Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Nederlands ingezetene en huis principal in Frankrijk

Auteur Bericht

avatar#5575
La Mègere
Berichten: 2
Reacties: 4

#0 Geplaatst: 2006-05-02 09:51:05

Hallo iedereen,

Men gaat er bijna altijd vanuit dat als je Nederlands ingezetene bent, je tweede huis in Frankrijk staat. Volgens de Europesche richtlijnen mag je ervoor kiezen om je huis principal ook in Frankrijk te laten staan.Ook de Nederlandsche belastingwetgeving laat de ruimte om te kiezen. Je kunt dus gewoon hypotheekrente aftrek krijgen voor je Franse huis(principal). Wat ik vreemd vindt met al die Europesche wetgeving is, dat je als Nederlands ingezetene altijd plus value moet betalen.

Als je huis principal in Frankrijk staat en je kunt aantonen doormiddel van EDF rekeningen en bankafschriften dat je ook daadwerkelijk in Frankrijk hebt gewoond zou die Plus Value toch niet van toepassing moeten zijn? Ik las op het forum ook dat je in Frankrijk belasting zou moeten betalen om voor vrijstelling plus value in aanmerking te komen, lijkt mij vreemd want er is toch een verdrag tussen Nederland en Frankrijk en je bent toch vrij om te kiezxen voor welk belastingsysteem je kiest.

Wie weet hier meer van, of is er misschien jurischprudentie over.

Vriendelijke groet Marianne

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2006-05-02 19:16:01

Bij de verkoop van een Franse woning die hoofdverblijf is, résidence principale, behoeft geen belasting over de verkoopwinst te worden betaald. Zo eenvoudig is dat. Lees het nog eens na op de site.

Wim

avatar#3562
Wim van Teeffelen
Berichten: 8
Reacties: 409

#2 Geplaatst: 2006-05-06 19:36:11

De Nederlandse belastingwet laat inderdaad de mogelijkheid om in Frankrijk te wonen en de hypotheek af te trekken van het Nederlandse inkomen. Maar dan moet je aan kunnen tonen dat je daadwerkelijk in Frankrijk woont en daar je sociale leven hebt, terwijl je in Nederland werkt. Dat valt nog niet mee! Ik ken eigenlijk maar ene paar verhalen waar dta lukt. Een eigen bedrijf (eenmanszaak of BV) opzetten in Nederland, dan naar Frankijk emigreren en het Nederlandse bedirjf salaris laten uitbetalen werk niet. Voor verrweg de meeste mensen is wonen in Frankrijk en toch de hypotheek van de belasting aftrekken een mooi maar onbereikbaar vergezicht!

avatar#5575
La Mègere
Berichten: 2
Reacties: 4

#3 Geplaatst: 2006-05-11 20:58:43

Als je niet meer werkt, maar wel andere inkomsten hebt zoals b.v. een lijfrente uitkering, is dit wel mogelijk. Je hoeft dan niet in Nederland te verblijven. Ook als je een eenmanszaak hebt, die opdrachten uitvoert in Frankrijk, zoals b.v. bij een audivisueel produktie bedrijfje heel goed kan. Kijk maar naar alle programma's over Nederlanders in Frankrijk op de televisie die moeten ook geproduceerd worden.Ik zelf heb nog nooit problemen gehad met de aftrek van de hypotheek rente van mijn Franse hoofdverblijf bij de Nederlandse belastingdienst Dit was mij voor vertrek (2001)al door mijn  belastinadviseur aamgeraden.

Vriendelijke groet Marianne

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#4 Geplaatst: 2006-05-23 21:22:35

Hallo,

Als je in Frankrijk woont ben je toch volgens mij echt in Frankrijk fiscaal gehuisvest en dan moet je dus ook in Frankrijk belastingaangifte doen (ongeacht waar je eventuele inkomen vandaan komt). In dit geval geldt er dus geen eventuele hypotheekrenteaftrek, maar betaal je inderdaad ook geen belasting over de plus-value van je huis wanneer je het verkoopt (wanneer het inderdaad je résidence principale betreft).

Groeten,

Thomas Vergouwen