Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

beton op hout ...!

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2006-06-30 11:18:17

Goedendag,

In ons Franse huisje had de vorige bewoner op de houten vloer van de 1e etage, een betonnen vloer gestort, bestaande uit hydrocultuur-korrels in beton.

Maar hij had de vloer verder niet geankerd en slechts met een paal in het midden van de huiskamer "gestut". Dus als je iets laat vallen trilt nog steeds de hele vloer. Nu zijn wij van plan 2 slaapkamers en 1 badkamer hier te maken, maar zitten met die vloer in onze maag. Moeten wij deze nu met een kango-drilboor eruit halen of moeten wij het plafond met extra balken en tussenwanden op de begane grond ondersteunen?

Daarnaast golft de vloer, dus je moet sowieso de vloer egaliseren, voordat je er ook maar iets mee kunt doen.

Een heel dilemma dus, want de betonnen vloer is ca. 12 cm dik en het is 75m2 oppervlak.Dus dat wordt een hele klus om deze te verwijderen (hoewel het alleen korrels zijn en geen massief betonnen laag.)

Ik hoop dat  jullie ons kunnen helpen in het maken van deze keuze!

En uiteraard -bij voorbaat- onwijs bedankt voor jullie reactie.

Ylonka

avatar#3794
H@ns
Berichten: 22
Reacties: 598

#1 Geplaatst: 2006-07-01 10:38:04

Ik snap niet zo goed hoe dat met die korrels zit. Moet dat een soort lichtgewicht beton zijn?

Een naderhand gestorte betonnen verdiepingsvloer wordt doorgaans niet "verankerd" 

Staat die paal in je huiskamer er nu nog steeds of was dat en tijdelijke stempel? 

Die korrels zijn neem ik aan meegestort in het beton maar echt geweldig is dat niet omdat ze heel veel vocht uit het beton trekken (als het inderdaad hydro korrels zijn) en daardoor kon het beton wel eens verbrand zijn... 

Weghalen en opnieuw maken lijkt mij de meest veilige oplossing! 

avatar#2896
Jeroen B
Berichten: 4
Reacties: 74

#2 Geplaatst: 2006-07-02 10:15:45

Ylonka,

Uit jouw beschrijving maak ik op dat het geen hydro-cultuur korrels zijn, al lijken ze daar wel op. Ik denk dat je het hebt over een product, o.a. te verkrijgen onder de naam Perli-beton, dat gebruikt wordt als toeslag bij het bereiden van reguliere beton om deze zeer licht en toch even sterk te maken. Ik zou eerst eens kijken of de gestorte vloer gewapend is en wat eventuele oplossingsmogelijkheden zijn.  Heb je de zaak eenmaal gesloopt dan zul je voor de badkamer op dit forum hoogstwaarschijnlijk het advies krijgen een betonnen plaat te storten! (met als ondergrond lewisplaat)

Succes!

Jeroen B, 62