Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

franse hypotheek als nederlands ingeschrevene

Auteur Bericht

avatar#5692
lisa2000
Berichten: 1
Reacties: 5

#0 Geplaatst: 2006-07-25 16:09:14

Beste forum leden,

Wij wonen sinds 1 jaar als huurders in de dordogne, wij zijn echter gewoon ingeschreven in Nederland.

Deze omgeving bevalt ons nu zo goed dat we hier een huis willen kopen, is het mogelijk om als ingezetene van Nederland hier een hypotheek in frankrijk voor te krijgen?

Ik heb eenWAO uitkering van 100% (herseninfarct) geeft dat probelemen?

We zijn resp. 56 en 54 jaar en willen ons AOW niet korten door ons uit te schrijven.

Vriendelijke groeten

Ruud

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2006-07-27 18:39:16

In principe is het zeker mogelijk om als Nederlands ingezetene een hypotheek te vestigen op Frans onroerend goed. Het  gaat soms zelf gemakkelijker in Frankrijk dan in Nederland. De Franse banken kijken bij het verstrekken van een prêt immobilier vooral naar de inkomenspositie van de geldvrager. Mij is bekend dat sommige banken moeilijk doen als het inkomen bestaat uit een invaliditeitspensioen, zoals een WAO-uitkering vaak wordt vertaald. Zekerheidshalve zou ik bij de aanvrage reppen van een pension, een meer algemene term.

Het korten van de AOW in de toekomst is niet meer nodig sinds het Van Pommeren-arrest. Wie Nederland verlaat kan toch gewoon zijn of haar premie blijven doorbetalen. Zie op deze site het artikel hierover. Gebruik de zoekmachine van de site, dus niet die van het forum, en hanteer als trefwoord Pommeren.

Wim

avatar#5692
lisa2000
Berichten: 1
Reacties: 5

#2 Geplaatst: 2006-07-29 18:40:01

Dank je wel Wim, je hebt ons weer wat hoop gegeven, welke bank is volgens jou de meest geschikte om een hypotheek aan te vragen?

Vriendelijke groeten

Ruud en Lisa

avatar#3505
Hautes Soucheres
Berichten: 2
Reacties: 9

#3 Geplaatst: 2006-07-29 22:34:17

Beste Ruud en Lisa,

Ik heb de berichtgeving over de Franse hypotheek gevolgd. Onze ervaring bij het aanvragen was als volgt.

Wij hebben uiteindelijk een hypotheek afgesloten bij Credit Agricole, omdat zij de gunstigste rente en voorwaarden hadden. We zijn ook gaan shoppen bij andere banken, want onze contactpersoon bij CA had tussen neus en lippen door laten vallen dat er enige ruimte voor onderhandelen was als wij ergens een goedkopere hypotheek konden afsluiten. Die onderhandeling is uiteindelijk ook gelukt. Misschien doen andere geldverstrekkers dit ook wel. Het lijkt me wel de moeite waard om te proberen, want iedere tiende procent minder is toch mooi meegenomen. Ik dacht dat dit misschien iets is om mee te nemen?

Groet,

Marjon

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#4 Geplaatst: 2006-07-31 10:55:35

Het antwoord van Marjon geeft precies weer hoe te handelen bij het verkrijgen van een Franse lening. Bij het noodzakelijke shoppen kan het ook nuttig te zijn even langs te gaan bij de site van Meilleur Taux. Kijk en vergelijk.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2006-08-12 19:32:14

Beste Ruud,

Dit is de eerste keer dat ik op het forum reageer maar je bericht spreekt me zeer aan.

Ook ik heb een WAO uitkering voor 100%, ben 51 jaar, en woon sinds 2004 permanent met echtgenoot en dochter van nu 16 jaar in Normandie. We hadden al een eigen huis, een vakantiewoning in Normandie. Die bewonen we nu, maar we wilden een grotere woning laten bouwen, geschikter voor mijn handicap, zonder trappen, bv. Nou de Fransen denken dus niet met je mee. Gelukkig is mijn man Fransman én vertaler, dus alle papieren waar banken om vragen als je een hypotheek aanvraagt kon hij vertalen. Je moet ook wel open kaart spelen, maar als je dat dus doet, stoot je steeds je hoofd tegen een enorme barriere. Credit Foncier vond mij een té groot risico ( Reuma! ), La Banque Postale, net nieuw op de financiele markt, was La Poste, wil ons niet maar geeft geen uitleg; Caisse d'epargne wil alle papieren opnieuw vertaald hebben, maar dat kost een kapitaal! en je bent niet zeker dat ze je accepteren. We probeerden het via internet, Meilleur Taux, steeds als je via een bank je gegevens intypt en ook nog wordt teruggebeld, loopt het stuk op de WAO. Nu zijn we, lijkt het ............ bijna rond met de BNP-Paribas. Onze laatste redding is nog via de Frankrijk hypotheek van de Van Delft groep die voor ons bemiddeld heeft bij de ABN-AMRO. Dus ons huis komt er wel, maar het heeft bijna een jaar geduurd. De grond kochten we op 30 sept. 2005!

Ik wens jullie heel veel sterkte, en veel geduld.