Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Bezwaar bouwvergunning

Auteur Bericht

avatar#5480
Kor
Berichten: 3
Reacties: 2

#0 Geplaatst: 2006-05-08 19:26:21

Beste forumleden,

Wij zijn van plan een boeren woonhuis + schuren te verbouwen tot Gites/Appartementen. Wij gaan ook zelf in een van de schuren wonen. Wij hebben hier bouwvergunningen voor ingediend. Nou is mijn vraag in hoeverre de buren (1 vlak nabij en 1 aan de overkant van de weg) bezwaar hiertegen kunnen aantekenen. Zijn hier bepaalde regels voor en kan men die ergens vinden?

Bij voorbaat dank voor de reactie,

M.vr.gr. Kor

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2006-05-08 19:34:21

Het is niet zo overdadig geregeld als in het land van Beatrix en Balkenende. Als iemand een bouwvergunning - een grote - aanvraagt, komt daarvan een mededelling in de vitrinekast van la Mairie. Buren of anderen kunnen dan bezwaren indienen, die vervolgens door de burgemeester c.q. de conseil municipale (gemeenteraad) worden afgewikkeld. Bij kleine gemeenten is er dan altijd een advies van de DDE, zeg de departementale waterstaat/bouw- en woningtoezicht/milieudienst etc. etc.

Er zijn uiteraard wel regels over afstand, architectuur e.d. die gelden bij de (ver)bouw die worden beoordeeld bij de aanvraag van de permis de construire.

Meestal is het verstandig om de buren netjes op de hoogte te brengen van de plannen en hun tekeningen te laten zien. Bij een apéro bijvoorbeeld.

Wim