Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

samen eigenaar na scheiding

Auteur Bericht

avatar#4536
franse-wim
Berichten: 22
Reacties: 12

#0 Geplaatst: 2006-05-16 15:03:24

Wij gaan binnenkort scheiden en hebben besloten om samen eigenaar te blijven van ons huis in Frankrijk. Er is geen hypotheek op gevestigd.Moeten we een en ander laten vastleggen bij een notaris? 

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2006-05-16 18:47:27

In de acte authentique zal ongetwijfeld ergens vermeld staat dat de kopers meneer en mevrouw die en die zijn, gehuwd, enz. Ik zou zeker de notaris om advies vragen in hoeverre hij en/of kadaster moeten weten dat de relatie tussen de eigenaren is gewijzigd. Van een gezamenlijk eigendom wordt het na de scheiding een verdeeld eigendom en dat zal tegenover derden toch op een of andere manier bekend moeten worden.

Wim