Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

advies gevraagd

Auteur Bericht

avatar#5525
werkzoekende in de provence
Berichten: 3
Reacties: 1

#0 Geplaatst: 2006-06-09 14:19:05

Hallo allemaal, Althans , ik hoop dat meerdere mensen dit artikel lezen. Ik kan alle informatie en tips die jullie voor mij hebben namelijk ontzettend goed gebruiken.Ik heb besloten om eindelijk de stap te wagen en te verhuizen naar Frankrijk( Le Provence). Mijn vriend woont er en we hebben besloten samen daar ons leven op te bouwen :-)Ik heb wel nog een heleboel vragen?? 1.IK heb nu een vaste baan en ga deze opzeggen( neem zelf ontslag). Wat zijn de consequenties,waarmee moet ik rekening houden, mbt instanties, financien? 2.Kan ik me inschrijven in Frankrijk als ik geen baan heb? Of kan ik beter ingeschreven blijven in Nederland totdat ik een baan heb gevonden?3. Waar moet ik op letten en rekening mee houden als ik me inschrijf in Frankrijk? 4. Hoe is alles geregeld in Frankrijk mbt ziektekostenverzekering? Waar moet ik nog meer op letten?? Ik heb jullie tips , advies echt dringend nodig.. Ik hoor van jullie??? Merci beaucoup...

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2006-06-10 00:56:58

Dit soort vragen komt wel vaker langs en valt niet bij iedereen in goede aarde: ja, hallo, ga zelf ook op onderzoek uit.

Daarom wat raadgevingen: lees eerst deze website van a tot z en daarna nog eens van z tot a. Lees vervolgens de bijdragen van dit forum in het archief. 90% van je vragen zijn dan beantwoord. Lees ook de boeken over het gaan verhuizen naar Frankrijk.

Als na kennisneming van al dat materiaal nog concrete vragen overblijven, is dit forum een uitstekend middel om daarover te discussiëren met anderen.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2006-06-10 07:38:06

@werkzoekende

Ik heb jouw vragen gelezen en ook het kribbige maar begrijpelijk antwoord van Wim.Begrijp goed dat er inderdaad steeds mensen komen met steeds dezelfde vragen, en die bovendien nauwelijk informatie geven over henzelf. In jullie geval bijv. wat zijn jullie jobs, hoe oud zijn jullie, zijn jullie bereid van 1 salaris te leven zolang dat nodig is, hoe lang zijn jullie bij elkaar, zijn jullie he- of ho-, als he- hebben jullie kinderen, zijn jullie getrouwd, spreek jij goed Frans?Ik zal proberen je een zo kort maar duidelijk mogelijk antwoord te geven op het gehele complex van vragen:Maak je geen zorgen over bijzaken, die zijn allemaal echt onbelangrijk en lopen t.z.t. vanzelf. Waar het omgaat is of jullie economisch kunnen overleven. Om daar een antwoord op te kunnen geven moet de beantwoorder beschikken over veel en veel meer informatie.