Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

SCI of SARL ?

Auteur Bericht

avatar#5415
Chazelles
Berichten: 5
Reacties: 9

#0 Geplaatst: 2006-04-23 18:54:08

Op dit moment zijn wij druk bezig met een grote verbouwing, nu vragen wij ons af wat er onder de SCI en wat onder de SARL valt. Het is wat vaag zo lijkt het. 

Kunnen wij dit scheiden in muur en nagel vast, SCI ? en alles wat interieur en losstaand is, SARL? Of is dit wat te simpel gedacht ?

En hoe is het met de cv en de badkamers gesteld? 

Misschien heeft iemand hier wat info over of kan ons naar een instantie of site verwijzen.

Groeten,

Gerard

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2006-04-23 20:44:11

Deze vraagstelling gaat verder dan 'te simpel'.

SCI = Societe Civile Immeubiliere.

        Bedoeld als 'vehicle' voor onroerend goed in de niet zakelijke sector.

        in de verte te vergelijken met een VVE, Coop en een stichting.

SARL = Societe a Responsibilite Limitee

          Bedoeld als 'vehicle' voor het uitoefenen van een bedrijf.

          in de verte te vergelijken met een BV

SCI heeft alles te maken met een ongedeeld eigendom en verschillende eigenaren en is bedoeld zonder winstoogmerk te zijn (met alle gevolgend vandien) terwijl de SARL alles te maken heeft met het beperken van de veranwoordelijkheid en altijd is bedoeld voor het maken van winst (met alle gevolgen vandien; zoals TVA aangifte)

Jij lijkt een SCI nodig te hebben, dus ga dat maar eerst uitzoeken en vergeet (vooreerst) de SARL vorm. Begin op deze site, maar er zijn ook uitstekende boekjes te verkrijgen in de boekhandel.

P.S.: Ik was te lui voor de accenten op de e's 

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#2 Geplaatst: 2006-04-24 10:32:26

Waarom een SCI of een SARL? Waarom onderdelen van het onroerend splitsen?

Een SCI-familiale is een maatschap van privé personen die gezamenlijk eigenaar zijn van het onroerend goed. Handig soms voor ongetrouwde stellen of voor een  club mensen die gezamenlijk een Franse optrek willen verwerven. Met wat meer toelichting is wellicht een verstandig antwoord te geven.

Wim

avatar#5415
Chazelles
Berichten: 5
Reacties: 9

#3 Geplaatst: 2006-04-24 11:08:20

Een kleine toelichting is wel op zijn plaats denk ik!

Wij zijn een stel vrienden ( 5 pers. ) die naar FR verhuist zijn om aangenaam te gaan leven en werken. Daarvoor is onroerendgoed gekocht, maar niet door allemaal. Daarom zijn er geen gelijke delen wat onroerendgoed betreft.

Hiervoor is een SCI opgericht.

Als de verbouwing klaar is word er een hotel gevestigd met een diner, en daarvoor is de SARL opgericht. Nu worden er allerlei materialen gekocht tijdens de verbouwing en is het voor ons soms onduidelijk wat op de SCI moet worden gezet en wat SARL.

De SARL is verdeeld in vijf gelijke delen en zo ook de inleg daarvoor.

Hopenlijk is het geheel nu wat duidelijker.

Gerard  

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2006-04-24 20:18:34

De R van Sarl vertaalde ik als 'verantwoordelijkheid', maar ik bedoel natuurlijk 'aansprakelijkheid'

Het is allemaal niet zo ingewikkeld in juridische zin, maar wel moeilijk om een fiscale strategie te bepalen en te volgen.

Het eigendom van de SCI wordt altijd verrekend op basis van ieders aandeel. Die aandelen zijn niet constant: je kunt ze door stortingen vergroten.

Dus als Jan zegt dat hij de nieuwe keuken zal betalen, dan zul je dat in de boekhouding zo moeten verwerken, dat er parallel een storting van Jan wordt geboekt. Beter nog: Jan betaalt de SCI en de SCI betaalt de keukenboer.

De keuken is duidelijk een deel van het onroerend goed. Maar zodra het met de bedrijfsvoering te maken heeft - bijv. een pc voor de boekhouding - dan moet dat via de Sarl. De tva speelt dan een rol. Aangezien jullie nog geen winst met de Sarl maken, zou ik daar niet aan beginnen. Gewoon alles via de SCI, rekeningen met TVA goed bewaren.  

De vragen die jij je stelt zijn eigenlijk alleen maar fiscale vragen. Die zijn , denk ik,  te specifiek voor de bezoekers van deze site. En dat is ook wat ik bedoelde met het bepalen en volgen van een fiscale strategie.  

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#5 Geplaatst: 2006-04-26 16:10:14

Een gebruikelijke constructie bij hotelachtige accommodaties is de oprichting van een SCI die het onroerend goed koopt en vervolgens verhuurt aan de SARL. Voor de belastingdienst worden privévertrekken en bedrijfsruimte gescheiden, zo ook bijvoorbeeld de kosten van verwarming. Het gaat zelfs zo ver dat het buitenschilderwerk ten laste van de SCI komt en het schilderwerk binnen in het hotel voor de SARL. Sommige naar de letter werkende belastingdiensten zien het privégebruik van een gedeelte van het onroerend goed als vruchtgebruik, waarover belasting moet worden betaald.

Het is uiterst raadzaam een accountant (expert-comptable) in te schakelen die vertrouwd is met deze constructies. 'Nadeel' van een SARL is dat de TVA op verbouwingen 19,6% bedraagt (voor particulieren 5,5%), maar de TVA die door SARL is betaald, krijg je weer terug, bijvoorbeeld in jaarlijkse termijnen van 10%. Bij een SARL voor een hotelachtig bedrijf moet een minimumkapitaal worden gestort en is de aanstelling van een accountant verplicht (kost toch al gauw € 3000 per jaar).

Wim