Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

bouwvergunning in tweeŽn 170 m2

Auteur Bericht

avatar#3649
Edwin P
Berichten: 2
Reacties: 8

#0 Geplaatst: 2006-06-11 15:19:10

Hallo lezers van dit forum,

Al enige tijd snuffel ik rond op dit forum, vind een hoop info.

Toch blijf ik met wat vragen zitten, misschien dat iemand hier meer info over heeft.

Wij zijn bezig met de aanvraag van een bouwvergunning, zijn al bij de mairie geweest voor de formulieren en,  voor ons om wat info te verkrijgen.

Nu lees ik in de berichtgeving dat mensen zijn die de bouwvergunning in tweeën hebben aangevraagt waardoor ze onder de 170 m2 blijven, nou is mijn vraag wat het nut hiervan is (misschien goedkoper) echt hollands, of zijn er andere redenen, ik hoor ze graag.

Ons huis staat in de Haute Loire t.h.v. Pinols (43) (4 muren zonder dak) is 10 bij 10  en 2 verd. dus opgeteld 300 m2.

Tevens werd mij verteld dat ik de tekeningen ook zelf mocht maken, heeft iemand hier ervaring mee?

Ook ben ik benieuwd of er nog meer medelanders in dit gebied bivakeren, kunnen we wellicht ervaring / kennis delen.

Alvast bedankt,

Groeten Edwin

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2006-06-11 17:58:05

@Edwin,

Je hebt gelijk en ongelijk. Er zijn een aantal zaken die van belang zijn.

1. Een ruimte van minder dan 20 m2 aanbouwen kan met een eenvoudige aangifte,

2. Voor het bouwen van een huis met meer dan 120 m2 moet een architect worden ingeschakeld. Dat bouwen kan ook verbouwen zijn als de verbouwing zich uitstrekt over het gehele gebouw.

3. Als er geen architect nodig hebt (< 120 m2) dan mag je de tekeningen zelf maken, maar je moet de regels wel goed kennen.

4. Naast een architect kennen we hier het verschijnsel van een bouwkundige, maar ook slechts tot die 120 m2. Bouwkundige is iets goedkoper dan architect.

5. Je kunt bouwkundigen zoveel laten doen als je nodig vindt, zeer vaak tot en met het aanvragen van de bouwvergunning  

Dit is het eerst antwoord. Anderen zullen er ook wel iets over schrijven. Heb je in het boek van Wim gezocht?

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#2 Geplaatst: 2006-06-11 18:48:57

De hierboven genoemde 120 m² moet zijn 170 m².

Wim

avatar#3649
Edwin P
Berichten: 2
Reacties: 8

#3 Geplaatst: 2006-06-11 19:53:32

Hallo lezers,

Het boek La Maison heb ik nog niet in mijn bezit, waarschijnlijk hard nodig ?

Ga hem meteen bestellen.

Rest mij de vraag of ik dan bijv. eerst een bouw vergunning voor het dak kan aanvragen  en vervolgens voor de rest van het huis. Zo kan ik onder de 170 m2 blijven en zelf voor de tekeningen gaan zorgen, over de regelgeving is mij inderdaad niet zoveel bekent, maar ben zeer nieuwgierig aangelegd, en probeer mij dan ook in de materie te verdiepen.

Heb wel hele hulpvaardige buren, die me tot nu toe met raad en daad bijstaan.

Het is de bedoeling alles in eigen beheer te gaan bouwen.

We zijn al deels begonnen met puinruimen en kleine reparaties aan de muren.

Dit wilden we voortzetten op deze manier , maar om stroom van de edf te krijgen schijnen we een bouwvergunning nodig te hebben? klopt dit

De info over zelf de tekningen maken hebben we van de Mairie gekregen, deze liet ons ook tekeningen zien hoe ze het wilden hebben, dit waren zeker geen tekeningen van een architect,  en op mijn vraag wat de eisen waren werd mij verteld dat er een rood dak op moest komen,en wat de binnenkant betreft ze niets hoeft te weten stroom, indeling enz.

Het gaat hier over een huis uit 1807 waarvan het grotendeel nog overeind staat, een klein stuk muur moet heropgebouwd worden en er moet een nieuw dak op.

De binnenkant is kaal geen vloeren en of steunbalken meer.

Ook adviseerde ze mij om van de 2 verdiepingen er maar een op de tekening aan te geven en later evt. de 2e verdiepingvloer leggen wel kon ik al  steunbalken plaatsen voor deze vloer.

Kan ik de info van de Mairie serieus nemen, het klonk mij namelijk erg gemakkelijk in de oren.

Alvast bedankt,

Edwin

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#4 Geplaatst: 2006-06-12 08:34:48

reaktie op edwin en anderen,

Komt vaker voor dat de marie niet echt kundig is. Daarvoor moet je bij de plaatselijke DDE zijn. De burgemeester is nogal eens boer(in) of onderwijzer(es), dus van bouwkundige zaken of ruimtelijke ordening hebben ze niet per definitie verstand. Het splitsen van een gebouw op tekening is bedoeld om onder de architecten-eis uit te komen, zoals eerder door anderen beschreven. Per verdieping indienen lijkt me niet kunnen, het gaat om het hele gebouw en die oppervlakte telt. Hoogstens kun je een linker en rechter helft zo arrangeren. Zo te lezen zou je helemaal geen vergunning nodig hebben, naar mijn inschatting op grote afstand. Het klopt dat de binnenkant niet meetelt in de vergunning, alleen later voor de taxe fonciere etc wil met kamers en m2 precies weten. EDF hoeft geen bouwvergunning te zien, je kunt een coffret chantier aanvragen (1 jaar geldig met wat verlenging). EDF kan wel eisen dat je het plan (electrisch plan) aanmeldt bij CONSUEL, wat ook op een soort vergunningprocedure lijkt.

Voor overige gevallen is aan te raden om bij de overschrijding van 170 m2 een bevriende architect te nemen die al het werk naziet en er zijn handtekening onder zet. Let wel, dit moet een bij de franse ordre des architectes ingeschreven bouwkundige zijn. Dat kan dus evengoed een nederlandse architect zijn, als hij/zij maar in FR geregistreerd is. Als je mij prive mailt, kan ik je, meer in jouw buurt, iemand aanbevelen die mogelijk je verder kan helpen. Succes Dit 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2006-06-19 19:33:58

Hallo eppo,

wij hebben een beetje hetzelfde aan de hand gehad. De notaris (vrouw van de burgemeester) adviseerde ons de vergunning op niet meer dan 170m2 aan te vragen. Voordeel: geen verplichte inschakeling (dure, Franse) architect, snellere procedure en eigen tekeningen zijn voldoende. Wij willen een inpandige stalruimte ombouwen tot woonkamer en de ruimte hierboven (nu hooizolder) in de toekomst verbouwen tot kamers (moeten we eerst nog sparen!). Dit laatste zou leiden tot beduidend meer dan 170m2. In ons plan willen we nu een nieuwe vloer op de 1e leggen, die geschikt is voor vloeren van de te ontwikkelen kamers. Daarnaast willen we gelijk de balkenconstructie voor de plafonds en twee ramen op de 1e verdieping in de gevel laten plaatsen. Aangezien we nog geen muren en plafond plaatsen valt dit buiten de netto 170m2, het blijft voorlopig een zolder! Bij een volgende vergunningaanvraag zullen we dan wel een architect moeten inschakelen. Zij vragen veelal een percentage van de aanneemsom. Daar wij het "raamwerk" dan inmiddels hebben verricht besparen we hier aanzienlijk wat kosten.

Succes ermee!

Patrick