Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Eigen praktijk in Frankrijk

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2006-06-09 16:53:54

Goedenmiddag lieve lezers allemaal.

Sinds een half jaar zijn wij eigenaars van een gaaf huisje in de Vienne. En onze intentie is over een paar jaar ons bestaan te gaan opbouwen in Frankrijk, in de vorm van chambres d'hotes/camping. Maar daarnaast wil ik mijn eigen praktijkje opzetten voor Reiki/Shiatsu-massage/pedicure. Alleen kan ik geen hoogte krijgen hoe de Fransen hier tegenover staan. Ik denk dat in de grote steden genoeg potentie ligt, maar hoe staat het met het platteland. Worden pedicure-behandelingen vergoed door de verzekeringsmaatschappijen? Hoe gaan huisartsen hiermee om? Zijn de Fransen wantrouwig als het gaat om Chinese/Japanse geneeswijze?

Daarom mijn vraag. Graag hoor ik jullie mening/ervaring/wetenswaardigheden over bovenstaande, ik zou er veel aan hebben!

Uiteraard alvast onwijs bedankt voor jullie antwoord.  Ylonka

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2006-06-10 00:51:41

De kosten voor de pedicure, de podologue zeggen we in Frankrijk, komen normaal gesproken niet voor vergoeding door de Sécu in aanmerking. Ook de honoraria van de ostheopaat worden niet vergoed. Ik lees in de Franse media vrijwel nooit over zaken als Reiki en voetmassage. Wel in bladen van en voor Nederlanders in Frankrijk. De Franse overheid is nogal allopathisch ingesteld. De kosten voor homeopathie worden niet meer vergoed.

Een huisarts wil nog weleens een patiënt met vage klachten verwijzen naar een medium, zoals strijkers en meer van deze meneren en mevrouwen. Ze - de huisartsen - doen naar niet lacherig over.

Wim

avatar#4128
EdwinG
Berichten: 1
Reacties: 1

#2 Geplaatst: 2006-11-22 13:45:59

Ik werk op dit moment als homeopaat in Nederland.Kan iemand mij iets vertellen over de wettelijke mogelijkheden en onmogelijkheden om in Frankrijk mijn praktijk uit te oefenen?Ik heb eens ergens gelezen dat alleen een medecin homeopathie mag doen, maar ook dat daar de laatste tijd beweging in zit, in verband met Europese regelgeving.
Zeer benieuwd naar wat anderen hierover te melden hebben!
Edwin

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#3 Geplaatst: 2006-11-24 22:31:08

De vakbekwaamheidseisen van de meeste beroepen rond gezondheidszorg (arts, verpleegkundige, apotheker) zijn Europees erkend. Of een niet-arts homeopaat zich zomaar kan vestigen, moet nog worden nagevraagd.

De homeopathie tiert ook in Frankrijk welig, maar de overheid vergoedt steeds minder of niets meer voor homeopatische geneesmiddelen. Hun werkzaamheid is nooit wetenschappelijk bewezen, zo is de redenering.

Wim

avatar#2881
Paul Subelack
Berichten: 85
Reacties: 128

#4 Geplaatst: 2006-11-25 07:20:24

Beste Ylonka 

Al geruime tijd heb ik mijn eigen praktijk als magnetiseur/paragnost. Zie mijn website 

Begonnen in Nederland, vervolgens in Ierland en sedert 1,5 jaar in Frankrijk La Creuse 23

De reacties op mijn werk zijn overal hetzelfde, eerst zien en dan geloven. Voor mij maakt het werkelijk geen verschil waar ik werk, zodra ik de eerste persoon met succes heb behandeld komt de volgende spoedig daarna.

De Fransen zijn evenals de Ieren afwachtend, hierin merk ik geen verschil tussen ouderen en jongeren. 

Mijn ervaring is een praktijk op te bouwen door rustig aan te beginnen. Niet hoog van de toren blazen wat je doet en hoe goed je bent. Via de weg der geleidelijkheid bereik je het meest.

Een prettige dag en veel succes gewenst,

met vriendelijke groeten,

Paul Subelack