Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

waterpomp

Auteur Bericht

avatar#3245
info
Berichten: 24
Reacties: 48

#0 Geplaatst: 2006-06-21 16:58:59

Wij hebben onlangs een huis gekocht. Er is daar ook een eigen bron. Als ik de put open zie ik het water op zo'n 8 meter diepte denk ik. Om dit te gebruiken voor tuin en later voor eventueel zwembad moet ik natuurlijk een goede pomp hebben. Waar moet ik dan op letten en hoeveel vermogen moet ik dan minimaal hebben. Waar kan ik het water op drinkbaarheid laten controleren of is dat af te raden. Zitten op het platteland, 10 min. van Cluny in Donzy le National.

avatar#57
Richard
Berichten: 25
Reacties: 297

#1 Geplaatst: 2006-06-21 21:21:04

Gefeliciteerd met de aankoop!

Ik zou eerst eens controleren of het een bron is of alleen een put. Fransen noemen dat soms hetzelfde (hier tenminste; hun argument: source = bron van water...). Wij hebben hier twee putten, die gevuld worden door regenwater dat tussen de rotslagen door de helling afstroomt.

Wat ik vreemd vind is dat het water bij jullie op dit moment 8 meter diep staat, zeker als het een bron is.

Onze 'gebruiks'put is (naar onze schatting) zo'n 15 kuub. Vorige zomer hebben we deze leeggepompt op de moestuin (ongeveer 160 vierkante meter), daarna viel deze droog door gebrek aan regen... Ik zou dus niet te fanatiek gaan investeren in grote pompen om je zwembad mee te vullen oid voordat je er iets meer van de put/bron weet.

Wij gebruiken voor het sproeien een Honda pompje van 2.2pk. Deze kan - als ik het mij goed herinner - maximaal 6 meter oppompen. Met onze putdiepte van ruim 3 meter in ieder geval geen moeite. Voor die 8 meter + van jullie pomp zul je dus waarschijnlijk een zwaardere nodig hebben.

Mocht je geen plannen hebben om grootscheeps te gaan sproeien oid dan is zo'n ouderwetse zwengel ook heel aardig. Die hebben we sinds een paar jaar erbij staan, werkt prima om gieters mee te vullen, en oppomphoogte afhankelijk van spierkracht ;-)