Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

scheiding en tweede huis

Auteur Bericht

avatar#5628
marcella
Berichten: 1
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2006-05-30 15:15:51

Als bij een echtscheiding in de akte van verdeling het eigendom van de 2e woning in Frankrijk voor een "vriendenprijs" naar de andere partij gaat, loop je dan als verkopende partij nog risico's voor naheffingen en boetes van de franse fiscus ivm de plus-value? Het huis is bijna 5 jaar in gezamelijk bezit maar door complete renovatie (zonder bonnen) flink in waarde gestegen.

Wie kan mij helpen of verder verwijzen naar een betrouwbare en deskundige adviseur. Ik loop hier verschrikkelijk over te tobben.

Alvast hartelijk dank!

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2006-05-30 17:06:27

Privé zal ik je twee namen sturen van NL-specialisten.

Meer in het algemeen: hoe vriendelijker de vriendenprijs is, hoe lager uiteraard de 'winst' en hoe lager de mogelijke winstbelasting daarop. Maar men moet het niet te bont maken. De fiscus hanteert bij de waardebepaling de marktprijs en als je daar ver onder gaat zitten, kan men ambtshalve moeilijk gaan doen.

Over de berekening van de taxe en het al dan niet moeten bewaren van bonnen is meer op deze site te lezen onder Geld>Belastingen>Plus-value.

Bij de overdracht moet men ook nog rekening houden met de overdrachtsbelasting, de droits de mutation.

Wim