Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

huizenruil?

Auteur Bericht

avatar#5575
La Mègere
Berichten: 2
Reacties: 4

#0 Geplaatst: 2006-04-06 20:30:23

Hallo iedereen,Ik zal mij even voorstellen, ik ben Marianne Eggink en woon sinds 2001, met man en honden in de Tarn et Garonne. Wij hebben een huis laten bouwen en hebben de eerste anderhalf jaar op verschillende plaatsen gewoond. Over de bouw, de vergunnigen etc. kunnen we net als zoveel Nederlanders een boek schrijven, maar het is gelukt en we wonen nu naar volle tevredenheid in ons huis, we werken hard aan een tuin in wording. Wat ik nu na vijf jaar wel merk is, dat ik behoefte heb om in de wintermaanden langere tijd naar Nederland te gaan, kleinkinderen zijn inmiddels geboren, het is ook wel prettig om wat meer tijd dan een vluchtig bezoek voor familie en vrienden te hebben. Tot nu toe hebben wij altijd een vakantiehuis gehuurd of hebben bij de kinderen en/of vrienden geslapen. Vooral het laatste geeft toch een gevoel van een zwervend bestaan, vooral als je de dagen die je hebt eerlijk over iedereen wilt verdelen. Ik bedacht me, zeker als ik terugdenk aan onze eigen situatie bij de bouw van het huis, dat er vast Nederlanders zijn die langere tijd in Frankrijk willen verblijven, om een streek beter te leren kennen of om heel intensief op huizenjacht te gaan. Het lijkt mij ideaal om met hen van huis te ruilen. Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben?We hebben ook een weblog met meer informatie over ons wel en wee in Frankrijk Vriendelijke groet Mariannehttp://saarlooswolfhonden.web-log.nl/

avatar#3302
dicck
Berichten: 15
Reacties: 282

#1 Geplaatst: 2006-04-12 12:48:40

Marianne, ik begrijp je helemaal. Maar wil niet 'iedereen' 's zomers buiten (in Frankrijk) en 's winters in de stad (in Nederland) wonen?

Ik heb dezelfde ellende. Laatst heb ik in een pension in Nederland gelogeerd. Ik wil vrienden / familie zo weinig mogelijk 'lastig' vallen.

Ik wens je succes met je zoektocht naar gegadigden.

avatar#3227
lieke
Berichten: 10
Reacties: 17

#2 Geplaatst: 2006-04-15 12:30:25

Ik lees alle brieven en herken mezelf ( dat wil zeggen mijn situatie ) er ook wel een beetje in.

Ik woon alweer 4 jaar in frankrijk maar ben nog steeds in bezit van een kleine woning in nederland. Gebruik deze ongeveer 5/6 weken per jaar. Vanaf half september ga ik  iedere 6 weken een dag of 9/10 naar nederland. Misschien is het een idee om het bv voor een tijdje te verhuren. Heeft iemand hier belangstelling voor? of ervaring mee? Het is overgens wel een huurwoning dus ik weet helemaal niet of dit wel mag?

Wie denkt met me mee? De woning ligt in het oosten van het land.

lieke

avatar#5575
La Mègere
Berichten: 2
Reacties: 4

#3 Geplaatst: 2006-04-16 13:19:17

Hallo Lieke,

Ik ben blij dat je de situatie herkent, en vind het leuk dat je meedenkt.

Ik weet niet precies waar je woont in het Oosten des lands maar ik denk dat het voor mij te ver weg is, mijn kinderen wonen in en om Rotterdam, dus ik zoek iets daar niet al te ver vandaan. Maar wie weet zijn er andere mensen die dit lezen die wel belangstelling hebben. Als het wat dichter bij was zou ik geen moment aarzelen.In het verleden huurde ik altijd voor een paar weken de studentenflat van mijn schoonzoon, die hij nog steeds aangehouden had.

Hij had dit niet formeel geregeld, maar ik geloof dat als je voor een paar weken mensen in je huis laat,  en daar een vergoeding voor krijgt, daar niemand bezwaar tegen heeft. Er zijn ook hele site's met huizenruil en ik denk niet dat dit alleen voor koopwoningen geldt. Het zo u toch mooi zijn als jij wat minder geld aan je huurwoning in Nederland kwijt bent en dat iemand anders een goed adres heeft. Dat is volgens mij de door iedereen zo geliefde "win, win" situatie.

Vriendelijke groet Marianne

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2006-10-25 21:32:17

Hallo,

Er is deze week een boek verschenen: Huizenruil - Thuis in honderd huizen met veel verhalen, overzicht sites en hoe pak je het aan etc.  Huizenruil is een andere manier van leven inderdaad een voorbeeld van "win, win".

Zie www.thuisinhonderdhuizen.nl voor meer informatie over het boek.

Het is geschreven door Ineke Kester, mijn vrouw.

Vriendelijke groet, Helmer Wieringa

PS aan Wim Bavelaar: leuk om je hier weer tegen te komen!