Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Hypotheek voor huis in NL (terwijl je al een FR hypotheek hebt)

Auteur Bericht

avatar#5668
canon
Berichten: 1
Reacties: 1

#0 Geplaatst: 2006-07-03 22:55:48

Heeft iemand ervaring met het verkrijgen van een hypotheek voor een huis in Nederland, terwijl je al een hypotheek in Frankrijk hebt?


Wij zitten in de volgende situatie:


We bezitten sinds zo'n 2 jaar een huis in Frankrijk waarvoor we bij een Franse bank een kleine hypotheek genomen hebben. Door de korte aflossingstermijn die we gekozen hebben, zijn de maandlasten netto toch zo'n 500 €.

We wonen en werken in Nederland, waar we op dit moment een huis huren, maar we willen een huis kopen.


Ons dilemma is: vertellen we aan de potentiele hypotheekverstrekker dat we al een hypotheek ik Frankrijk hebben (en is dit verplicht)?


Heeft iemand ervaring met de reactie van een hypotheekverstrekker in een vergelijkbare situatie?


Wat zou een handige strategie zijn?

Alvast hartelijk dank voor de reacties.

Iggy

avatar#3302
dicck
Berichten: 15
Reacties: 282

#1 Geplaatst: 2006-07-04 00:30:45

'en is dit verplicht'?

Natuurlijk moet je bij een hypotheekaanvraag je financiële gegevens overleggen.

En daar hoort de hypotheek in Frankrijk bij.

Ik begrijp niet wat het probleem is.

avatar#5483
Hans en LDF
Berichten: 6
Reacties: 40

#2 Geplaatst: 2006-07-04 08:37:59

Hallo Iggy,

Bij de verstrekking van een hypothecaire lening spelen twee zaken een belangrijke rol: inkomen versus lasten en waarde van het onroerend goed versus hoogte van de lening.

De bank wil - en tegenwoordig ter bescherming van de cliënt - moet deze zaken afwegen en om te voorkomen dat de hyptheekgever (de cliënt) door het aangaan van deze verplichting niet in de problemen komt.

Bij de bepaling of je inkomen hoog genoeg is om de hypotheeklasten van je nieuwe huis te kunnen dragen worden alle financiële lasten naast je inkomen gelegd en daarbij hoort ook de lasten van je huis in Frankrijk.

Je tekent bij de aanvraag van de hypotheek voor de juistheid en volledigheid van de verstrekte gegevens (m.a.w. dit is inderdaad verplicht).

Ik denk dat het van belang is, zonder paternalistisch te willen klinken, je te realiseren dat het met name gaat om je eigen bescherming.

Geen enkele geldgever zal problemen hebben met je aanvraag als het financiële plaatje klopt, zij willen ook allen maar zaken doen.......

Succes ermee,

Hans

avatar#323
antonia
Berichten: 25
Reacties: 392

#3 Geplaatst: 2006-07-04 10:48:15

Ik zou het zeker melden. Misschien kan de Nederlandse bank hier creatief mee omgaan. Je zegt een korte aflossingstermijn te hebben. Misschien is er iets mogelijk bij de Nederlandse hypotheek om gedurende die periode minder af te lossen op je Nederlandse huis, en daarna meer. Een beetje rondshoppen bij diverse banken en hypotheek advisieurs.Antonia

avatar#3231
Gerrit (71)
Berichten: 1
Reacties: 41

#4 Geplaatst: 2006-07-05 21:52:45

Iggy,

je kunt het zelf ook wel grofweg berekenen: als de kosten van een koopwoning niet al te veel hoger zijn dan de huur die je nu betaalt, zal het niet zo'n probleem zijn. Het gaat niet alleen om de hypotheekverstrekker, maar toch ook om de vraag of je financieel kunt rondkomen. Het lijkt me niet leuk als je ooit genoodzaakt wordt één van je huizen te verkopen. Melden doe je dus vooral in je eigen belang.

avatar#5668
canon
Berichten: 1
Reacties: 1

#5 Geplaatst: 2006-07-06 22:12:07

Bedankt voor de adviezen. Toch zou ik nog steeds graag weten of iemand ook zelf ervaring heeft met deze situatie.

Morgen eerste hypotheekgesprek, dan hebben wij iig ook een eerste ervaring. Ik zal laten weten wat het resultaat is (mét vermelding van de Franse hypotheek). Ook bedankt voor de tip met verschillen in aflossen, ben erg benieuwd of hypotheekverstrekkers zin hebben in deze niet-standaard constructies.

Iggy