Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

vervelende graspollen

Auteur Bericht

avatar#3523
anna
Berichten: 10
Reacties: 29

#0 Geplaatst: 2006-06-03 00:03:50

beste forumluitjes,  Wie weet een oplossing voor de dikke taaie graspollen op mijn paardenwei? het is van dat hele dikke stengelige "gras" wat van binnen hol is met witte melk erin. het groeit in ronde toeven die niet af te maaien zijn... althans, dan blijft er een stoppelige bol over die dan weer braaf aangroeit. Ik wil het liefst niet spuiten omdat mijn merrie daar met haar 2,5 maand oude veulen loopt. maar ja als het niet anders kan wat is dan het beste (millieuvriendelijkste) middel. Met de schep uitsteken is onbegonnen werk, daarvoor zijn het er teveel!

Wie heeft een goede tip?

avatar#3302
dicck
Berichten: 15
Reacties: 282

#1 Geplaatst: 2006-06-03 23:43:30

Dat 'gras' - ijzergras noem ik het - kun je met een selectieve desherbant doden. Paard noch veulen waren geïnteresseerd in die pollen, dus je kunt ze, lijkt mij, rustig bespuiten.

Neem desherbant die de grasachtigen laat staan. (Dit 'ijzergras' IS geen grasachtige.)

Je kunt het kopen bj een coöperatieve. 

avatar#3523
anna
Berichten: 10
Reacties: 29

#2 Geplaatst: 2006-06-05 00:14:53

bedankt voor je tip dicck, maar heb je nog een naam voor spul wat geen gras doodt maar wel mijn "ijzergras"? want desherbant....je wordt er helemaal dol van bij onze "boerenbond" of een officiele franse naam voor dat ijzergras. dat zou me erg helpen. alvast bedankt. Anna 

avatar#304
fons
Berichten: 10
Reacties: 168

#3 Geplaatst: 2006-06-05 11:44:06

ik vrees dat het kopen van een bestrijdingsmiddel, wat  grasachtigen spaart in frankrijk alleen lukt als je kunt aantonen agrariër te zijn.  er zijn naar mijn idee twee  mogelijkheden.  één, je kunt selectief met een rugspuit glyfosaat gebruiken op iedere pol. het voordeel is dat glyfosaat zo goed als niet giftig is voor dieren. eventueel bespoten gras mag gewoon gegeten worden door melk producerend vee. twee je bemachtigd op de een of andere wijze een selectief middel met de werkzame stof mcpa en bespuit het hele terrein of liever toch selectief de pollen.

een eventuele adder onder het gras (geen woordspeling) is dat  het genoemde ijzergras toch een gras blijkt te zijn b.v. kweekgras of welliswaar geen gras maar een andere zogenaamde tweezaadlobbige plant als b.v. bies of zegge. dan werk mcpa niet en is glyfosaat weer middel van eerste keus.

fons, als boomkweker 

avatar#3228
casquil
Berichten: 1
Reacties: 20

#4 Geplaatst: 2006-06-05 21:18:02

Dag Anna,

ik denk dat wij dezelfde pollen op onze grond hebben (of eigenlijk hadden). Ze zijn alleen te maaien met een bosmaaier maar groeien vrolijk door.

Ik heb ze klein gekregen met een soort roundup (een duur product). De pollen gaan dan dood. Het goedje (veel goedkoper) dat ik gebruikt heb zit in een terra cotta kleurige literfles die bij SUPER U te koop is.

Dag, Boude.

avatar#3302
dicck
Berichten: 15
Reacties: 282

#5 Geplaatst: 2006-06-05 23:56:05

Fons en Boude maken vast nuttige opmerkingen.

Wat betreft selectieve desherbant, je kunt het bij de plaatselijke coöperative kopen, onder die aanduiding. Is ook niet goedkoop trouwens. Maar het werkt wel!