Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

EMIGREREN?! Wat vergeet ik?

Auteur Bericht

avatar#5656
Alicinez
Berichten: 1
Reacties: 1

#0 Geplaatst: 2006-06-21 21:05:03

Beste Nederlanders,

ik heb al aardig wat oproepen op dit forum gezet, maar de belangrijkste nog niet: Vanwege mijn toekomstige PACS met mijn Franse vriend en het feit dat ik fulltime in Frankrijk wil wonen en werken wordt ik geacht me uit Nederland uit te schrijven. Het is wat mij betreft een nogal lastig en onoverzichtelijk 'gedoe' zo'n emigratie. Ik heb tot noch toe altijd gestudeerd en weet bijna niets van belastingen, aow, pensioenen etc. Dus al deze informatie is materie waar ik weinig grip op krijg. Dat ik me uit moet schrijven is een feit en dat ik dan alles in France moet regelen wat betreft belastingen, verzekeringen en dergelijke is me wel duidelijk. Maar, waar ik nu zo bang voor ben is dat ik iets vergeet, iets over het hoofd zie of me van een belangrijk iets niet bewust ben wat betreft zo'n uitschrijving. Ik wil me niet uitschrijven uit Nederland en er op een dag mee worden geconfronteerd dat ik iets niet goed geregeld heb.

Waar vind ik overzichtelijke informatie over wat je allemaal moet regelen als je naar Frankrijk emigreert. En dan niet weer informatie over Nederlandse singles of stellen die emigreren, maar informatie die ook op mij van toepassing is. Een Nederlandse jonge vrouw die nu ze haar studie heeft afgerond fulltime in het koophuis van haar Franse vriend gaat wonen en die werk gaat zoeken in Frankrijk.

(moet ik dan Wim Bavelaar zijn boek kopen? en zo ja, is dit overal verkrijgbaar?)

Alvast hartelijk bedankt voor alle reacties, ook de reacties die over de minder leuke kanten van zo'n emigratie gaan, want ik wil alles weten!

Groeten,

Inez

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#1 Geplaatst: 2006-06-22 08:34:03

Als je niet meteen werk vind (en daarmee Franse AOW opbouwt), vraag dan binnen een jaar na vertrek de vrijwillige AOW verzekering bij de SVB aan. En koop Wim zijn boek en lees deze hele website goed door. Verder zijn er volgens mij niet zoveel zaken die niet makkelijk achteraf gecorrigeerd kunnen worden (ik neem aan dat je af en toe nog wel eens in NL komt).

avatar#5590
CarlaH
Berichten: 3
Reacties: 5

#2 Geplaatst: 2006-07-11 16:56:48

Hallo,

Ik zou een buffertje achter de hand houden zodat je, mocht het, wat ik natuurlijk niet hoop maar wat wel kan gebeuren, mis lopen tussen jou en je vriend.

Zorg dat je, als het even kan, altijd genoeg geld (op een eigen rekening) hebt om terug naar Nederland te kunnen gaan en het daar in elk geval een maand uit te kunnen zingen, zodat je de tijd hebt om je zaakjes weer op orde te krijgen.

Toen ik 8 jaar geleden naar Frankrijk vertrok en alles achter liet ben ik met mijn vriend overeengekomen dat hij iedere maand een bedrag(je) op een spaarrekening voor mij zou storten. Per slot van rekening was ik degene die alles achterliet (ook werk en onderdak) en als het mis zou gaan de meest riskerende partij zijn.

Zo'n regeling is geen motie van wantrouwen maar gewoon een hulp voor het geval dat; En als je er nooit gebruik van maakt dan gebruik je het geld over een paar jaar voor wat leuks !