Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

bouwval champagne-ardennes

Auteur Bericht

avatar#5670
champagne
Berichten: 1
Reacties: 5

#0 Geplaatst: 2006-07-04 20:55:34

Hallo,

Ik kan een bouwval in de Champage-ardennes kopen.

Het gaat om circa 6000m2 grond met daarop twee huisjes.

Een met een (begane)grondoppervlak van circa 150m2 en de ander 50m2.

Het stuk grond ligt een stukje buiten een klein dorpje op een heuvel, de omgeving is erg mooi en rustig met uitzicht op een valei. Water en electra aan laten sluiten lijkt geen probleem. De huizen dienen volledig gerenoveerd te worden, hetgeen ik zelf zou willen doen.

Lijkt dat een erg onverstandige koop??

Groetjes,

Niels

avatar#5670
champagne
Berichten: 1
Reacties: 5

#1 Geplaatst: 2006-07-04 21:36:09

De vraagprijs bedraagt trouwens 40.000 :-)

avatar#3379
jacob
Berichten: 7
Reacties: 170

#2 Geplaatst: 2006-07-05 09:43:47

Of die koop verstandig is hangt af van talloze factoren, dus dat is niet zomaar te beantwoorden. Wat je beschrijft wijst er op dat de prijs in wezen de grondprijs is. Dan gaat het er om wat de bestemming van die grond is, of je er op mag bouwen/renoveren of niet en hoeveel m2. Verder is het natuurlijk van belang wat de bestemming is van de belendende percelen; bouw van een nieuwe kerncentrale?, chemische fabriek?; intensieve varkenshouderij; pretpark?nieuwe autosnelweg?;of wordt het een natuurgebied? Zijn er vervelende bepalingen in het gemeentelijke bestemmingsplan? Maar als het allemaal idylisch blijft lijken en er mag worden gebouwd, vergelijk dan de prijs met die van soortgelijke percelen.

Succes,

Jacob

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#3 Geplaatst: 2006-07-05 11:20:44

Niels,

Ik zou alleen kopen met een ontbindende voorwaarde dat je een CU krijgt. Verder volg de goede raad van Jacob. Dit

avatar#148
marjorie
Berichten: 68
Reacties: 332

#4 Geplaatst: 2006-07-05 12:02:26

zijn de huizen uberhaupt te renoveren of moet de boel plat?

is het voor jezelf en zoja is dat echt de plek waar je wilt bivakkeren?

wat worden de kosten van de renovatie en is het dan nog een gunstige koop

allemaal vragen die je zelf kunt stellen

en de hoofdzaak, heb je tijd en zin en de handigheid om een tig-tal jaren in de vakantie te klussen terwijl je in een tent of caravan moet kamperen.

wij zijn inmiddels al 4 jaar verder met als basis een stukje grond. veel tijd is gaan zitten in de planning, vergunningen, regeldingen mbt water en electra enz. we slapen nog steeds in de caravan!!! met 6 weken per jaar schiet het gewoon niet zo hard op en het moet wel vakantie blijven!

succes,

marjorie

avatar#3274
A&J
Berichten: 3
Reacties: 9

#5 Geplaatst: 2006-07-05 12:24:45

Dag Niels, 

Volgens mij geen onverstandige koop. Wij hebben vorig jaar hetzelfde gedaan en wij hebben nog steeds geen spijt. Wij hadden ook geen w.c., geen douche, geen leidingwater. Waar we voor gevallen zijn is de mooie en vooral stille omgeving, het huis hebben we erbij genomen.

Je moet inderdaad wel handig zijn anders moet je aan zoiets niet beginnen. Bijkomend voordeel Champagne-Ardennes is goed aan te rijden. Je kan meerdere malen per jaar erheen om te klussen.

A.s. vrijdag mogen wij weer, heerlijk!

Veel succes met je beslissing.

m.vr.gr.

Ariena

avatar#5670
champagne
Berichten: 1
Reacties: 5

#6 Geplaatst: 2006-07-05 19:00:40

Hoi, 

Bedankt voor al jullie reacties!

Het lijkt mij inderdaad een goed idee om de waarde grofweg te bepalen op basis van de grondprijs per m2. Een ding is mij alleen niet helemaal duidelijk.

De grond waar nu op gebouwd is bedraagt 200m2 de overige is 5800m2. Daar mag volgens de huidige eigenaar niet op gebouwd worden.

Hoe kan ik op basis van deze gegevens bepalen of het een redelijk bedrag is?

Hierbij moet ik nogmaals opmerken dat de omgeving heel rustig en mooi is en dit zover ik heb kunnen nagaan in de toekomst ook zal blijven.

Vergelijkbare objecten kan ik niet echt vinden helaas... Hebben jullie ervaring (of van horen zeggen informatie)?

Groetjes,

Niels

avatar#3231
Gerrit (71)
Berichten: 1
Reacties: 41

#7 Geplaatst: 2006-07-05 21:43:15

Niels,

het lijkt me alleen verstandig als je veel tijd en twee rechterhanden hebt (of vrienden die dat hebben).

Je zou ook een (prijs)vergelijking kunnen maken met huizen waaraan veel minder hoeft te gebeuren. Wij betaalden 2 jaar geleden ongeveer 3 keer zo veel (huis van 100m op een terreing van 5.500 m), maar zelfs in dit huis waar we eigenlijk zo in konden (schoonmaken en schilderen) hebben we heel veel uren moeten steken en het is nog steeds niet af (dat zal het ook wel nooit worden). Maar ja, ik ben niet zo erg handig en vind klussen alleen leuk als het lukt. En de prijzen zijn in 2 jaar wel weer verder gestegen.

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#8 Geplaatst: 2006-07-06 08:45:36

De prijs is wellicht hoog in vergelijking met de plaatselijke markt. Maar er is nauwelijks nog aanbod van dergelijke objecten, dus...

Vanuit NL zicht is de prijs heel redelijk, in NL kom je er niet meer aan, dus...

Een CU kan afgegeven worden voor een kleiner deel, zoals de 200 m2. Informeer bij de DDE, of notaris. Kopen dicht bij een dorpje kan handig zijn. Wij deden hetzelfde, kochten 3 HA akker bij een dorp en mochten na 5 weigeringen toch bouwen. Recent is de hele akker urbaan gebied verklaard. Wij mogen in theorie dus wel 10 panden neerzetten, danwel stukken bouwterrein verkopen. Slapend rijk worden heette dat. Nogmaals, tevoren goed informeren is de enige weg om debacles te voorkomen, de prijs is het probleem niet zou ik zeggen. Dit 

avatar#3442
Marianne
Berichten: 1
Reacties: 7

#9 Geplaatst: 2006-07-07 17:33:03

Hallo Niels, Je schrijft dat water en elektra aan laten sluiten geen probleem lijkt. Weet namelijk uit ervaring dat de kosten kunnen tegenvallen, vooral als je buiten een dorp komt te wonen.Met buren die ook een aansluiting willen kan je de kosten nog delen. De eerste aanvrager betaald het hoogste bedrag, maar dit kan je later onderling verrekenen. In ons geval in goede harmonie verlopen.Het EDF plaatst de meter voor elektra op de grens van je grondstuk. Betaling voor het aantal meters vanaf een weg naar jouw grens kan flink oplopen als dit van toepassing is. Dan nog een geul laten graven voor de leidingen voor water en elektra naar je huis. Neem van mij aan dat dit niet handmatig te doen is.Wij kregen eerst een offerte via de Franse aannemer van de buurman voor de somma van € 3600. voor een geul van 70 meter zonder leidingen. Uiteindelijk €560. betaald via een burgemeester die tevens hoofd is van de waterhuishouding. Deze hebben wij menig alcoholisch drankje geschonken (een dorstig type) tijdens de werkzaamheden Had iemand met een graafmachine ingeschakeld, maar stond wel zelf mee te wroeten in de grond. Hoef ik burgemeester J. Cohen niet voor te vragen. Maar enfin, dit is één van de charmes van Frankrijk. Later nog een presentje gebracht naar de desbetreffende burgemeester.Wij genieten met volle teugen van het Franse relexte buitenleven.Veel succes toegewenst met de eventuele koop. Vriendelijke groet van Marianne      

avatar#3794
H@ns
Berichten: 22
Reacties: 598

#10 Geplaatst: 2006-07-08 10:56:25

Hoi Niels,

Ik ben erg benieuwd naar de plek waar je dat object gaat kopen. Wij zitten daar namelijk ook dichtbij (noordelijk deel Meuse (55),  grens Ardennes (08)

Zoals ik de prijzen ken in dit gebied is die 40.000 niet de hoofdprijs! Maar het hangt inderdaad helmaal af van de totale investering die nodig is om er een comfortabel huis van te maken. Niet-Bouwgrond is nagenoeg gratis in die streek dus verkijk je daar niet op.

Denk ook aan zaken als een fosse sceptic of een riool aansluiting indien van toepassing. Ardennen is erg streng met regels over nieuw te plaatsen sceptic tanks, ze volgen hierbij het voorbeeld van de waalse Ardennnen.

Kosten hiervoor liggen dus hoog.

Als je meer informatie wilt dan kun je mij een mail sturen, wij hebben namelijk een vriendschapsband met een vrouwlijke burgermeester in het departement Ardennes. Die weet ongetwijfelt meer over regels en kosten en over grondprijzen.

Voor die kerncentrale hoef je trouwens niet bang te zijn, die staat er namelijk al...

Dicht tegen de grens met Belgie waar de Maas het Belse Ardennenlandchap in duikt. 

avatar#5670
champagne
Berichten: 1
Reacties: 5

#11 Geplaatst: 2006-07-10 00:03:29

Hoi allemaal,

Nogmaals heel erg bedankt voor al jullie reacties.

We hebben besloten een bod uit brengen en hebben daarbij onderandere als voorwaarde gesteld dat water en electra op kosten van de verkopende partij aangesloten dienen te worden en er een CU afgegeven wordt. 

Ik zal jullie op de hoogte houden!

Niels 

avatar#148
marjorie
Berichten: 68
Reacties: 332

#12 Geplaatst: 2006-07-10 07:00:47

niels,

ben heel benieuwd hoe je ertoe komt de kosten van aansluiting van water en elektra bij de verkoper te leggen. het lijkt me een punt van onderhandeling, het beinvloedt natuurlijk je bod en dat is ook te beargumenteren. maar de kosten bij de verkoper leggen? die constructie heb ik nog niet eerder gehoord.

groet,

marjorie

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#13 Geplaatst: 2006-07-10 07:08:42

Niels,

Ik denk niet dat de verkoper met deze nieuwe voorwaarden akkoord zal gaan. De kosten van aanleg van water zijn daarvoor te hoog. En eerlijk gezegd is het ook teveel geneuzel op deze manier. De grond is het bedrag waard of niet (zeker op termijn bekeken). Het gaat dus op de eerste plaats om de kwaliteit van de grond en niet zozeer - binnen grenzen -  om de prijs per m2. Die lijkt sowieso goed. Een prijs van Eur 10 per m2 is thans heel gewoon. Ik denk dat je gewoon moet overgaan tot aankoop - als je een goed gevoel hebt over het terrein zelf -  met uitsluitend een voorwaarde inzake de CU en geen gestechel over de prijs meer.

HansPiet. 

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#14 Geplaatst: 2006-07-10 08:50:48

De voorwaarde van aanleg water lijkt me niet zinvol. Als het gaat om de kosten daarvan, dan zit dat al dan niet in de vraagprijs besloten. Gaat het om de mogelijkheden van 'bouwrijp' maken, dan biedt het CU uitkomst. In het CU wordt uitgebreid beschreven of er technisch gesproken water aan te leggen is, de bodem geschikt is voor een fosse septique etc, dus de mogelijkheden om voorzieningen aan te leggen worden met dat CU gewaarborgd. Algemeen advies, kijk niet met NL ogen naar dit object, maar verdiep je in de FR improvisatie der ruimtelijke ordening. In onze streek is 20 E /m2 al heel gebruikelijk, rond Toulouse.

Dit

avatar#3379
jacob
Berichten: 7
Reacties: 170

#15 Geplaatst: 2006-07-10 12:15:31

Dit lijkt op een geval dat enige tijd geleden op dit Forum werd bediscussieerd. Wanneer je de verantwoordelijkheid + kosten bij de verkopende partij legt voor dingen die nog moeten gebeuren, zoals de aansluiting op het elektriciteitsnet, kun je in een vervelende situatie terechtkomen. In het genoemde vorige geval deed de verkopende partij niets en zat de koper "verlamd" met een voorlopig koopcontract dat niet eenvoudig nietig kon worden verklaard. Het lijkt me, zoals hierboven ook gezegd, verstandiger om die kosten, voor zover mogelijk, te verrekenen in de koopprijs. En neem vooral zelf de verantwoordelijkheid voor de daadwerkelijke aansluitingen enz. Het contract daarvan afhankelijk maken geeft een grote kans op vervelend en langdurig gezeur. Of die aansluitingen worden even snel en goedkoop met houtje, touwtje gedaan en dan moet je zelf opnieuw beginnen. Volg de adviezen van Dit, die behoorlijk door de wol geverfd lijkt. Een degelijke oriëntatie wat de kosten kunnen zijn is onmisbaar. (bij een huis wat ik uiteindelijk niet heb gekocht,  bleken de kosten voor aansluiting op de 100m verderop gelegen gemeentelijke waterleiding, € 50.000,= te bedragen, dat is schrikken).

Jacob

avatar#3794
H@ns
Berichten: 22
Reacties: 598

#16 Geplaatst: 2006-07-10 22:36:09

"(bij een huis wat ik uiteindelijk niet heb gekocht,  bleken de kosten voor aansluiting op de 100m verderop gelegen gemeentelijke waterleiding, € 50.000,= te bedragen, dat is schrikken)"

Euh... Gaat dat niet wat heel ver?! lijkt me wat sterk in ieder geval...

Maar ik snap de redenatie van Niels denk ik wel; scheelt een hoop gedoe en als zij er graag af willen dan is het voor de verkopers niet al te veel moeite om de voorzieningen te laten treffen. Voor een "buitenlander" is dit meestal een hoop gedoe om eerst eens bij de juiste instantie uit te komen.

Over dat houtje touwtje werk; De leverancier legt de boel aan tot de meter en draagt ook verantwoording daarvoor dus frotwerk wordt het zeker niet!