Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Heffing 2005 Nederlandse belasting SCI

Auteur Bericht

avatar#5554
HansvR
Berichten: 2
Reacties: 1

#0 Geplaatst: 2006-05-26 22:37:02

Ons appartement in Frankrijk zit in een SCI (zonder winstoogmerk / huurinkomsten) Er zijn vier participanten in de SCI. Ikzelf heb 40.000 euro opgegeven in Box3 voor het eerst over 2005. De belasting geeft mij 240 euro terug wegens elders belast inkomen. Meneer de Belastingdienst deelt verder mede dat hij rekening gehouden heeft met een buitenlands vermogen van 20.000 euro. Dat komt dus uit op 1.2 %.

Ik stuur deze informatie zodat een ieder kan zien hoe de Belastingdienst redeneert. Begrijpen doe ik het niet. Wellicht is deze casus al behandeld in het Forum. En wellicht kan iemand het mij kort uitleggen.