Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Mag een beginnende bestuurder al rijden in frankrijk

Auteur Bericht

avatar#5649
Marit
Berichten: 2
Reacties: 1

#0 Geplaatst: 2006-06-24 17:22:58

Goedemiddag iedereen,

Ik sta op het punt om voor twee maanden naar Frankrijk te vertrekken, ik ga daar op een camping werken. Deze week heb ik nog even snel mijn rijbewijs gehaald. Ik vraag mij af of ik, eenmaal op locatie, bevoegd ben om in een Franse auto te rijden.

Ik heb al veel naar het antwoord gezocht, vind hier en daar wel aanwijzingen, ook op deze site, maar echt duidelijk is het me nog niet geworden.

Alvast bedankt,

Marit

avatar#2901
Wim Vos ZW Atlantique
Berichten: 2
Reacties: 104

#1 Geplaatst: 2006-06-24 18:30:22

Dat moet je ABSOLUUT en VANTEVOREN even afchecken met de eigenaar van de auto EN zijn verzekeraar. Het hangt namelijk af van de gekozen verzekering.

Om een paar voorbeelden te noemen: Misschien moet de bestuurder tenminste 3 jr z'n rijbewijs hebben. Misschien mogen "nieuwelingen" zoals jij  wel direkt de auto besturen maar wordt in dat geval het eigen risico-bedrag fors hoger. Misschien is er geen enkel probleem.

Ik raad je eveneens aan dat de eigenaar van de auto je even schriftelijk toestemming geeft dat je de auto mag gebruiken, onder welke omstandigheden (alleen werk,  of tevens privé). Dat briefje bewaar je bij je rijbewijs.

Groet.

avatar#5649
Marit
Berichten: 2
Reacties: 1

#2 Geplaatst: 2006-06-24 21:08:50

Hartelijk bedankt voor uw snelle reactie!

gr's,

Marit

avatar#5730
Osker
Berichten: 0
Reacties: 2

#3 Geplaatst: 2006-09-01 10:46:01

Hallo allemaal

Volgende week ga ik samen met mijn vriendin in een minibusje 2 weken door frankrijk toeren. Omdat zij een lichte vorm heeft van narcolepsie, kan ze onmogelijk uren aan een stuk blijven rijden en zou ik het grootste deel moeten rijden.
Nu, in België mag ik enkel rondrijden met automatisch geschakelde auto's. Dit staat op mijn rijbewijs vermeld als "code 78".


Ik vroeg me af of de code 78 ook in frankrijk gekend is en of ik het kan maken om zelf achter het stuur te kruipen. Rijden met een manuele auto is voor mij geen enkel probleem. IK dacht mijn rij-examen nog af te leggen, maar ik kan niet op tijd een afspraak krijgen.

Kan iemand mij hier soms bij helpen?

mvg

Gerwin

avatar#3146
Arthur
Berichten: 7
Reacties: 110

#4 Geplaatst: 2006-09-01 16:14:47

Osker,

Indien je een rijbewijs hebt dat het rijden in bepaalde voertuigen niet toelaat (handgeschakelde auto's in jouw geval) in België, lijkt het me zeer waarschijnlijk dat dat in Frankrijk ook zo zal zijn.

En mocht je onverhoopt bij een ongeluk betrokken raken, denk ik zelfs dat je verzekering (waarschijnlijk Belgisch) niets dekt.

Ook al gaat het mij natuurlijk niets aan, maar waarom niet lekker op jullie gemak die 2 weken alleen maar korte afstanden rijden? Langzaam reizen betekent absoluut niet dat het ook minder is! (meer tijd ter plaatse om de omgeving te bewonderen e.d.)

groeten en alvast een fijne vakantie toegewenst,

Arthur

avatar#5730
Osker
Berichten: 0
Reacties: 2

#5 Geplaatst: 2006-09-01 23:15:45

Ja inderdaad, dat denk ik ook, maar dat is niet mijn grootste zorg. Wat ik me afvraag is of ik bij een controle en het bekijken van mijn rijbewijs door de mand zou vallen ... m.a.w. of dezelfde codering daar geld of gekend is.

En je hebt zeker gelijk Arthur, dat is ons plan ook: niets overhaast doen, maar we zouden in één ruk naar het zuiden van frankrijk willen doorrijden om daar de streek te verkennen ... (hebben maar 10 dagen) ..

iemand?

Gerwin