Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

AOW

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2006-07-09 09:09:32

Op de Spanje site staat een verkaaltje over de fiscaliseringsplannen van de AOW als ontvouwd door Wouter Bos van de PvdA.

http://www.vngsint.com/laatstenieuws01.htm

De site maant Nederlanders terecht aan om te gaan stemmen als het zover is, en daarbij goed te letten op de consequenties. Die consequenties kunnen inderdaad ernstig zijn, ernstiger dat zelfs het VNGINST voorstelt.

Als Bos aan de macht komt, zullen gepensioneerden ook AOW premie moeten betalen!  (De AOW-premie bedraagt 17,9 %)

Wouter Bos probeert zijn idee te 'verkopen' met de opmerking dat het uitsluitend 'de rijken' zal treffen. Daaronder verstaat hij AOW'ers met een aanvullend pensioen vanaf  

 U moet namelijk ook over de lijfrente allerlei premies gaan betalen, die in de oorspronkelijke berekening niet ziijn meegenomen.

Voorbeeld

U hebt een ttt koopsompolisopgebouwd, die volgens alle berekeningen een lijfrente van 900 per maand  zou opleveren naast uw AOW. Samen dus zo'n 1500 EUR per maand.

Door vriend Hogervorst gaat daar inmiddels gedaald zo'n met   4.4 + 12.8 % en als het aan vriend Bos ligt nog eens met 17.9 %. Het geplande maandinkomen van 1500 EUR daalt hierdoor met 1/3-de tot beneden de EUR 1000 per maand. Een verschil tussen een fatsoenlijk leven en een armoedig leven!!!

Ga deze cijfers nu niet zitten narekenen, maar neem de bedoeling tot u.

Laten we in 2007 wel allemaal gaan stemmen. De politiek kan ons dan niet meer te negeren. Op de site van onze Spaanse broeders kunt u lezen hoe dat allemaal moet.

Bedenk daarbij wel, dat het sociaal democratisch gedachtengoed met Den Uyl 
de grond is ingegaan. Bij Kok was daarvan al niets meer over.

Is er geen alternatief voor de AOW-problematiek? Natuurlijk is er een definitieve en economisch gezonde oplossing: bestem 1, desnoods 2 jaar aardgasbaten voor het opzetten van een fonds voor AOW-rechten.

Dan krijgt ieder waar hij recht op heeft en je voorkomt daarmee problemen tussen de oudere en de jongere generaties. Bovendien zijn die gelden wellicht zo beter besteed dan dat ze in de bodemloze put van de Betuwelijn worden gegooid of besteedt worden aan het aankopen van meer oorlogstuig als de JSF.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2006-07-09 09:52:18

Vergeten te vermelden:

De eerste twee politike uitspraken (bold) zijn rechtstreeks overgenomen van de Spanje site.

avatar#3302
dicck
Berichten: 15
Reacties: 282

#2 Geplaatst: 2006-07-09 11:14:43

Bos moet hevig aan zijn jas getrokken worden.

Heb net e-mail gestuurd aan PvdA en gevraagd of ze na november weer een regering CDA/VVD willen.