Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

franse auto kopen in Nederland

Auteur Bericht

avatar#427
Peter Jan
Berichten: 5
Reacties: 26

#0 Geplaatst: 2006-07-14 08:57:28

hallo beste forum-leden,

Ik kan in Nederland een oude auto (2CV 1977) kopen met frans kenteken. Omdat we een vakantiehuis in Frankrijk hebben wil ik graag een frans kenteken houden. (Dat ik er dan in Nederland niet mee mag rijden weet ik, maar stiekum doe ik dat toch, de BPM is bij zo'n oude auto erg laag en bij controle heb ik "toevallig" wel een oude factuur van de EDF in mijn dashboardkasje liggen).

Even een paar vragen:

De verkoper zegt dat hij vorig jaar is goedgekeurd in Franbkrijk. Klopt het dat die keuring twee jaar geldig is?

De verkoper zegt dat hij in Nederland niet door de APK komt, klopt het dat de franse keuring minder streng is? 

Kan ik een andere nummerplaat krijgen (ander departement dan de verkoper) zonder de auto eerst naar Frankrijk te moeten rijden, of moeten ze hem zien?

Is het keuringsrapport van één jaar oud voldoende voor een nieuw kenteken, of mag dat maximaal zes maanden oud zijn?

Kan ik voorlopig gewoon met het oude nummer doorrijden? Het mag natuurlijk niet, dat weet ik, maar wat zijn de gevolgen? Kan ik hem b.v. wel verzekeren op het oude nummer (dat is wel nodig om er mee naar Frankrijk te rijden voor een evt. keuring).

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen. Alvast bedankt,

Peter Jan

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2006-07-14 09:31:10

Peter Jan,

Even puntsgewijs mijn reactie.  

De verkoper zegt dat hij vorig jaar is goedgekeurd in Franbkrijk. Klopt het dat die keuring twee jaar geldig is? Op de Control Technique sticker zie wanneer hij weer gekeurd moet worden. Heb je ook een keuringsdocument?

klopt het dat de franse keuring minder streng is? Volgens mijn ervaring lijken ze veel op elkaar; het zijn beide veiligheidskeuringen (remmen, wielophanghing, verlichting etc.). Waarom komt hij volgens de verkoper niet door de NL APK-keuring?

Kan ik een andere nummerplaat krijgen (ander departement dan de verkoper) zonder de auto eerst naar Frankrijk te moeten rijden, of moeten ze hem zien? Als de auto gekeurd is (keuringsbewijs) hoef je de auto niet te tonen bij de (sous)Prefectuur. Ze kijken slechts naar de documenten.

Is het keuringsrapport van één jaar oud voldoende voor een nieuw kenteken, of mag dat maximaal zes maanden oud zijn? Weet ik niet zeker; dacht van wel.

Kan ik voorlopig gewoon met het oude nummer doorrijden? Het mag natuurlijk niet, dat weet ik, maar wat zijn de gevolgen? Kan ik hem b.v. wel verzekeren op het oude nummer (dat is wel nodig om er mee naar Frankrijk te rijden voor een evt. keuring). Je bent verplicht om binnen een tweetal weken of maand (ik ben niet meer zeker van die termijn) het kenteken op je naam te zetten. De oude eigenaar (staat op de Carte Gris = Frans kentekenbewijs) moet een diagonale streep op het kentekenbewijs zetten, een datum vermelden en zijn handtekening erop zetten. Die datum is bepalend voor bovengenoemde termijn.

De Franse verzekering doet beslist moeilijk wanneer je zult claimen en je papieren zijn niet in orde. Over de Gendarme kan ik slechts zeggen dat ze erg dol zijn op documenten. Pas dus op!

Succes met je Eentje

Jan Willem

Auvergne

avatar#427
Peter Jan
Berichten: 5
Reacties: 26

#2 Geplaatst: 2006-07-14 12:45:20

Hoi jan Willem,

Dank je wel voor je snelle en uitgebreide antwoord. de auto komt in nederland niet door de APK vanwege een gepopnageld stuk in de bodem (moet gelast zijn) en te veel speling bij d ewielophanging (in een schoteltje of zo).

Peter Jan

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2006-07-14 13:01:40

Peter Jan,

Ga er dan maar vanuit dat om die reden ook problemen bij de Franse Control Technique zullen ontstaan. Een goede lasser e.d. vinden zou dus een logische eerste stap kunnen zijn...

Succes

Jan Willem

Auvergne

avatar#427
Peter Jan
Berichten: 5
Reacties: 26

#4 Geplaatst: 2006-07-16 14:27:23

Hoi Jan Willem (en de andere lezers)

Ik heb de auto maar laten staan. De halve bodem was verrot en bovendien moet je voor een frans kenteken inderdaad een keruingsbewijs van max. zes maanden oud hebben. In andere gevallen moet hij opnieuw gekeurd worden.

Groeten,

Peter Jan

avatar#5761
Jan p
Berichten: 0
Reacties: 1

#5 Geplaatst: 2006-10-08 21:19:18

Hoi, ik las dat je met een franse auto ook in NL kunt blijven rijden wanneer je dus een woning e.d. hebt in La France, Hoe lang kun je er in NL mee blijven rijden, een half jaar of korter?

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#6 Geplaatst: 2006-10-08 22:23:04

Over het met een Franse auto in NL rijden is hier al heel wat afgediscussieerd. Voor de nieuwkomers dus de tip om het archief van het forum te raadplegen via de zoekmachine.

Inderdaad kun je als NL'er met een Franse auto in NL rondrijden als je papieren bij je hebt die aantonen dat je hoofdbewoning in Frankrijk ligt.

Wim