Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

puit perdu

Auteur Bericht

avatar#3079
robert2cv
Berichten: 33
Reacties: 18

#0 Geplaatst: 2006-07-03 14:36:35

Bonjour,

Kan iemand mij iets vertellen hoe je een puit perdu bouwt en iets over de werkwijze?

Ik weet dat de nieuwe regelgeving mbt septic tanks verbiedt de overige wateren (afwas, douche, wasmachine etc.) af te voeren via een puit perdu. Het moet allemaal de septic toutes eaux in.

Merci beaucoup.

Robert

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2006-07-16 10:27:51

Beste Robert,

Een puit perdu hoeft niet meer te zijn dan een gat in de grond met grote kiezels erin. Maar of het water weg loopt ligt natuurlijk ook aan de bodemgesteltheid. water uit een septic tank of fosse toutes eaux mag je niet altijd op die manier laten weglopen. Bij de Mairie kun je waarschijnlijk wel de vereiste voorschriften krijgen. Het gaat te ver om deze hier uit te leggen. Een alternatief voor een puit perdu is een champ d'épandage, een stelsel van geperforeerde buizen om het water te laten weglopen. Ook hiervoor zijn weer de nodige voorschriften, zoals minimale afstand en tot de erfgrens, andere huizen, waterputten, etc.

Succes!

Henri

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#2 Geplaatst: 2006-07-16 14:32:03

Heren,

waarom al die moeilijke toestanden?

Een fosse septique kan je kant en klaar kopen, materiaal voor een champ d'épandage ook, en het plaatsen ervan kost niet meer moeite dan het graven van een puits perdu.

Of liggenn er gedachten achter die ik niet zo meteen zie?

Christian von Klösterlein