Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Verzorging van het terrein

Auteur Bericht

avatar#3796
Le Gros Buisson
Berichten: 13
Reacties: 41

#0 Geplaatst: 2006-06-30 09:49:18

Alvast bedankt voor alle reacties op mijn vraag over de bouw van een Fins huis in Frankrijk. We gaan met alle informatie verder op onderzoek. 

Dan een ander onderwerp. Het stuk grond dat we gekocht hebben is ruim een ha groot. Op dit moment wordt het nog door een boer gebruikt (er staat graan op), maar na de overdracht op 10 juli gaat het graan er af (op het moment dat het rijp is natuurlijk) en komt het volgens de koopovereenkomst vrij, zo zal ik het maar zeggen. We vragen ons af wat we daarmee zullen gaan doen: in principe willen we eigenlijk een grasveld, waarvan wij een stukje gebruiken voor de tuin. Hoe hebben jullie dat gedaan: misschien is het voor de hand liggend de boer die het nu in gebruik heeft te vragen om het een keer te ploegen, te egaliseren in in te zaaien, met bijvoorbeeld de afspraak dat hij het terrein maait en het gras zelf houdt en of verkoopt. Alvast enorm bedankt voor jullie reacties!

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#1 Geplaatst: 2006-06-30 12:50:58

Heb je het er al met de boer over gehad, in weze is er een gebruiksrecht ontstaan en kun je het gebruik de boer niet zo maar ontzeggen. Als hij het er mee eens is is alles mogelijk natuurlijk. Houd er rekening mee dat na jaren van zaaien etc. de grond vol kan zitten met zaden. Een mooie grassoort moet dan vaak wel een harde strijd aan.

Als de boer jaarlijks een paar keer wil maaien en het hooi zelf houdt is dat een mooie en vaker toegepaste constructie. Verder kun je op dit forum van alles vinden over apparaten om het gras zelf mee onder de duim te houden.

avatar#57
Richard
Berichten: 25
Reacties: 297

#2 Geplaatst: 2006-06-30 13:22:15

Mogelijk een klein nadeel aan de laat-de-boer-maaien constructie: je kunt tussen het maaien door eigenlijk zelf niks met de grond doen: niet op lopen, niet op voetballen, geen zitje maken ... Ze hebben nl. niks aan gras van een centimeter, dat kunnen ze verder niet hooien of zo, dus het moet lang groeien voordat het gemaaid wordt (1 à 2 keer per jaar is echt maximum). Voor ons geen probleem, bij ons betreft het een stuk weiland waar we toch niks mee doen, achter een muurtje grenzend aan onze tuin. Maar als dit voor jullie betekent dat je bijna het hele jaar in de 'rimboe' zit zou ik toch iets anders verzinnen.

avatar#3228
casquil
Berichten: 1
Reacties: 20

#3 Geplaatst: 2006-07-01 12:36:22

Dag Le Buisson,

Opgepast !

Een ander (boer), zomaar, gebruik laten maken van je land doet na twee jaar een gebruiksrecht ontstaan.

Dit kan voorkomen worden door een jaarlijks contract op te stellen.

Zo'n contract, afkomstig van de SAFER, kan ik je mailen.

Dag Boude.

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#4 Geplaatst: 2006-07-02 16:50:06

Boude, zou je dat SAFER contract ook svp naar mij kunnen mailen? Bijvoorbaat mijn dank!

JP

jplechateau@gmail.com 

avatar#3274
A&J
Berichten: 3
Reacties: 9

#5 Geplaatst: 2006-07-03 09:51:30

Hallo Boude,

Zou je dat SAFER contract ook naar mij kunnen mailen?

Wij hebben bijna 2 ha. grond rondom onze boerderij. Sinds de koop (vorige zomer) is onze grond ook 'vrij'. Nu willen wij ook graag dat er 1 of 2 keer per jaar gemaaid wordt. Zelf bijhouden is nog geen optie omdat wij volop bezig zijn met het opknappen van onze boerderij. Koeien willen we liever niet (meer) op onze wei. Het is de bedoeling dat we elk jaar een andere boer op onze grond laten, i.v.m. uitsluiten van gewoonterecht etc.etc. (nooit gedacht dat het zo ingewikkeld was). Nu waren we al van plan om een contract op te laten stellen door de notaris, maar dat kost allemaal extra tijd en geld enz..

Misschien dat het contract van de SAFER wel iets voor ons is.

Alvast bedankt.

m.vr.gr.

Ariena

avatar#5684
Kyta
Berichten: 1
Reacties: 2

#6 Geplaatst: 2006-07-18 10:43:42

Hallo Boude,

Zou je dat SAFER contract tevens naar mij willen mailen? Alvast bedankt voor je hulp!

Wij zijn met een stuk grond bezig dat te koop is. De huidige eigenaar heeft het land een jaar geleden gekocht (rond juli 2005) en de boer toestemming gegeven om het tot einde van de zomer van 2007 te gebruiken. Ik weet op dit moment niet of er een contract is.

Iemand nog tips?

Groetjes,

Kyta

avatar#3302
dicck
Berichten: 15
Reacties: 282

#7 Geplaatst: 2006-07-18 15:38:48

Waarom niet laten verwilderen?

Zijn er geen bomen/hagen nodig i.v.m. wind?

Hoe is het met de vochthuishouding? Groeit het gras/onkruid hevig?

Dick

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#8 Geplaatst: 2006-07-18 17:47:26

Je mag een terrein in Frankrijk wettelijk niet laten verwilderen. Brandgevaar, slangen, schorpioenen, kinderen..

In mijn gemeente belt de burgemeester Nederlanders die hun terrein niet voldoende onderhouden thuis in Nederland op om ze te manen op korte termijn hun terrein te onderhouden. Ik ben de enige permanente buitenlander in het dorp, dus word ik altijd benaderd om telefoon etc via internet uit te zoeken.

De tuin van het huis tegenover mij is matig verwaarloosd en is inderdaad een groot risico. Een sigarettenpeuk en het hele dorp, inclusief het 12-de eeuws kasteel gaat in de fik. Vorig jaar was het een ander terrein en ze hebben met blusvliegtuigen de brand moeten bestrijden. Was best spannend maar ook heel bedreigend.

HansPiet