Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Voicemail vaste telefonie

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2006-04-14 12:06:52

We hebben een vaste telefonie aansluiting bij France Telecom.

France Telecom heeft bij aanvang van ons abonnement standaard de service "messagerie vocale" (voicemail) ingesteld.

Van deze service willen wij geen gebruik meer maken.

Is het mogelijk dat we deze service zelf uitzetten? Hetzij via het toestel middels een speciale code of via een Internetsite?

Of moeten we langs een France Telecom winkel? 

Kan iemand ons hierover informeren?

Carla

avatar#331
Ko
Berichten: 3
Reacties: 141

#1 Geplaatst: 2006-04-14 12:30:53

Carla

volgens mij heet deze dienst Top Message en is bereikbaar onder 3103. Via dat nummer kom je in een Voice Response Systeem waarin je allerlei opties kunt instellen, inclusief het uitzetten van deze dienst.

Mijn brochure zegt hierover dat je dus 3103 moet kiezen, vervolgens 4 en dan de instructies verder afwerken.

Het is ook mogelijk om dat niet vanaf je eigen telefoonnummer te doen, maar daarvoor moet je een pincode in de messagerie hebben geinstalleerd. Kies in dat geval het betreffende nummer, toets 6 tijdens het afspelen van de boodschap en vervolgens de pincode. 

Brochure misschien even aanvragen/ophalen bij een FT winkel?  

-------

succes, Ko Vijn 

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#2 Geplaatst: 2006-04-15 17:25:24

Hallo allemaal,

Zoals Co al aangeeft is het dus inderdaad mogelijk om dit te doen. De dienst heet geen Top Message meer maar "La Messagerie Vocale" (Top Message is de "oude" naam van deze dienst).

De dienst kan uiteraard uitgezet worden, indien de klant hier geen gebruik (meer) van wenst te maken (bijvoorbeeld als de klant eenantwoordapparaat op zijn telefoon heeft).

De meeste diensten van France Télécom zijn in te stellen via de zogeheten Espace Client" op http://www.espaceclient.francetelecom.com, maar voor de voicemail is dit helaas niet mogelijk.Het is echter wel mogelijk om dit telefonisch te doen onder de voorwaarde dat er een PINcode is ingesteld voor de voicemail (anders is het helaas alleen mogelijk vanaf de eigen telefoonlijn, aangezien anders iedereen uwvoicemail kan instellen):- vanuit Nederland: u belt uw eigen nummer en wacht tot u de voicemail krijgt; tijdens de welkomstboodschap toetst u "6" in gevolgd door uw PINcode en ten slotte "#"- vanuit Frankrijk vanaf een andere telefoonlijn: door te bellen naar 3203- vanaf uw eigen telefoonlijn in Frankrijk: door te bellen naar 3103 (hier is geen PINcode voor nodig)
Vervolgens toetst u in alle gevallen "2", "4" en "2" om de voicemail uit te schakelen. In het geval van Carla was het helaas niet mogelijk dit telefonisch te doen omdat er nog geen PINcode was ingesteld, maar samen hebben we dit toch telefonisch opgelost door de klantenservice (vanaf de eigen telefoonlijn op 1014 of vanaf een andere telefoonlijn op 0800 1014 XX waarbij XX de twee cijfers van het departement zijn) te bellen. Als het goed is is het probleem voor Carla nu dus opgelost!Overigens is alle informatie over deze dienst na te lezen op http://www.agence.francetelecom.com/mx/?tp=F&ref=2542&IDCible=1&type=3&donnee_appel=FTASN&id=40511130583502&sv=5-184711_BGroeten,Thomas Vergouwen

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#3 Geplaatst: 2006-04-15 17:26:24

Sorry voor de vervelende opmaak die dit bericht nu heeft, maar blijkbaar is dit forum echt niet compatible met een andere browser dan Internet Explorer ... een beetje jammer!