Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Zwembad

Auteur Bericht

avatar#5593
Koudhier
Berichten: 1
Reacties: 3

#0 Geplaatst: 2006-04-30 17:47:02

Ook wij zijn aangestoken door het Frankrijk-virus - al vele jaren eigenlijk - en hebben nu besloten te zoeken naar een huisje in/rond de Dordogne. We surfen en leren, maar hebben toch nog een paar vragen:

- Heeft iemand op deze site ervaring met het laten bouwen van een zwembad? Wat zijn de kosten en waar moet je op letten als je een bad laat bouwen?

- en wat zijn eigenlijk de onderhoudskosten. Wij hebben geen ervaring hiermee. Hoe vaak moet je zo'n bad verschonen (of is dat nou al direct een domme vraag?)?

- oja, is het aanraden een Nederlandse aannemer te gebruiken? (of is een franse ook prima)

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2006-05-02 19:09:33

Tik zwembad in als trefwoord in de zoekmachine van de website (of als je wilt lezen wat in het forum over dit onderwerp is gemeld in de zoekmachine van het forum) en je wordt al een stuk wijzer. Kosten, onderhoudskosten zijn zeer verschillend, afhankelijk van je wensen. Het is natuurlijk onzin om een Nederlandse aannemer te bestellen voor je Franse zwembad. Er zijn meer dan een miljoen particuliere zwembaden in Frankrijk, dus die jongens weten het wel. Tip: vraag ten minste drie offertes en speel de heren een beetje tegen elkaar uit. Vooral tegenover buitenlanders willen ze soms rare rekentrucs uithalen.

Wim