Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Onduidelijkheid richtlijnen inboedelverzekering

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2006-04-06 20:22:06

Begin vorig jaar is er in ons franse huis ingebroken.  Wij zijn verzekerd bij een grote franse verzekeraar via de bekende standaard multi polis op basis van nieuwwaarde. Schade opgenomen door de Gendarme + expert van de verzekering 2 maanden later geweest. Alles was duidelijk aldus expert, het rapport konden wij binnen 3 weken tegemoet zien. Dit liet tot eind november op zich wachten! Uiteindelijk in december een voorstel voor uitbetaling ontvangen (70% van de waarde van de gestolen goederen, die bijna allemaal nog geen jaar oud waren!) Wij hebben toen doorgekregen dat de originele fakturen van de gestolen goederen moesten worden opgestuurd, dit was geen probleem want we hadden alles net nieuw aangeschaft, en daarna konden wij uitbetaling tegemoet zien. Alles compleet opgestuurd echter nu stelt de verzekeraar zich op het standpunt dat zij maar 70% van de getaxeerde schade willen vergoeden. De overige 30% willen zij pas uitkeren als wij voor een aantal 'dure' dingen zoals computer etc. de originele bonnen van de vervangen (dus opnieuw door ons aangekochte goederen) aan de maatschappij opsturen.Heeft iemand hier wel eens van gehoord of mee te maken gehad? Heel erg graag reakties. 

avatar#1784
Daisy
Berichten: 12
Reacties: 48

#1 Geplaatst: 2006-04-06 20:54:07

Hoi Carla,

Dit is een normale gang van zaken hoor. Zelfs als je hele huis afbrand bv, dan krijg je ook maar een bepaalde procent uitbetaald, maar als je je huis terug volledig laat opbouwen krijg alles vergoedt. Zo is het ook met goederen, als je de nodige facturen kunt voorleggen krijg je alles terug betaald. Het is een manier om de "oplichters" te ontmoedigen. Het is natuurlijk wel anders als het om kunstobjecten gaat. Verzekeringen in Portugal werken trouwens ook op deze manier.

Vriendelijke groeten.

Daisy

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2006-04-06 21:09:01

Wat je natuurlijk wel wist is, dat de verz.my altijd zal proberen de uitkering zo laag mogelijk te maken. Logisch, want verzekeren is zoiets als oorlog. Verzekerden zullen schaamteloos proberen de verz.my te tillen en even schaamteloos zal de verz.mij. zo weinig mogelijk uitkeren, want wat overblijft is de winst en dus de bonus van de directie. Er zijn natuurlijk ook een aantal begrijpelijke manieren voor beide partijen. Een van die zaken is, dat als de prijs van een artikel verzekerd op basis van nieuwwaarde omhoodgaat dat de verzekerede de verhoogde nieuwwaarde zal eisen, maar het spiegelbeeld is dat als de prijs omlaag gaat dat de verzekeraar uitsluitend die verlaagde prijs zal willen betalen. In dat laatsste zit meestal het probleem. Neen als voorbeeld een camera. De nikkon coolpix 4300 kostte een jaar geleden zeg EUR 600. De Coolpix 2300 kostte toen EUR 300. In die twee jaar is de techniek vooruitgegaan en zijn in principe de prijzen gedaald. De coolpix 4300 kost nu EUR 600, en de Coolpix 2300 kost nu 300. Maar nu komt de verwarring, de verzekerede denkt recht te hebben op een nieuwe Coolpix 600, maar - aangezien de specificatie van de nieuwe Coolpix 2300 gelijk zijn aan de oude Coolpix 4300 - zal de verzekeraar niet meer willen betalen dan de EUR 300 die de Coolpix 2300 nu kost. En gelijk heeft hij. Dus je kunt verwachten als jij een nieuwe pc koopt met betere specificaties, dat de verzekeraar zeker niet dat gehele bedrag zal willen betalen, omdat het  een beter apparaat is en als zodanig geen vervanging is van het gestolen exemplaar.  Deze gedachtengang is redelijk, vooral als die ook bij prijsverhoging wordt gehanteerd. In een aantal gevallen is het ook gebruikelijk dat je na het teloorgaan van het verzekerde object opnieuw een verzekering moet afsluiten en opnieuw premie moet betalen. Het zijn de spelregels van verzekeren, en eerlijkheidshalve moet worden gezegd, dat de verz.my over het algemeen zich goed aan de regels houden en even over het algemeen begrijpen de verzekerden weinig van de manier waarop je die regels moet bekijken. 70 % is voor electronica geen slechte deal een jaar na aanschaf. Wat natuurlijk uitgekookt van de verz.my. is (als ze dat bewust doen) om jou te laten wachten, waardoor de prijzen omlaag gaan en waardoor ze jou minder hoeven uit te keren. Ik hoop dat je hiermee een beetje gerust bent gesteld, d.w.z. dat je het gevoel van te worden opgelicht een een beetje kan laten gaan.