Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

gasfornuis

Auteur Bericht

avatar#3057
Frans
Berichten: 18
Reacties: 24

#0 Geplaatst: 2006-05-04 08:52:59

sorry ik was vergeten om een tital aan mijn beriocht mee te geven. De vraag was of je een gasforhuis uit Nederland (aardgas) direct op het aardgas in Frankrijk kunt aansluiten of moet daar net nodige aan veranderd worden.

Frans

avatar#3057
Frans
Berichten: 18
Reacties: 24

#1 Geplaatst: 2006-05-07 10:52:36

Is er nu echt niemand die een gasfornuis uit NL heeft meegenomen en getracht heeft dit op het aardgasnet in Fr. aan te sluiten?

De vraag is of het, met het oog op eventuele aanpassingen, de moeite loont dit fornuis mee te nemen.

Gaat het alleen maar om het eventuele drukverschil? Ik neem aan dat de samenstelling hetzefde zal zijn.

mvg

Frans

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2006-05-07 11:38:56

Frans,

Allereerst: in Frankrijk bestaat geen aardgasnet. Wel is in steden en sommige dorpen stadsgas beschikbaar. Qua samenstelling en druk gelijk aan butaan of propaan uit de gasfles.

Normaal gesproken heb je nodig voor aanpassing in Frankrijk:

- Butaan / propaan sproeiertjes voor de branders (als je geluk hebt zijn die verkrijgbaar bij de fabrikant / importeur van je kooktoestel)

- meestal een verloopstukje voor de aansluiting van de Franse gasslang op je toestel (overal verkrijgbaar)

- de afstelling van je minimumstand van de branders moet bijgesteld worden. Meestal gaat dat wel met een mini-schroevendraaier of zoiets. Doe je dat niet dan is je 'sudderstand' te hoog.

Als het een ouder kooktoestel is kun je naar mijn idee beter in Frankrijk een toestelletje aanschaffen; ben je van het gedoe af...

Succes en groet,

Jan Willem

Auvergne

avatar#3379
jacob
Berichten: 7
Reacties: 170

#3 Geplaatst: 2006-05-07 11:48:10

In de huizen waarin ik in Frankrijk heb gewoond was geen gas, dus de vraag deed zich niet voor.

Ik denk dat niet alleen de druk zou kunnen verschillen in NL en F, maar ook de samenstelling van het gas.

Je zou het aan Gaz de France kunnen vragen, maar ik vermoed dat die het antwoord ook niet direct weten. Ik zou zelf een NL fabrikant van fornuizen, die ook naar F exporteert, de vraag stellen of je je fornuis dat je bij "hun" hebt gekocht daar kunt aansluiten. Of omgekeerd, vraag het aan een F fabrikant die naar NL exporteert.

Maar zoals je zelf zegt, er is vast wel iemand die het ooit heeft geprobeerd.

Jacob

avatar#5059
Yerounn
Berichten: 0
Reacties: 35

#4 Geplaatst: 2006-06-15 14:24:54

Hallo,

Mijn eerste reactie op het forum... ik zal mezelf dus maar even welkom heten ;-) (En mijn profiel aanvullen, na het reageren).

Wij wonen heel 'gewoon' in een nieuwbouwwijk in een forenzengemeente tussen Rennes en Vitré, en beschikken dus over een huis mét een gasaansluiting (gaz de ville, inderdaad, maar dat is niet hetzelfde als stadsgas). Omdat wij voor vertrek uit Nederland nét een nieuw fornuis hadden gekocht, hebben we dat meegenomen - anders was ik er niet aan begonnen.

Het antwoord op de vraag, voor mij: geen enkel probleem. Ons fornuis is van een Duits merk, dateert uit 2002, en kon gewoon rechtstreeks op de gasaansluiting (dateert van 1998) in de keuken worden aangesloten. Met moderne installaties is het dus geen enkel probleem. Voor de zekerheid ook nog laten controleren door de vakman, die toch langskwam voor de CV, alles OK!

Kenavo,

Jeroen

avatar#3057
Frans
Berichten: 18
Reacties: 24

#5 Geplaatst: 2006-06-19 09:39:11

Hallo Jeroen,

bedankt voor je reactie! Mag ik je vragen welk merk fornuis je hebt. Ik hen mijn Bosch inmiddels aangesloten maar brandt niet ideaal. Met de name de groet brander wappert. Ik heb een kleinere sproeier nodig. Ik neem aan dat het allemaal niet zo erg is maar heb toch liever dat hij naar behoeren brandt. Ik hen al meerdere keren via Bosch geprobeerd andere sproeires te krijgen maar steeds wordt er grvraagd naar het type en dan krijd je de reeds ingbouwde sproeiers toegezonden. Volgens mij zijn de fornuizen voor Fr.en Nl tecnisch gelijk en vershillen zij slechts door de ander maat sproeiers. Bij de overgand van gaz naturel naar propaan is dat wat anders.

Ik heb mijn huis in 53 niet zo ver van Rennes en Vitre.

salut! 

avatar#5059
Yerounn
Berichten: 0
Reacties: 35

#6 Geplaatst: 2006-06-19 12:59:09

Hoi Frans,

Wij hebben ook een Bosch. Het type weet ik niet uit m'n hoofd, maar ik zal vanavond thuis eens kijken. Zelf heb ik geen probleem met de grootte van de sproeiers of wapperende vlammen. Een ander type met andere branders, wellicht?

En Châteaubourg heeft inderdaad gewoon 'gaz naturel'.

Groet, Jeroen

avatar#3223
ineke
Berichten: 9
Reacties: 52

#7 Geplaatst: 2006-07-14 15:31:25

Onze sproei- en Boschervaringen:

wel niet voor GDF maar wellicht interressant om te weten.

Wij hebben twee Nederlandse (aard)gas toestellen omgebouwd tot buta/propaan toestel, omdat destijds de roestvrijstalen inbouwkookplaten hier nog niet te betalen waren en bij een willekeurige bouwmarkt in NL redelijk goedkoop.

De eerste was jaren geleden, toen kregen we in NL een ander setje sproeiers mee. veel succes ermee mijnheer!

Een aantal jaren later wilden we dezelfde truc nog een keer uithalen, maar nee, nee, nee dat mocht niet meer; zelf ombouwen: te gevaarlijk!!!! In Rodez kochten we toen bij de Emma ( een reparatiebedrijf voor huishoudelijke apparatuur) zonder moeite voor een appel en een ei een ander setje sproeiers.

Drie jaar geleden kochten we in NL een nieuwe Solitair van Bosch (niet in FR te koop, vandaar) en toen hebben we bij aflevering om andere sproeiers gevraagd, i.v.m. onze ervaringen van daarvoor. Wat bleek: de sproeiers zaten er weer gewoon los bijgeleverd en we konden hem zelf ombouwen.

Overigens m.b.t. Boschonderdelen: wij hadden een defecte knop en hadden een nieuwe nodig. Dat heeft heel wat voeten in de aarde gehad. Bellen, faxen, emailen: Bosch NL, Bosch FR, elke keer een ander antwoord, elke keer een ander advies. Wie het uitgebreide verhaal wil horen moet maar even privé mailen, maar het resultaat is dat wij nu 7 nieuwe knoppen hebben, door verschillende afdelingen van Bosch NL verstuurd.

Advies: ga naar een repaparatiebedrijf in de buurt, neem je aardgas sproeiers mee en vraag daar naar geschikte sproeiersvoor je stads-, of Franse aardgas. Dat lijkt mij de snelste en wellicht voordeligste manier.

Ineke