Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Artisans Haute Savoie (74)

Auteur Bericht

avatar#2807
Jacques
Berichten: 4
Reacties: 54

#0 Geplaatst: 2006-06-09 04:50:32

Besten,

Meer dan 40 jaar ken ik een geboortig Roemeense heer en dame die intussen bijna 20 jaar een echtpaar vormen, wonend in de buurt van Lausanne. Met keihard werken hebben zij zich enige jaren geleden een deel van een boerderij aan kunnen schaffen in Frankrijk, aan de andere kant van Lac Leman, in Saint Paul en Chablais (Haute-Savoie, dép. 74, Rhône Alpes), niet in het minst vanwege de vrijetijdsbesteding : schrijven, dichten en beeldhouwen.

Na opbouw van hun Franse onderkomen is die een paar jaar geleden op onverklaarbare wijze afgebrand en intussen met de grond gelijk gemaakt. De schuldvraag is nooit opgelost; de verdenking rust op de eigenaar van het belendende pand, maatje van de burgemeester en met eigen plannen voor het na de brand vrijkomende perceel. Enfin, na enige processen hebben mijn vrienden toch een vergunning gekregen voor wederopbouw. Probleem is evenwel dat zij moeilijk aan een aannemer of handwerkslieden (van welke soort dan ook) kunnen komen vanwege een zekere weerstand in de regio tegen niet-eigenheimers, en nepotisme of vriendjespolitiek welig schijnen te tieren.

Ik heb mijn vrienden beloofd een oproep te doen aan het Forum : kent u betrouwbare aannemers en/of handwerkslieden in die regio ?

Schrijft u mij liefst persoonlijk aan mijn adres : jvandernat1@wanadoo.fr (26 Rue Arago, 66600 Vingrau). Het risico dat dit bericht niet past in de doelstellingen van het Forum, neem ik op de koop toe (beloofd is beloofd ...).

P.S. : is het niet merkwaardig dat het Nederlands een van de weinige talen is, zoniet de enige, waarin het verschil tussen eigen volk en ander volk met één begrip wordt uitgedrukt : allochtoon in Nederland en apartheid in Zuid-Afrika ? De nalatenschap van een Ned. Hervormde c.q. Nederduitse achtergrond ?

Groeten, Jacques.