Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Moeten wij ons laten inschrijven in Frankrijk

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2006-04-23 00:05:02

Mijn vrouw en ik gaan volgend jaar in de Dordogne wonen. Wij willen via een zgn 'briefadres' in Nederland ingeschreven blijven. En daar dus ook gewoon bealsting betalen. Wij hebben daar nog een 'roerend goed' vakantiehuisje. Wij zullen zeker van tijd tot tijd dus in Nederland ( en ook wel andere landen, veblijven. Kan dit? Of moeten wij ons toch inwonend in la douce France laten maken?  Jack

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2006-04-23 07:18:44

Nee, je hoeft niets te doen.

Je blijft ingeschreven in NL,

betaalt belastingen in NL,

ziekteverzekering in NL,

eerste woning in NL,

tweede woning in FR,

auto met NL kenteken,

autoverzekering in NL.

Deze situatie heeft voor jullie meer nadelen, dan voordelen, maar daar gaat jouw vraag niet over. Als je precies wilt weten wat en waarom, dan moet je deze site maar goed doorvlooien.

avatar#2839
RoZwen
Berichten: 9
Reacties: 429

#2 Geplaatst: 2006-04-23 10:23:10

Een kleine aanvulling:

De auto kan met een tweede huis in Frankrijk ook op Frans kenteken worden gezet.

Dan heb je het voordeel van geen wegenbelasting en voordelige verzekering maar...... je mag daarmee niet in Nederland rijden.

Wij hebben twee auto's en een vergelijkende situatie en één fransgekentekende auto blijft dan ook in Frankrijk.

Heel veel nadeel van het eerste huis in Nederland houden zie ik eigenlijk niet hoor. Hangt waarschijnlijk erg van de persoonlijke situatie af.

Rob.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#3 Geplaatst: 2006-04-24 10:34:36

Als je alles NL wil laten is geen verdere actie in Frankrijk nodig, zoals het aanmelden bij het belastingkantoor. Inschrijven in het bevolkingsregister van een gemeenten kan niet. Frankrijk houdt alleen een burgerlijke stand bij.

Fiscaal is Frankrijk overigens een stuk vriendelijker voor gepensioneerden.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2006-04-28 20:38:06

Alle drie bedankt voor de berichten. Wij hebben voor deze situatie gekozen omdat wij beiden kinderen uit vorige huwelijken hebben, en het franse erfrecht ons in deze richting duwde. Overigens hebben wij nog niet al die franse voordelige omstandigheden gevonden. Wel : 1-geen wegen belasting ; 2-minder vermogensbelasting, maar ik dacht van duurdere ziektekosten. Persoonlijk heb ik niet zo veel moeite met de nederlandse leefkosten!  Voor info betr. de voordelen, waar kan ik die krijgen??  Jack

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2006-04-29 12:13:12

Het hangt vooral af van jouw persoonlijke omstandigheden. In principe is frankrijk goedkoper en eenvoudiger. Maar zoals je zegt zijn het de erfrechtelijke zaken die voor jullie de doorslag geven. Dus spelen de financiele en organisatorische voordelen geen rol meer. Je moet wel bedenken, dat als je in een NL auto rijdt, je een juiste NL verzekering moet afsluiten. Ook met ziektekostenverzekering zijn er wel wat zaken waar je op moet letten. Je leeft hier en problemen zullen dus eerder hier dan daar komen.  

avatar#3263
ruru24
Berichten: 0
Reacties: 9

#6 Geplaatst: 2006-05-08 21:12:26

Voor wat betreft het franse onroerend goed is dus wel het franse erfrecht van toepassing.....