Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Wie woont er in Nice?

Auteur Bericht

avatar#3724
Ren
Berichten: 2
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2006-05-29 12:21:25

Hallo,

Met zes medestudenten van de school voor journalistiek uit Tilburg ga ik op 11 juni aanstaande een studiereis maken naar Nice. We gaan daar uitzoeken of en hoe Franse media berichten over Nederland. Om die vraag te beantwoorden, zijn we onder andere op zoek naar een Nederlander die (in de buurt van) Nice woont of werkt. Bent u diegene, of kent u iemand en wilt u ons helpen? Reageer dan op dit topic.

Bij voorbaat dank!

Renske Bakker

avatar#3379
jacob
Berichten: 7
Reacties: 170

#1 Geplaatst: 2006-05-29 17:02:32

Om dat onderzoek een beetje body te geven, zou ik de reis niet tot Nice beperken. In Cannes en Saint-Tropez zijn vast aanvullende belangrijke inzichten terzake te vinden. (daar zijn tenminste zandstranden, in Nice zijn het keien). En waarom op de heen- of terugweg niet een stop in Parijs, daar is het ook best aangenaam studeren. Of gaat het speciaal om inter-regionale verschillen in berichtgeving, het zuiden v tegenover het noorden? Volgens mij maakt het niet al teveel uit: veel Fransen denken dat Nederland de hoofdstad is van Kopenhagen.

Succes met de studie!

Jacob

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#2 Geplaatst: 2006-05-30 17:48:22

De Franse regionale kranten schrijven vrijwel niet over Nederland. De laatste keren dat ik deze dagbladpers iets las was de moord op Theo van Gogh, het 'nee' tegen Europa en het gedoe rond mevrouw Ayaan Hirsi Ali. In de serieuzere geschreven pers als Le Figaro, Le Monde, Libération e.d. lees je zeer af en toe een achtergrondverhaal over de verschrikkelijkheden van de lage landen: euthanasie, homo-huwelijk en drugs (de Franse scholieren paffen overigens meer joints dan hun NL-leeftijdgenoten).

In Nice is het heel aangenaam, maar voor genoemde studie zal je er niet veel wijzer worden.

Wim