Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Enkele bankvraagjes

Auteur Bericht

avatar#1784
Daisy
Berichten: 12
Reacties: 48

#0 Geplaatst: 2006-05-01 18:06:26

Bonjour aan allen,

Na het openen van een rekening bij de Caisse D'Epargne, toch enkele vraagjes, waar de man aldaar in kwestie niet kon op antwoorden. Bij de rekeningen livret A en livret B komt steeds mijn man zijn achternaam + mijn voornaam op de uitprinten, ondanks de rekeningen toch op mijn naam  staan. Bij navraag bleek dat de rekeningen wel degelijk op mijn naam (meisjesnaam) staan maar dat er steeds de naam van mijn man op vermeld zal staan omdat we gehuwd zijn. Ook op de bankkaart staat de achternaam van mijn man en de voornaam van mij op vermeld. Hier in Belgie staat gewoon hetgeen van mij is op mijn naam, zo ook de bankkaart.

De loketbediende in Frankrijk beweert dat het niet anders kan, doordat we gehuwd zijn. Is er iemand van jullie die hier ook problemen mee heeft gehad en dit toch opgelost heeft gekregen? Ik vind dit enorm discrimenerend. Een man kan in Frankrijk zelfs een rekening openen zonder dat zijn vrouw dat weet, maar omgekeerd onmogelijk! Ook overschrijvingen van een Franse rekening naar een buitenlandse rekening blijkt onmogelijk te zijn via internet. Enkel transacties tussen de eigen rekeningen gaat. Op de vraag hoe we dat dan moesten oplossen, antwoorde de man ongegeneerd, dat hij het niet wist vermits hijzelf geen computer en internet bezat.

Is het waar dat de Caisse D'Epargne dan nog veruit de beste is? De verhalen van Credite Agricole zijn in ieder geval ook niet om aan te horen. Ik zoek in ieder geval toch wel over te stappen naar een bank die geen 50 jaar meer achterstaat. Wie heeft er goede ervaringen met banken en wil deze met ons delen?

Alvast bedankt alweer voor de nuttige antwoorden en 1 mei is nog niet voorbij, dus krijgt iedereen nog een virtueel bosje meiklokjes.

Vriendelijke groeten.

Les 2 termites

avatar#3332
Lida
Berichten: 10
Reacties: 96

#1 Geplaatst: 2006-05-02 19:32:51

Hallo Rudi en Daisy,

Ik heb al eerder op de site vermeld dat je wel kunt internet bankieren bij de Société Générale. Mijn meisjesnaam gebruik ik zelden hier in Frankrijk dus ik kan je niet zeggen of dat wel of niet mogelijk is. Zelf heb ik een carte bancaire met mijn mans naam en niet mijn meisjesnaam erop, hoewel ze die wel erbij vermelden als je dat wilt, dus achter de mans naam. Ik weet dat het zo hier nou eenmaal werkt.

Een voorbeeld : wij zijn nu verzekerd bij de Caisse Primaire en wij hebben maar 1 nummer, mijn man is hoofdverzekerde en ik ben zijn aanhangsel. Het is niet anders. Maar er zijn zoveel andere voordelen van het leven in Frankrijk dat ik me daar echt niet zo druk over maak.

avatar#1784
Daisy
Berichten: 12
Reacties: 48

#2 Geplaatst: 2006-05-02 21:00:23

Hoi Lida,

Ook ik kan internetbankieren bij de Caisse D'Epargne maar het probleem is dat je geen internationale overschrijvingen kunt doen vanuit Frankrijk naar bv een ander land. Dat is het probleem. Je kan enkel verichtingen uitvoeren tussen je eigen rekeningen. Hier in Belgie en Nederland kan je internationale overschrijvingen doen naar eender welk land mits BIC en IBAN code natuurlijk.

Wat betreft het hebben van meerdere rekeningen heeft vooral te maken met kinderen uit een vorig huwelijk langst de kant van mijn man. Besef wel, dat als je alles op jullie 2 namen zet, dat dat later ook gevolgen heeft bij een overlijden van één van de partners, maw: je betaalt eigenlijk meer dan nodig. Terwijl het eigenlijk simpel is dat je elks je eigen spaarrekening hebt en samen een zichtrekening.

Spaart je later een hoop ellende.

Vriendelijke groeten.

Les 2 Termites

avatar#3332
Lida
Berichten: 10
Reacties: 96

#3 Geplaatst: 2006-05-02 23:38:44

Ik bedoelde ook dat je bij de Société Générale internationale overschrijvingen kunt doen, geen enkel probleem. Daarom zijn wij naar deze bank gegaan, omdat dat bij onze vorige bank de CA niet mogelijk was

avatar#1784
Daisy
Berichten: 12
Reacties: 48

#4 Geplaatst: 2006-05-02 23:55:01

Hoi Lida,

Ik ben eens een kijkje gaan nemen op de site van Société Générale.

Er blijken enkele banken in de Gers te zijn maar helaas toch nog te veraf voor ons.

In ieder geval bedankt voor de goede tip.

Vriendelijke groeten.

Les 2 Termites