Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Over het forum en de website

Over het forum en de website

De plaats voor reacties op vorm en functie van dit forum en de website Wonen en leven in Frankrijk

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Anonieme forumgebruikers

Auteur Bericht

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#0 Geplaatst: 2006-07-17 14:38:10

Beste vrienden,

ik kom steeds meer bijdragen zonder naam of codenaam tegen, en natuurlijk zonder afbeelding. En in het profiel staat overal '--' of 'onbekend'.

Ik vind dat niet prettig en heb de neiging op threads met anonieme bijdragen niet meer te reageren.

Of ben ik te duits-strikt?

Graag uw mening, en ook de mening van meester Wim.

Christian von Klösterlein

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#1 Geplaatst: 2006-07-17 15:17:46

Ik denk al, de laatste weken weinig Christian-input :-) 

Maar helemaal mee eens, blanco's maken een en ander onduidelijker en onpersoonlijker, gaarne naam c.q. pseudoniem (technisch) afdwingen in profiel. En dan graag je naam consistent gebruiken en blijven gebruiken (bijv. niet afzender: A380, en dan tekst be-eindigen met H###P### (privacy-censuur :-)

Afbeeldingen hebben voor mij minder toegevoegde waarde. De werkelijke naam van iemand ook niet. 

Zo, nu ga ik voor de zekerheid mijn profiel eens even checken. 

Jean-Paul 

avatar#2839
RoZwen
Berichten: 9
Reacties: 429

#2 Geplaatst: 2006-07-17 18:29:59

Het bevreemde mij ook al de laatste weken. Zit de oorzaak soms hierin?

Of heb ik wat gemist?

Als Frankrijk schijnt af te takelen hoeven we hier toch niet aan mee te doen ? ;-)

Rob.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#3 Geplaatst: 2006-07-17 18:36:59

Ik zal eens wat steekproefvragen stellen aan de anonieme forumgebruikers.

Wim

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#4 Geplaatst: 2006-07-17 21:22:49

Jean-Paul,

om even het gevaar van een foute conclusie in de kiem te smoren:

Ik was voor een buitenlands project afwezig, had daar moeilijkheden een virus van mijn notebook te verwijderen en heb daarom het internet gemeden.

Maar ik blijf anonieme forumdeelnemers onprettig vinden. Mag toch?

Groeten aan iedereen,

Christian

avatar#3036
pieter
Berichten: 13
Reacties: 26

#5 Geplaatst: 2006-07-17 23:15:37

Hallo Christian en anderen,

Ik ben zo'n 'anonieme'. De naam die ik gebruik is overigens wel mijn eigen naam. Dat vind ik weer prettiger dan zo'n onzin pseudoniem.

De reden dat ik niet mijn gegevens prijs geef zijn:

1) Ik zie niet in wat dat bijdraagt aan mijn vraag of antwoord op het forum. Alleen als er een specifieke vakkennis nodig is bij een onderwerp kan je dat noemen. Dat doe ik in zo'n geval dan ook.

2) Ik krijg vaak junkmail nadat ik mijn mailadres op dit soort sites zet. Ook met deze site is mij dat overkomen. Daarom heb ik het mailadres later weggehaald. Wellicht ook de oorzaak van het virus op jouw pc?

Overigens is het MOGELIJK om de informatie niet in te vullen. Blijkbaar vind de website bouwer ook dat het goed is vrijheid van keuze hierin te bieden. Dat ben ik dan ook met hem eens. Zonder die vrijheid waren er geen vragen en bijdragen van mij geweest.

Ik ben benieuwd naar jullie mening hierover.

groeten,

Pieter

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#6 Geplaatst: 2006-07-18 07:24:39

Ik ben het met Pieter eens. Twee andere zaken zijn,

1.  ik werd na het reacties op naam lastig gevallen door een van de bezoekers, die een persoonlijke aanval opende

2. Als je op een aantal artikelen reageert, dan staat je naam meerdere keren boven elkaar en dat ervaar ik als een provocatie 'daar heb je die uitslover weer'

Kortom de website moet een beetje aangpast worden. Mijn wensen:

1. Mogelijkheid tot EDITEN van een ingezonden stuk door de schrijverd

2. Als recties hebben een nummer, vermeldt  dat dan ook in de rechter kolom op het niveau 1 en 2 scherm  en maak een zoekfunctie

3. Laat de linkerkolom van het nivo 3 scherm weg weg: de 'berichten' en 'reacties' gegevens kloppen voor geen hout en de alias schrijven de schrijvers er toch meestal zelf onder of zet het erboven na 'geplaatst': nummer; alias; datum; tijd

4. Laat ook de alias in de rechterkolom weg 

5. Bij de inkoggegevens wordt de leeftijd niet gebruikt, je wordt ineens zo oud...

6. email adres moet niet verplicht worden.

7. Vermeld eventueel op nivo 3 ipv de naam het ip-nummer (boven het bericht).

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#7 Geplaatst: 2006-07-18 08:48:11

Pieter, zo anoniem vind ik je niet. Ik krijg alle nieuwe forum items per e-mail binnen en bij jou staat er gewoon dan een afzender (Pieter) in mijn inbox, bij HansPiet staat er niets (blanco).

Als ik het mailtje open staat er bij jouw bijdrage Door: Pieter

En je sluit je bijdrage zelfs ook nog af met vermelding van je naam (al vind ik het persoonlijk niet nodig om af te sluiten met je naam als deze al bij Door: vermeld staat.

Afijn, leve de komkommertijd zullen vele forumleden denken :-) 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#8 Geplaatst: 2006-07-18 09:15:34

Jean-Paul: heeft weinig met komkommers of courgettes te maken. Mensen zijn terecht een beetje bezorgd en jij waarschijnlijk flink naief. Wat het doel is van deze thread is om tot een verbetering van deze site te komen. Velen zullen de onmogelijkheid van het kunnen wijzigen vande tekst als zeer storend ervaren. Ik ben zelf een beetje woordblind. Zeker als ik moet type in een Editor als deze.

Bovendien heb ik zelf van een lid van deze club verscheidene persoonlijk aanvallen moeten verdragen, die = als ze op naam staan - zeer storend zijn. Ik herkende een patroon, als er meer dan 3 keer mijn naam op een enkel window van deze site stond ging die meneer door het lint en braakte hij gal. Daar heb ik geen zin in en ik hoef dat ook niet te accepteren. De site zou dus ook een knop 'inpropriate message' moeten hebben. Als je deze site waardevol wilt laten zijn, dan moet je aan de organisatie meer aandacht besteden, want ook hier geldt 'stilstand is achteruitgang' De technische mogelijkheden verandere snel.

HansPiet.

avatar#2839
RoZwen
Berichten: 9
Reacties: 429

#9 Geplaatst: 2006-07-18 09:24:05

Het zal aan mij liggen, maar ik kan mij zo ergeren als mensen hun zonnebril ophouden bij een ontmoeting of gesprek.

Vroegâ, leerde je moeder je dat dit erg onbeleefd was. Tegenwoordig schijnt dit niet meer in de opvoedingpakket te zitten. Maar nu vervallen zelfs ouderen in deze verloedering. (Wel klagen over hoofddoekjes en sluiers natuurlijk).

Hier krijg/kreeg ik eigenlijk hetzelfde gevoel bij toen ineens de namen cryptisch werden en de avatars verdwenen. Vond het juist dit forum van de andere fora zo positief onderscheiden.

De opmerking van Hans-Piet vind ik nauwelijks steekhoudend. Als je een vervelend persoon gevonden wordt blijf je dat, alleen wordt je dan bijv. A238 (of zo) genoemd.

Voor wat betreft het e-mail adres: dit vind ik wel steekhoudend. Veelal is het verplichte e-mail adres ook alleen bij de webmaster bekend om. Persoonlijk vind ik het niet zo'n punt en heb er weinig hinder van ondervonden op dit forum. (Één keer).

Voor wat betreft de edit mogelijkheid: hier heb ik al lang geleden om gevraagd. 
Zal hopelijk binnenkort mogelijk zijn.

Rob.avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#10 Geplaatst: 2006-07-18 09:34:22

Met een edit-button loop je het risico dat de gebruiker het originele bericht verandert waardoor de rest van de thread niet meer correleert met de inhoud van het originele bericht. Een enkele taalfout op het forum is toch niet erg, en als je wilt aanpassen loop je toch gewoon in de thread mee? Vast heel naief van me.

En ik ben hier natuurlijk helemaal off-topic. 

NB. Ik ben het met Rob eens, als je op de inhoud wordt aangevallen maakt je identitieit niet uit, dat los je pas op door de inhoud (of bij sommigen de toon) te veranderen (niet doen hoor) of de webmaster te verwittigen zodat deze kan ingrijpen zodra het te gortig wordt. 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#11 Geplaatst: 2006-07-18 11:34:09

A380 is slechts een van mijn pseudoniemen op dit forum

Het wijzigen van de inhoud via edit: ach er zijn zoveel sites waar je jouw inzending tot een half uur na plaatsing kan wijzigen en zelfs al zou dit onbeperkt zijn, en je wijzigt naar aanleiding van opmerkingen, dan is dat toch niet zo erg. Als je maar afspreekt, dat je het er dan even bijzet als p.s.  of dat de wijzigdatum erbij komt te staan. Ik ben al jaren lid van een site D3K (een Delphi site) waar de oorspronkelijke inzender onbeperkt kan wijzigen. Heeft nooit problemen gegeven.

Met betrekking tot de toonzetting kun je stellen dat het nooit goed is volgens anderen. Ik kan je op deze site wel wat voorbeelden geven van mensen die heel goed en vriendelijkschrijven, maar waar weer anderen zeer grof op reageren juist vanwege de vriendelijkheid . Ik heb de webmaster een paar keer verwittigd dat ik het niet eens ben met de wijze van reageren van sommigen en Wim reageert daar wel op, maar ik vind dat niet echt een prettige manier. 

Zolang mensen anoniem willen blijven, dan zullen ze dat doen of anders de site ontwijken. De relatie met anoniem blijven en zonnebril, hoofddoekjes en sluiers vind ik tendentieus en inderdaad off topic.

Groet

HansPiet

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#12 Geplaatst: 2006-07-18 15:56:52

Goed, vrienden,

ik heb begrepen dat er een aantal redenen zijn voor het anoniem optreden of voor pseudoniemen.

Ik laat iedereen zijn gang gaan en probeer mij er niet aan te ergeren.

En de sitebeheerders heben weer voer om over verbeteringen na te denken.

Bedankt voor alle inputs!

Christian v.K.

avatar#2839
RoZwen
Berichten: 9
Reacties: 429

#13 Geplaatst: 2006-07-18 17:56:56

Zolang mensen anoniem willen blijven, dan zullen ze dat doen of anders de site ontwijken. De relatie met anoniem blijven en zonnebril, hoofddoekjes en sluiers vind ik tendentieus en inderdaad off topic.

Groet

HansPiet


Zo maak je je er wel erg makkelijk vanaf HansPiet. Ik vind dit dus helemaal niet of-topic.
Achter een zonnebril (of anoniem) wordt durft men soms erg veel meer te permiteren Ik kijk mensen liever recht in de ogen.

Ik ben het met Christian (de topic starter) eens. Het geeft wat meer vertrouwen.

Maar het zal de tijd wel zijn, eraan toegeven is een tweede. 
Alhoewel ik jouw probleem niet ken\heb natuurlijk.
 

Rob.

avatar#3352
NietsTeVertellen
Berichten: 2
Reacties: 54

#14 Geplaatst: 2006-07-18 23:06:33

@RoZwen : In levende lijfe kan ik zelf kiezen wie ik wil tegen komen en vervolgens in mijn ogen laten kijken. De persoon tegenover mij weet dan zeker dat "ik" het ben omdat ik aanwezig ben. Op een forum ben je altijd anoniem omdat niemand kan aantonen dat "ik" het echt ben.

Of korter : op een forum reageren is virtueel en virtueel is hetzelfde als met een zonnebril op ergens staan.

Uiteraard met uitzondering voor diegene die op het forum een link legt naar zijn leven en waarbij andere tevens linken leggen naar die persoon en dat is nu precies waarom zgn netwerk websites zo populair zijn en heftig misbruikt worden. Lees eens bijv wat over myspace en de aanklacht daartegen door een meisje en haar moeder... :(

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#15 Geplaatst: 2006-07-18 23:54:08

En dat met al die warmte, de discussie over het al dan niet anoniem deelnemen aan dit geachte forum. Ik vind het niet zo'n item.

De mogelijkheid om te 'editen' komt er, in een bescheiden vorm. Ik voel er niet voor om berichten die enkele dagen geleden zijn gepost nog te kunnen laten herschrijven door de auteurs. Betoog en strekking zouden dan, al naar gelang de gevolgde reacties, naar believen kunnnen worden gewijzigd. En dat is natuurlijk niet de bedoelding.

Ik denk aan een vorm van editen tijdens het ingelogd zijn, zodat tik- en taalfouten door de scribent(e) kunnen worden gecorrigeerd.

Binnenkort volgen nadere berichten over deze nieuwe optie.

Houd het hoofd koel. In Nijmegen hebben de warhoofdige wandelaars hun rare loopvertoningen gelukkig gestaakt. Eng volkje, deelnemers aan de Vierdaagse.

Wim

avatar#2839
RoZwen
Berichten: 9
Reacties: 429

#16 Geplaatst: 2006-07-19 09:26:00

Oh oh.....   ;-))

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#17 Geplaatst: 2006-08-07 09:23:18

Zelfreflectie:

Eng volkje, deelnemers aan dit forum....

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#18 Geplaatst: 2006-08-07 12:07:10

Wat ik heel erg eng, maar vooral gewoon jammer vind, is dat de bijdragen aan het forum die ik per e-mail ontvang, sinds een week allemaal INFOFRANKRIJK.COM als afzender hebben. Voorheen werd de auteur als afzender vermeld, dat was handiger.

avatar#2
Hoppinger
Berichten: 26
Reacties: 27

#19 Geplaatst: 2006-08-07 13:43:54

Recentelijk is inderdaad de afzender van dergelijke mailtjes aangepast. Op deze manier kan men in het e-mailprogramma het adres info@infofrankrijk.com toevoegen aan de lijst van veilige afzenders, zodat deze niet in de SPAM box verdwijnen.

Richard Bakker

Hoppinger, de makers van InfoFrankrijk.com

avatar#3302
dicck
Berichten: 15
Reacties: 282

#20 Geplaatst: 2006-08-08 19:26:12

In deze thread zijn er twee onderwerpen...

1. ik begrijp niet, nog steeds niet, waar men het over heeft wat betreft het wijzigen van iemands aanvankelijke 'mening' via een editfunktie. Ik heb er nog nooit van gehoord, alle forums waar ik kom hebben die funktie onbeperkt en dat zijn ook forums met veel jeugdige deelnemers, zoals computerforums. Dit forum met volwassenen maakt zich bezorgd over onvolwassen gedrag van haar deelnemers dat door onvolwassenen niet vertoons wordt. Vreeeeemde zaak.

2. waarom kunnen anoniemen hier überhaupt 'posten'?? Dit is nu weer iets dat normaal niet kan! Waarom kan dit hier wel?!

Dick

avatar#2839
RoZwen
Berichten: 9
Reacties: 429

#21 Geplaatst: 2006-08-09 11:26:14

Niet dat ik het een halszaak vind, maar ik ben het hier wel met Dick eens. De meeste fora gebruiken phpBB waar alle mogelijkheden inzitten.

Edit
foto's bijvoegen
e-mail bij reactie op plaatsing
etc.

De technische boy's hier zijn hiervan zeker op de hoogte, maar ok.... het is een keuze.

Daarnaast vind ik eerlijk gezegd dat dit forum ook wel enige charme heeft, juist door deze "eigen" opmaak.

Rob.

avatar#50
Colombe
Berichten: 21
Reacties: 227

#22 Geplaatst: 2006-08-11 17:39:24

Ik vind het ook jammer dat de afzender van de Forum-mails niet meer aangeeft wie de e-mail heeft geschreven. Ondertekening wordt vaak vergeten. Samen met de forumleden die een bijnaam hebben gekozen of helemaal geen naam hebben wordt het wel erg onpersoonlijk allemaal.

In de mail- en spamprogrammas kan ook worden geselecteerd op "Forum reactie" in het onderwerp; dat kan dus geen reden zijn om de namen niet meer te vermelden, lijkt me.

Wat mij betreft dus weer terug naar de vorige versie.

René

avatar#3870
Sheeba
Berichten: 0
Reacties: 5

#23 Geplaatst: 2006-08-22 11:06:13

Ik reageer even op de stelling van Dicck. het is uitermate vervelend dat het niet noodzakelijk is om gegevens in je profiel te plaatsen. Als lid van een forum vindt ik het niet meer dan normaal dat je wat minimale gegevens bekend maakt. Anders krijg je van die zeer vervelende reacties zoals onder de topic Telefonie Illimitee bij Nutsbedrijven. Deze website en het forum maakten op mij de indruk van gedegen en goed, maar als ik dan reacties krijg op mijn medewerking aan een topic die werkelijk nergens opslaan, dan is de lol er gauw af. Het forum, en natuurlijk de site, geeft heel veel informatie die voor mensen van belang kan zijn bij hun keuze. Omdat er verschillende tips stonden over bijvoorbeeld de electra, heb ik vrienden in Frankrijk kunnen helpen, ondanks het feit dat ze geen internet hebben.

Daarom pleit ik ervoor dat anoniemen geweerd worden voordat ze een reactie kunnen sturen.

Ik maak mij graag bekend en gebruik de naam van mijn hond als forumnaam.

Richard Bruijne