Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Introductie en een serieuze vraag over chambre of table d'hote

Auteur Bericht

avatar#3794
H@ns
Berichten: 22
Reacties: 598

#0 Geplaatst: 2006-06-28 22:25:54

Beste mensen,

Ik ben nieuw op dit forum maar niet nieuw in de materie Frankrijk.

Na het doorlezen van een groot aantal berichten hier kom ik tot de conclussie dat er een geweldige berg aan informatie en ervaring te vinden is en dat er een goede sfeer heerst!

Hopelijk kan ik ook mijn ervaringen delen.

Vooralsnog heb ik eerst een vraag.

Mijn vrouw en ik hebben al een aantal jaar een huis in noord-Frankrijk (55) We hebben dit huis van casco tot heerlijk comfortabel vakantiehuis weten te renoveren (D.w.z. voor een deel, er moet echter nog veel gebeuren in ruimtes waar we niet vaak komen...)

Ons eerste doel was om in dit huis ooit een table / chambre d'hote te beginnen maar we neigen steeds meer naar het kopen van een bestaand huis waar deze voorzieningen al zijn. Op de eerste plaats vanwege de kosten van de verbouwingen en de tijd die hiervoor nog nodig is, op de tweede plaats omdat we nog niet zeker zijn of deze plek wel geschikt (genoeg) is voor dit doel.

Wat is nu eigenlijk mijn vraag?

Wat zijn de ervaringen van jullie, voor zover die er al zijn, met het opzetten van een table/chambre d'hote?

Richt je je vooral op toeristen of ook op reizende Fransen? (gezinnen op familiebezoek, vertegenwoordgers, etc)

Is het gunstig als er in de directe omgeving ook chambres, gites en hotels zijn of juist niet?

Kun je met een table d'hote ook Franse gasten verwachten (even los van de kwaliteit van het eten)

Wat zijn de ervaringen op inkomsten gebied? uitgaande van lage kosten (geen hoge hypotheek en investeringen) en serieuze ambities dus niet alleen voor het romantische idee, als ik het even zo kort mag verwoorden.

Zijn er ook forumleden die een restaurant of hotel zijn begonnen in Frankrijk, evt. vanuit het idee om in eerste instantie als chambre d'hote te starten?

Alle informatie is welkom en vooral ervaringen! Mischien even vermelden dat wij nu al part-time ondernemer zijn op catering gebied en dat we veel zaken op gebied van regelgeving al wel uitgezocht hebben. Ons streven is om binnen nu en zo'n 7 jaar dit plan daadwerkelijk van de grond te hebben.

Alvast hartelijk dank voor de reacties!

Hans.

avatar#3794
H@ns
Berichten: 22
Reacties: 598

#1 Geplaatst: 2006-07-02 09:31:30

Lastige vraag zeker? of zijn er gewoon geen lotgenoten op dit forum?

avatar#2839
RoZwen
Berichten: 9
Reacties: 429

#2 Geplaatst: 2006-07-02 10:13:00

Ok Hans, zal ik dan maar.....

Je stelt een moeilijke in het algemeen te stellen vraag.

Reeds meerdere malen is er op dit forum over gedebateerd, een Chambres d'hôtes wordt in het algemeen nogal overschat.

Als hobby erbij, en indien het huis en de ligging gunstig, zijn is het een leuke bijverdienste waarbij je vooral ook het eigen plezier hierin moet meewegen.

Als commercieel doel wordt het anders. Meestal is het seizoen te kort en de concurrentie de laatste jaren te groot om hier serieuze verwachtingen van te hebben.

Tel daarbij dat het algauw een vacantiepension wordt, waarbij je zelf dag en nacht in touw bent, Dan zie je de dramaserie "Het roer om" al voor je.

Als je de eerste en enige in een behoeftig toeristisch gebied bent dan wens ik je veel succes! Praat anders eens met het touristenbureau.

Rob.