Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Problemen Caisse d'Epargne

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2006-05-06 12:54:32

Ik heb sinds een jaar een rekening bij Caisse d'Epargne, in december ben ik verhuisd en heb ik de gegevens door gegeven. In januari heb ik 2 cheques (totaal  370 euro) bij de bank afgegeven om die op mijn rekening te laten boeken. Helaas zijn deze nooit geboekt, maar met de gedachte van wel heb ik een 4tal cheques (totaal 160 euro) uit geschreven.

Deze waren dus ongedekt en kreeg ik een brief van de desbetreffende winkelier of ik even wilde betalen. Dat heb ik allemaal netjes gedaan.

Toen kreeg ik van de bank een brief of ik het tekort wilde aanzuiveren. Ook netjes voor gezorgd, overgeschreven van mijn nederlandse rekening(400 euro).

Dit geld staat nu nog steeds niet op mijn rekening. Bewijzen gefaxt naar de bank, maar ik krijg totaal geen respons, van 1 overschrijving(25 euro)  heb ik een bevestiging ontvangen op mijn oude adres??!!

Inmiddels stuur ik dus gemiddeld 3 x per week een brief naar de bank met de vraag waar ze mijn geld hebben gelaten. 

Uit ontevredenheid wilde ik een rekening openen bij een andere bank en nu kreeg ik te horen dat ik voor 5 geblokkeerd ben en geen rekeningen kan openen.

Ik heb meerdere cheques die op mijn rekening moeten worden geboekt maar ik durf ze niet bij de caisse d'epargne af te geven.

Hoor ik niet van zoiets op de hoogte te worden gesteld?

Wie kan mij hiermee helpen om dit op te lossen. Ik word er echt moedeloos van.

avatar#3149
Henri Toutvent
Berichten: 25
Reacties: 40

#1 Geplaatst: 2006-05-07 10:47:33

Tom,

Is er geen fout in het bankrekeningnummer geslopen??

Mijn ervaring is dat je dit soort zaken persoonlijk moet bespreken met je bankdirecteur, onder overleggen van alle bescheiden, zoals ook een nota van de EDF op je nieuwe adres. Ook al heb je het gelijk aan je zijde, het boetekleed aantrekken en je probleem voorleggen.

Henk

avatar#3379
jacob
Berichten: 7
Reacties: 170

#2 Geplaatst: 2006-05-07 11:36:42

Tom,

Ik heb dezelfde ervaringen als Henk. Je probleem voorleggen en advies vragen doet wonderen. Met die truc heb ik zelfs onmogelijke dingen voor elkaar gekregen, o.a. met een bank, maar ook met andere administraties.

Succes,

Jacob