Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Puntensysteem rijbewijs

Auteur Bericht

avatar#2881
Paul Subelack
Berichten: 85
Reacties: 128

#0 Geplaatst: 2006-07-07 07:23:41

Gelezen op de "voorpagina" van deze site; 

De minister van Verkeer wil de wachttermijn van een half jaar verkorten voor rijbewijsbezitters die na het verlies van de 12 punten een nieuwe permis willen behalen. Ook de terugverdientijd van verloren punten moet korter, en wel van 3 naar 2 jaar.

Onlangs kreeg ik een bekeuring voor te hard rijden op de ringweg Parijs, 5 km. te snel Hoeveel punten krijg ik hiervoor en hoe gaat het nu verder?

Hartelijk dank en een prettige dag

Paul Subelack 

avatar#3344
Kees
Berichten: 12
Reacties: 180

#1 Geplaatst: 2006-07-07 07:39:47

Dit kost u 1 punt, staat aangegeven op de amende.

Mij is precies hetzelfde overkomen, gewoon met het verkeer meegereden, dat was dus een goede dag voor de overheid.

De consequentie voor nederlandse rijbewijs houders is nil.

Met het franse rijbewijs heb ik nog geen boete ervaring.

Ik raad u aan de boete via internet te betalen en erg snel, dan krijgt u een fikse korting.

Groet, Kees

avatar#5059
Yerounn
Berichten: 0
Reacties: 35

#2 Geplaatst: 2006-07-10 13:10:27

Overzichtje:

tot 20 km te hard --> 1 punt kwijt

20 - <30 km --> 2 punten kwijt

30 - <40 km --> 3 punten kwijt

40 - <50 km --> 4 punten kwijt

50> km --> 6 punten kwijt.

Plus natuurlijk wat daarbij komt aan boete, rechtszaak, gevangenisstraffen (bij herhaling) en ontzegging van de rijbevoegdheid ...

Overigens, ik heb wel gemerkt dat sinds de radars hier ingevoerd zijn, de Fransen over het algemeen wat minder hard zijn gaan rijden (tenminste, hier in het westen).

avatar#4162
e.zupancic
Berichten: 0
Reacties: 4

#3 Geplaatst: 2006-12-20 15:19:32

Ben sinds 3 jaar woonachtig in Fr maar had nog een Nls rijbewijs. Dus voor mijn eerste minpunt bij de gendarmerie ontboden waar ik met een gerust gevoel mijn Nlse rijbewijs overlegde. Helaas, dit moest zsm worden ingeruild (kosteloos hoor) voor een fr exemplaar omdat ik residente was. Ach, ook wel logisch. Heb nu dus een fr rijbewijs en inmiddels een punt lichter.

Kreeg echter het volgende bericht toegestuurd:

blablabla...

Vous pouvez obtenir une recuperation de points en suivant un stage de sensibilisation a la securite routiere (ik laat de leestekens even voor wat ze zijn) dans la limite cependant d'une reconstitution tous les deux ans. Toutes indications utiles sur les modalites de cette formation vous seront fournies a votre demande par les sevices de votre prefecture. Toutefois, un permis de conduire dont le solde dpoints est egal a zero perd sa validite en application de l'article blablabla et ne peut donc plus beneficier de cette reconstitution.

Begrijp ik uit die eerste zin dat ik een veilig verkeer-stage mag volgen en zou dit nu wel of geen gevolgen hebben om mijn kostbare punt terug te winnen?

Kan iemand me dit uitleggen.

Trouwens, ben weer geflitst dus mijn 2e minpuntje is onderweg. Misschien geen gek idee, die stage.

Alvast bedankt, Edith

avatar#4129
doperwt
Berichten: 7
Reacties: 245

#4 Geplaatst: 2006-12-20 16:13:43

Klopt, maar kennelijk kan dit niet vaker dan elke 2 jaar. Niet duidelijk hoeveel punten je terugkrijgt door 1 stage te volgen, ik neem aan 1. Meer info bij de prefecture.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#5 Geplaatst: 2006-12-20 17:20:12

De 'terugverdientijd' van verkeersovertredingen die één rijbewijspunt kosten gaat van drie jaar naar één jaar. In dat jaar moet dan wel zonder bekeuring zijn rondgereden. Verkeersovertreders die meer dan zes punten kwijt zijn moeten via een stage vier punten kunnen terugverdienen. Wie zijn rijbewijs voor een halfjaar ziet ingetrokken moet opnieuw theorie-examen doen en een doktersbezoek afleggen. Jongeren die bij het behalen van het rijbewijs geen 12 maar zes punten tegoed krijgen, moeten voor elk jaar dat zij zonder overtredingen rijden twee punten extra ontvangen, totdat zij het totaal van 12 hebben bereikt. Nu moeten zij nog drie jaar wachten. Ten slotte moet er een website komen waar iedereen zijn puntenregistratie kan volgen. De versoepeling acht de overheid nodig, onder meer doordat het huidige strenge regime een recordaantal intrekkingen van rijbewijzen tot gevolg heeft gehad. Ook het gemor van het volk over de talrijke en torenhoge boetes heeft de overheid doen besluiten met verzachtende maatregelen te komen.

Wim