Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Auto uitvoeren

Auteur Bericht

avatar#3344
Kees
Berichten: 12
Reacties: 180

#0 Geplaatst: 2006-06-14 22:14:23

Heeft iemand ervaring met het uitvoeren van een (ex Nederlandse) auto met Frans kenteken naar Nederland?

Wat er in Nederland moet gebeuren is mij duidelijk, maar hoe zit het in Frankrijk, moet dit b.v. gemeld worden bij de prefectuur, of bij de belasting, of volstaat een briefje naar de prefectuur dat het kenteken opgeheven moet worden?

avatar#3379
jacob
Berichten: 7
Reacties: 170

#1 Geplaatst: 2006-06-15 16:45:20

Ja, die ervaring heb ik precies, zij het dat het wel lang geleden is. Volgens mijn (feilbaar) geheugen heb ik niets aan enige Franse authoriteit gemeld. Er bestaat volgens mij ook geen enkele verplichting die samenhangt met het feit dat het kenteken op jouw naam staat (heeft gestaan). In tegenstelling tot bijvoorbeeld de situatie in Zwitserland, althans in ieder geval in de tijd dat ik in dat land woonde, waar het bezit van kentekenplaten de verplichting inhoudt de auto te verzekeren.

Jacob