op komt en je hebt nog een salarisstrookje, dan zou ik die maar meenenemen, evenals focopien van de paspo(o)rt(en)   

Ceder :-)