Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Makelaar reageert niet!

Auteur Bericht

avatar#3597
Herman
Berichten: 12
Reacties: 75

#0 Geplaatst: 2006-04-01 10:49:09

Heb met een makelaar (Dun sur Meuse) woning bezocht en per 23-3 via e-mail een bod erop uitgebracht dat (als openingsbod) ongeveer 20% lager lag dan de vraagprijs. Aangezien ik geen enkele reactie ontving heb ik op 28-3 de betreffende e-mail nogmaals verzonden en voor alle zekerheid deze ook naar de makelaar gefaxt. Ik krijg echter tot dit moment geen enkele reactie van de makelaar, zelfs geen bericht van ontvangst.   Ik weet niet goed wat ik er nu mee aanmoet, afwachten of ..? Ik spreek redelijk Frans, maar voel me (gelet op mijn kennis van de Franse taal) niet zeker genoeg om telefonisch bij de makelaar te informeren waarom deze in het geheel niet reageert!   Wie heeft suggesties hoe nu te handelen?

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2006-04-01 14:39:45

Ze kennen in Frankrijk niet echt het loven en bieden in onroerend goed.  Je ziet soms staan dat de prijs 'a debattre' is. Geen reactie betekent eigenlijk dat ze het te laag vinden.

Je kunt er weinig aan doen. Dit is een van de domme kanten van Franse (onroerend goed) business.

Ze begrijpen niet, het is mij vaak overkomen, dat als het betreffende object niet doorgaat, dat je in de markt bent voor een ander object. Dit soort handelaren denkt niet in commerciele termen, maar ik uitsluitend in termen van 'ik wil dit huis verkopen voor die en die prijs'.

Het is echt pure domheid van ze en je zult dat nog vaak tegenkomen. Ik kan je vele andere voorbeelden geven.

Als je bereid bent de prijs te betalen die ze vragen dan kun je ze beter direct benaderen, zo niet, laat dan maar lopen of bel ze desnoods nog eens.

Vragen waarom ze niet reageren is vragen waarom een appel rond is.

avatar#2881
Paul Subelack
Berichten: 85
Reacties: 128

#2 Geplaatst: 2006-04-02 08:20:19

In deze situatie zou ik nogmaals naar het huis gaan en met de bewoners

rechtstreeks onderhandelen. Indien het huis leeg staat kun je bij de

buren of op de mairie informeren wie de eigenaar van het huis is.

Veel succes,

met vriendelijke groet,

Paul Subelack

avatar#3562
Wim van Teeffelen
Berichten: 8
Reacties: 409

#3 Geplaatst: 2006-04-06 20:11:54

Hou een beetje rekening met de Franse lange tenen: Franse zijn nog al snel teleurgesteld, zelfs beledigd, indien je op de Nederlandse manier biedt. Je stuurt niet een harde email met een erg laag bedrag. Nee, je gaat persoonlijk naar de makelaar, je grijpt hem bij zijn bovenarm, je vertlet hem hoe verschrikkelijk graag je het huis zou willen kopen, je zegt dat niets je gelukkiger zoiu maken dan in dit prachtige huis te wonen, waar de eigenaar zo overduidelijk zijn ziel in heeft gelegd, maar dat er helaas een klein probleem is. Als je het geld had, zou je het onmiddelijk betalen, maar helaas, je hebt net niet het budget om dit prachtige huis te betalen. Misschien wil de makelaar je een "petite service"" doen? En naar de eigenaar gaan om te vragen of hij toch nog iets aan de prijs zou kunnen doen. Je beseft dat je veel vraagt, maar je zou zooooo graag dat huis kopen. En met de hulp van de deskundigheid en de ervaring en de mensenkennis van de makelaar moet er toch wel een oplossing gevonden kunnen worden, etc. etc. etc.Het is even wennen voor Nederlanders: voor de meeste Fransen is hun huis niet zomaar handelswaar, de eigenaar moet het de koper echt gunnen......

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2006-04-06 21:32:08

Wim, ik denk dat je volkomen gelijk hebt. Ze noem(d)en dat in het Amsterdamse zakenleven  'een lulletjes porum opzetten'. Daarmee kom je inderdaad een heel eind. Voorwaarde is, dat je dat wel moet kunnen. En de juiste dosering is ook van belang. Indien goed toegpast kunnen de resultaten opzienbarend zijn. In Frankrijk is het in nagenoeg alle zaken die niet gelijk goed lopen de enige weg om te gaan.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2006-04-06 21:35:08

Herman, ik heb net nog even naar jouw profiel gekeken en heb gezien dat jij bezig bent in Noord Frankrijk. Jouw dosering moet daar wel iets zuiniger dan in Zuid Frankrijk zijn.

avatar#3597
Herman
Berichten: 12
Reacties: 75

#6 Geplaatst: 2006-04-06 21:39:52

Iedereen heel erg bedankt voor de reacties en adviezen. Het toeval wil dat de makelaar vandaag per e-mail gereageerd heeft. De verkopers hebben het bod niet geaccepteerd en houden nog aan hun vraagprijs vast. Hij verontschuldigd zich overigens voor zijn late reactie, wat naar zijn zeggen veroorzaakt werd door een late reactie van de verkopers (erfgenamen van de overleden eigenaar). Dit e-mail bericht biedt de mogelijkheid om een vervolgbod uit te brengen en alhoewel dit normaal gesproken niet mijn stijl is, zal ik in mijn reactie toch maar wat van de adviezen van Wim verwerken. Ik hou jullie van het vervolg op de hoogte!Groet, Herman

avatar#3597
Herman
Berichten: 12
Reacties: 75

#7 Geplaatst: 2006-04-06 21:41:20

Las net het laatste bericht van Hans. Hoe bedoel je dat precies dat ik in Noord-Frankrijk zuiniger ermee moet zijn?

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#8 Geplaatst: 2006-04-06 21:51:51

Herman, boven Parijs wonen meer Belgenactige of Duitslandachtige mensen, onder Parijs wonen meer Spaansachtige mensen en in en rond Parijs wonen Fransen... Niet zo heet gegeten als opgediend!  Dus in jouw geval hoef je maar een klein beetje de woorden van Wim toe te passen. In het zuiden wat uitbundiger.

avatar#3597
Herman
Berichten: 12
Reacties: 75

#9 Geplaatst: 2006-04-06 21:57:47

Volgens mijn Franse vrienden in zuid- en oostfrankrijk wonen in Parijs geen Fransen, maar Parijzenaars!Voor het overige bedankt voor je toelichting, kan ik toch meer bij mijn eigen stijl blijven, als het maar resultaatgericht is Ik wacht overigens wel een paar dagen met reageren, omdat er natuurlijk eerst goed over een nieuw bod moet worden nagedacht, etc.

avatar#3173
Guillaume le conquérant
Berichten: 63
Reacties: 148

#10 Geplaatst: 2006-04-07 09:54:25

Herman,Wij hebben slechts 1 keer telefonisch contact gehad met de makelaar en daarna alle onderhandelingen via de mail gedaan. Zij een beetje eraf en wij een beetje erbij. Soms duurde het even voor er reactie kwam, zelf reageerden wij altijd direct en heeeeel beleefd. De eerste keer duurde het even voor de reactie kwam, excuus was dat de makelaar teveel paddestoelen had gegeten en ziek was geweest ;-), daar hebben we het dus eerst enige mails over gehad. Wel had ik de ene keer te maken met de baas van het makelaarskantoor en dan weer met de hulp en soms zweefde daar de notaris ook doorheen. Zelfs de compromis ging via de mail. Uiteindelijk was na de overeenstemming alles perfect geregeld en bij tekenen liep alles op rolletjes. Iedereen was vriendelijk en op tijd.Er kan dus heel veel via de mail!!groetWillem

avatar#3562
Wim van Teeffelen
Berichten: 8
Reacties: 409

#11 Geplaatst: 2006-04-08 12:46:51

Ik hoop echt dat binnenkort meer per mail kan in Frankrijk. Mijn faxmachine moet nodig met pensioen.....

avatar#3597
Herman
Berichten: 12
Reacties: 75

#12 Geplaatst: 2006-04-08 20:58:31

Gelukkig kan er (blijkbaar) al heel veel per e-mail in Frankrijk, maar ik ben ook makelaars en notarissen tegen gekomen die nog geen e-mail hebben, laat staan een eigen web-site met aanbod. Zelf een notaris die wel een emailadres zou hebben volgens zijn kaartje, maar waar een en ander (nog) niet werkte. Volgens mij zijn de franse immobiliers (makelaars, maar zeker de notarissen) nog niet echt klantgericht ingesteld! En gelukkig beschik ik ook nog over een fax (maar niet een ouderwetse faxmachine, maar zo'n multi-apparaat), zodat ik als het nodig is nog een fax kan verzenden; gewoon via de PC!

avatar#3597
Herman
Berichten: 12
Reacties: 75

#13 Geplaatst: 2006-06-06 17:36:42

Het heeft lang geduurd (bijna drie maanden), maar we zijn uiteindelijk zo ver dat de verkopers ons laatste bod hebben geaccepteerd. We wachten nu het compromis de vente af en willen dit nog wel door een deskundig iemand laten controleren. Je weet immers maar nooit!