Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Juridische zaken

Juridische zaken

Wie in Frankrijk onroerend goed koopt of (ver)bouwt, krijgt met notarissen te maken. Of soms ook met deurwaarders en advocaten.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Grond in beheer geven

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2006-07-03 10:29:04

Om maar meteen met de deur in huis te vallen,wij hebben 5000m2 grond over en dat willen we door een boer laten bewerken zodat hij het vruchtgebruik er van heeft.

We willen er geen geld voor hebben (pacht )maar de grond blijft wel ons eigendom.

Nu de vraag:heeft iemand ervaring met zo iets,moet dit via de notaris ,of wordt dat anders geregeld

Met vriendelijke groeten

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2006-07-03 11:39:38

Wij doen dit - evenals vrienden van on met bezittingen hier - al jaren op basis van een mondelingen overeenkomst, daarbij uitgaand, dat de boer dood is voor er een recht wordt gevestigd. Bovendien 'gebruikt' de boer - zonder expliciete toestemming  -alle ongebruikte grond van ons grote dorp voor gras en schapen.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#2 Geplaatst: 2006-07-05 12:41:18

Dit onderwerp is, voor nieuwkomers, al eerder vrij uitgebreid besproken. Gebruik de zoekmachine van het forum en tik gewoonterecht in.

Wim