Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Kadaster, vorig koopcontract e.d.

Auteur Bericht

avatar#5684
Kyta
Berichten: 1
Reacties: 2

#0 Geplaatst: 2006-07-18 11:36:34

Hallo, wie kan ons de weg wijzen?

Wij hebben een stukje grond op het oog en hebben daarvan een Document d´arpentage gekregen met daarop handmatig wat namen geschreven, datum van een jaar geleden.

Om verschillende redenen en om evt. addertjes onder het gras zichtbaar te maken (lang verhaal), willen we graag - NIET via de verkoper - een nieuwe uitdraai van het kadaster krijgen met daarbij de namen van eigenaren van de omliggende percelen.

Weet iemand hoe we dit het snelst via tel/email of fax kunnen bemachtigen, zonder op hoge kosten te komen?

(ps Ons frans is op dit moment nog zeer minimaal)

M.vr.gr.

Kyta

avatar#5684
Kyta
Berichten: 1
Reacties: 2

#1 Geplaatst: 2006-07-18 11:37:45

O ja, en een kopietje o.i.d. van het vorig koopcontract zouden we ook graag zien, omdat het pas een jaar geleden is dat deze verkoper het zelf heeft gekocht.

m.vr.gr. Kyta

avatar#3379
jacob
Berichten: 7
Reacties: 170

#2 Geplaatst: 2006-07-18 15:12:52

Kyta,

Als het mijn zaak was, dan zou ik de Mairie opbellen en vragen op welke tijden en van welke medewerker ik die informatie zou kunnen krijgen. En dan zou ik er zelf heen gaan. Zo heb ik het in mijn geval dus ook gedaan. In een vriendelijk gesprek met een redelijk gestemde ambtenaar, kom je een heel eind. Ik zou het niet zien zitten om het telefonisch te doen (je kunt dan ook niet zo makkelijk met je vinger op een kaart iets aanwijzen).

Als je er niet heen kunt of wilt, dan heb je denk ik een tussenpersoon nodig die het voor je doet, een bevriende relatie of een makelaar. Misschien heb je die al nodig op grond van je "zeer minimale" kennis van de taal.

Misschien hebben andere Forum-leden andere adviezen.

Jacob

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#3 Geplaatst: 2006-07-18 22:10:12

Mijn ervaring is dat de mairie niet altijd over de laatste update van de kadasterkaarten beschikt. (Even los van kwaadwillig aan een buitenlander iets niet kloppends laten zien.). Ga even bij het kadaster langs en voor een paar euro heb je een printje van de kadasterkaarten. Namen van perceeleigenaren weet ik niet of ze die makkelijk geven, maar daar kan je dan daarna voor naar de mairie.

avatar#3174
Sue
Berichten: 23
Reacties: 85

#4 Geplaatst: 2006-07-19 19:08:07

In Nederland kun je op het kadasterkaartje de nummers van de aanliggende percelen zien. En met die nummers kun je dan bij dat zelfde Kadaster naar de eigenaren vragen. deze gegevens zijn openbaar! Ik denk niet, dat het in Frankrijk anders is. Behalve dan, dat het Kadaster in Frankrijk een afdeling is, van het Belastingkantoor.

gr.

Sue

avatar#3174
Sue
Berichten: 23
Reacties: 85

#5 Geplaatst: 2006-07-19 19:09:40

HERSTEL

In Nederland kun je op het kadasterkaartje de nummers van de aanliggende percelen zien. En met die nummers kun je dan bij dat zelfde Kadaster naar de eigenaren vragen. deze gegevens zijn openbaar! Ik denk niet, dat het in Frankrijk anders is. Behalve dan, dat het Kadaster in Frankrijk een afdeling is, van de Belastingdienst.

gr.

Sue